Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 242
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Що се отнася до Бахами по никакъв повод не бих ги определила като по-евтина  дестинация от Малдиви. Красиви са Карибите, но на  Малдиви съм съгласна,че бих се връщала всяка година. Незабравими са и много,много красиви с нюансите на така наречения рай. Не напразно голяма част от присъстващите там / на малдиви са ги посещавали 13 пъти, 18 пъти и т.н. Един земен рай

# 466
  • София
Съгласна съм и от тази гледна точка написах да не сравняваме много. Защото има неща, които няма как да сравним.
Но не можем да подминем големите разлики...

Ако решиш внезапно да тръгнеш от Европа към Карибите, вариантите са много да го направиш евтино.
На цени около 100 и малко нагоре евро до там.
Това до Малдивите е невъзможно, а е голямо перо.

По вода да обиколиш с круиз на Карибите може да стане с евтин полет и 200-400 за круиз.
За Малдивите ще ти трябват хиляди...

Настаняването... Приятели наскоро ме помолиха да помогна за меден месец в рамките на 10 дни.
При равни добри условия All Inclusive с пътуването за Малдиви цената излезе два пъти и половина повече от Кариби. Те да избират.

Ако сравняваме цени на дребно заведения, магазини ще открием големи разлики и в двете посоки.
Но пак зависи къде и как го правим...
Капучино на Бахамите има по 4 $, на Малдиви по 2 $. Вода 1.5 л. 2 $ към центове на Малдиви. Обратното също.
Но това са по-дребни пера от горните. Без тях може, но без основните няма как да минем.

Но нека не сравняваме, защото не знаем как харчи всеки от нас.
Знам само за себе си, че мога да изкарам евтино около Карибите с отиването.
Но за Малдивите само отиването може да ми струва колкото всичко на Кариби. Ако няма промоции...за Кариби има през ден.
Вчера и Днес...за април и май.
Zurich, Switzerland - Punta Cana, Dominican Republic - Zurich, Switzerland
Цена за две посоки от 209 евро !!! Edelweiss Air

Но Рая си има цена. И ние неизменно го търсим като си помагаме.

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 11:09 от Bled

# 467
Здравейте, със съпруга ми и децата искаме да си подарим почивка на Малдивите този месец, но ме притеснява дали сезона е подходящ. Говоря за другата седмица. Ако някой има информация, моля да сподели.
Ако не е подходящо времето къде бихте ми препоръчали да отидам?

# 468
Happy, отивайте и не се чудете. Миналия Юни бяхме с мъжа ми и въпреки че беше дъждовния сезон имахме супер време. Прогнозата на телефона все показваше дъжд и гръмотевици, а беше жега и слънце.
Преди 2 дни се върнахме от Тайланд, където също беше страшна жега противно на прогнозата в телефона ми  Joy

# 469
Аз също споделям мнение,че на прогнозите не може да се уповаваме. През април бяхме 16 дена на Малдиви и не валя нито веднъж през деня, а само 2 пъти за по 2 часа през нощта, а го даваха дена с превалявания. Времето беше  фантастично. Хората споделяха,че са посещавали Малдиви през юни и през юли и времето е било добро. Успех!

# 470
Здравейте! Как попълвате имената си за самолетни билети през онлайн сайтовете за резервация. При почти всички искат First Name и Last Name, собствено име и фамилия, а нашите паспорти включват презимето? Правили ли са проблем на някой, заради това презиме на паспорта?

# 471
Име и фамилия - така, като са написани/на латиница/ в паспорта или личната карта.

# 472
Здравейте! Как попълвате имената си за самолетни билети през онлайн сайтовете за резервация. При почти всички искат First Name и Last Name, собствено име и фамилия, а нашите паспорти включват презимето? Правили ли са проблем на някой, заради това презиме на паспорта?
по паспорт на латиница и без никакви изменения. Навън бащино име не се ползва /рядко/ име и фамилия

