Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 082
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте, опитвам се да намеря билети до Мале  за около датите 13.12 до 23.12. Катар  за 3 ма възрастни и дете  на 11 г ми дават 3400 лв, което  ми се вижда изгодно, не знам дали не се лъжа, тука виждам , че пишете за цени от по 350 евро...
На отиване полетът е с 14 часа престой в Доха.
Дали сега да купя билетите?
Някой буквал ли е хотел на летището, който е на самото летище и как стои въпросът с входните визи, ако се спи през нощта там.

Също на първа страница прочетох, че петък е почивен ден. Дали може да наемем трансфер в петък до резорт? /Все още не съм избрала къде и не знам какъв ще е трансфера /
Благодаря много и предварително. bouquet

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 20:25 от Енита

# 661
През цялата година има моменти на промоции от различните компании. Моето мнение е, че сега е прекалено рано да се вземат билети за декември. Може би 3 месеца преди това е по-подходящо. А относно стойностите - да, варират именно в този диапазон. Миналата година заради 3 часово колебание изпуснах да купя на 380, които два дни преди това бяха 350, накрая ги взех за 450. Тази година от мерак нямах търпение и не дочаках да паднат повече и ги взех за 520, а само на следващия ден паднаха на 470. После не ги гледах как се променят, за да не ме е яд Simple Smile

Входни визи не са нужни и няма проблем да останете както на летището, така и на съседния значително по-голям и интересен остров Мале. Между двата острова има ферибот на всеки 30 минути и пътуването е само 15-тина минути. Струва $1 .

Да, петък е почивен ден и местните са много по-кротки в движението и работата си. В тези дни има трансфери между островите, но са по-малко. Ако например до някой остров през деня има 3-4 трансфера, то в петък могат да останат 2, даже 1. Хотелите и резортите това го знаят разбира се и ще ви организират нужния трансфер при тези условия. Избора и организацията на трансфера го оставете на хотела или резорта. Ако си го правите сами (говоря за speed boat) ще ви излезе $40-$45, но ще ви остане все пак малко напрежение къде точно да си намерите лодката, дали няма да я изпуснете, ако нямате достатъчно време. Хотелите обикновено оферират трансфера по $50, но с едноминутен пазарлък можете да го свалите двойно.

Имам на лични няколко въпроса свързани с храната. Отговарям само за това, което знам - за островите Укулас и Мале. На Укулас има 4-5 ресторантчета, сред които и един тайландски. В никакъв случай няма да изпитате проблеми с храненето, освен ако категорично не настоявате да ядете свинско - няма Simple Smile Имат вкусни супи, ястия с риби, ориз, спагети, нудъли. Салатите са предимно плодови, но често киселички или лютички. Мога да определя кухнята с обобщеното: много добра. Цените са 3-5 долара за супа, 5-10 долара за основно, 2-3 долара за фреш. Няма никакъв смисъл да си плащате пълен храноден. Хотелите, които го правят това, реално ви носят храната от някой от ресторантите и по този начин сте много ограничени, защото просто ще ядете сравнително еднакви манджи, а ресторантите готвят различно и си струва да се опита навсякъде. Ние бяхме 4-ма души и поръчвахме, и хапвахме доста. Храненето ни струваше между $45-$65 общо, като това включва за всеки някакъв фреш, супа, основно и чат-пат десерти.
Ако ходите на някоя екскурзия с риболов, после няма проблем да ви направят барбекю с улова, тези цени е добре да си ги спазарите предварително, защото могат да струват от 15 до 30 долара на човек.
Алкохол няма. Никакъв. На резортите може и да има, на островите няма. Ако го приемете това предварително и не се самонавивате, че все ще намерите някъде някоя биричка, няма да имате проблем.

# 662
Забравих да допълня за Мале.
Цените в повечето ресторанти на Мале са доста по-ниски - с поне 20%. Трудно може да намерите ресторант случайно, затова трябва да си го потърсите с някоя търсачка, например трипадвайзър. Не знам дали има други причини за престой на Мале, но моите са само 2 - да си купим сувенири (има много добре заредени и климатизирани магазини за това) и да си купим нещо от местния пазар. Пазара е уникален. Не е предвиден за туристи и там виждаш автентичния малдивец. А продуктите са... думи нямам - папаи, манго, кокоси, една камара различни и други плодове. Всичко е с отлично качество. Безброй подправки, люти чушки и какви ли не други работи. Последния път си взехме 4 огромни кокосови ореха (сигурно по 2 литра сок имаше всеки) за общо $7 (отварят ти го на място и ти дават сламка). Папая и манго можеш да вземеш за по долар килограма. Всеки път си носим от там поне по 1-2 от тези вкусотийки до България (освен ако от нетърпение, не си ги изядем докато чакаме после самолета Simple Smile )

P.S. За сувенирите в магазините. Цените на етикетите са абсолютно фалшиви. Дори и без да проговорите, ще ви ги намалят 3 пъти, ако се потрудите, с няколко изречения може да свалите 4 пъти, а ако съберете доста сувенири и накрая ви ги сметнат общо, цената може да падне и 5 пъти. Например, при последния път кошницата със сувенири излезе по крайни цени $1000, но накрая си стиснахме ръцете на $200. Затова, обикаляйте си магазина, слагайте нещата, които ви харесват в кошничката и накрая правете сметката. Ако пък решите, че се отказвате и им оставите пълната кошница и тръгнете към друг магазин, много е вероятно