# 473
Привет от мен! С моят мъж плануваме почивка на Малдивите началото на Юни - следсватбено пътешествие. Може ли някой да ми даде координати на Вили Огнянова? Благодаря предварително Simple Smile  Ние чрез Боокинг сме набелязали 3 местенца за настаняване, но искаме да видим оферти от Вили Огнянова. Въпреки това, ако някой има лични отзиви за някое от 3тв местенца ще сме благодарни да ги сподели Simple Smile Ето това са те:  Adaaran Select Meedhupparo;   Nika Island Resort i Spa;   Kuredu Island Resort i Spa

# 474
Здравейте, изчетох темичката, мислим и ние да посетим живот и здраве Малдивите през ноември, в момента има промоция на Катарците и цената е 495 Е на човек, което мисля е добре. Интересувам се дали връщане от Мале в 10,15 часа е твърде рисковано-не сме избрали настаняване и не знам как ще стои въпроса с трансферите-дали ще успеем толкова рано.  Колко време по-рано трябва да сме на летището там? Проблема на следващия полет е, тръгващ в 20,20 е, че транзитното време в Доха е 7,30 ч. и то през ноща.

# 475
И аз да се включа! Януари 2016г бяхме на Малдивите. Много ни хареса и сега пак ще ходим, даже за повече време. Бяхме на остров Thulusdhoo в къща за гости, на самия плаж. Излизаш от къщата и си на пясъка. Закуската е на плажа. Няма проблем да си по бански, две части. Никой не те гледа накриво или досадно. Даже може да се каже, че бяхме сами. Местните не ходят забулени, даже се изненадах, че млади момичета и момчета ходят хванати за ръка. Всички много ни се радваха, понеже бяхме с 3 месечно бебе. Има малък риф точно пред нас и може да джапаш между коралите без проблем. Има ферибот от Мале, пътува час и половина и струваше 2$. Неудобството на ферибота е, че не работи в петък и пътува рано сутрин от острова до Мале и привечер обратно. Имаше 2-3 ресторантчета с нормална храна и още няколко с местни закуски. Можеш да си уговориш да ти готвят в къщата за гости. Не беше лошо. Имаше още 10тина къщи за гости. Собственик на нашата беше немец, но почти не го виждахме. На съседната беше италианец, но доста по-скъпо. Другите бяха навътре в острова. Строяха се и по-големи хотели. Целия остров се обикаляше за 1 час ако не се спираш на всички охлювчета, корали и рачета, а населеното място за 30 минути. На места имаше доста мръсотия, наистина! Аз лично предпочитам да посетя остров, на който живеят местни, защото ми е интересен техния бит и култура. Ако съм в големите, напудрени ризорти, какво ще видим? Имаше добър интернет, чийто сигнал се хващаше спокойно и от плажа. Можеш да се договориш за екскурзии, риболов, шнорхелинг и каквото искаш още. На острова има болница (дано не се налага). Мисля че за пълен релакс е чудесно. Къщата за гости беше супер обикновена. На някои сигурно няма да им хареса. Водата в банята е морска (което предполагам е навсякъде) и леко солена. Чаршафите бяха чисти, но леко захабени. Имаше доста магазинчета, като в единия край на острова имаше и нещо като супермаркет.
Комари почти не сме виждали. Може би само 1 вечер, когато нямаше бриз ги усетихме, но с най-обикновено мазило въобще не са ни хапали. Мазила се продаваха и в местните магазинчета.
За тези които питат Шри Ланка или Малдиви има разлика между тях. Малдивите са основно за почивка. Дори да изберете някакво развлечение, основно си стоите на плажа с книга в ръка и кокосов орех със сламка до вас. Шри Ланка има много неща за гледане и обикаляне. Много е интересно. В зависимост от времето, в което отивате може да се видят различни места. Крепостта в Гале, Храмовете в Канди, Дамбула и всички по път и над път. Скалата в Сигирия, разходки със слонове, чаени плантации и много, много. Предполагам има тема и за там. И да обикаляш с тук-тук си е отделна емоция.

Здравейте!  Heart Eyes Имаме резервация за края на ноември на този остров. Ние сме в къща собственост на италианци - Samura (като цяло е най-скъпата на острова, но от отзивите изглежда си заслужава). Бихте ли споделили името на вашата къща,  за да сравним удобствата baby_neutral  За трансфер ни предлагат лодка (30$/човек в посока), но вашите 2$ ми звучат доста привлекателно Grinning, ако може да кажете от къде точно тръгват фериботите за острова и има ли някакво разписание? Ние пристигаме в четвъртък, връщането също е в четвъртък. И само още един въпрос - каква е средната сума за вечеря например?
Благодаря предварително! bouquet

# 476
Здравейте, изчетох темичката, мислим и ние да посетим живот и здраве Малдивите през ноември, в момента има промоция на Катарците и цената е 495 Е на човек, което мисля е добре. Интересувам се дали връщане от Мале в 10,15 часа е твърде рисковано-не сме избрали настаняване и не знам как ще стои въпроса с трансферите-дали ще успеем толкова рано.  Колко време по-рано трябва да сме на летището там? Проблема на следващия полет е, тръгващ в 20,20 е, че транзитното време в Доха е 7,30 ч. и то през ноща.

На мен ми се струва много ранен този полет в 10.15ч. Летището в Мале е малко, но все пак трябва да сте там поне 2 часа преди полета. Освен това зависи на кой остров ще сте и колко време ще пътувате до летището. И вероятно ще излезе, че трябва станете в 6ч. сутринта за цялото това упражнение, вместо да останете на Малдивите до следобяд и да си хванете вечерния полет. Ние така направихме и беше идеално. Бях кандидатствала предварително онлайн за безплатни транзитни визи за Катар и ни одобриха. И през нощта излязохме от летището, хванахме си такси, което ни разходи близо 3 часа за 60 долара и видяхме голяма част от града, окъпан в светлини. Много ни хареса. Останалата част от времето се разхождахме из магазините на летището и после даже поспахме, докато дойде време за качване на самолета. Така, че помисли си Simple Smile

# 477
Ivelina666,
Може ли да ми пуснеш линка за кандидатстване за безплатни транзитни визи?
Преди време звънях в офиса на Катарите и от там ми казаха, че транзитна виза без хотел не е възможно.

# 478
Да, преди беше така, затова така са ти отговорили. Това е ново, от края на 2016г. Ето линк: https://transitvisa.qatarairways.com/transitvisa/online/qrvisa/applyVisa/search Първо обаче трябва да си купиш билетите и след това да кандидатстваш. Има едно поле, в което искат да напишеш адрес в Доха, на който ще отседнеш. Аз си букнах хотел в Доха за съответната дата с право на безплатна анулация и написах адреса на хотела. След като ме одобриха анулирах резервацията и готово Simple Smile

# 479
Не е рисковано отпътуване в 10,15 ч.,ако сте на остров с приблизителен трансфер 30-40 мин.Ние бяхме на Курамати и горе-долу толкова беше.Другото семейство,с което се запознахме отпътуваха с Катарците мисля в същия час като вашия,имаха закуска в 6,45 и към 7 и нещо са ги извозили с хидроплана,с малък престой в Катар си пристигнаха в Бг за нула време в сравнение с нашето прибиране с Флай Дубай и си е хиляда пъти за предпочитане.Изобщо не споделям мнението да се отпътува в по-късния час.Нашият полет беше към 22 часа.Взеха ни куфарите в 12 на обяд.Обядвахме,разхождахме се,висяхме на рецепция,и толкова ми се плуваше и плажуваше да се нацамбуркам за последно в тази топла,кристална вода,но няма как,защото бански и плажни дрехи са вече по куфарите.Извозиха ни към хидроплана към 16 ч.,да сме били на летището в Мале към 17 без нещо,там си отвисяхме 5 часа до нашия полет,да не говорим,че имахме стоп в Коломбо,престой 5 часа в Дубай и т.н....докато се приберем по местоживеене (не сме от Сф) бях изкарала 40 часа без сън (не мога да спя в самолета седнала) и на финала сигурно в главата ми е останала да работи една мозъчна клетка,толкова бях изтощена.

Общи условия

Активация на акаунт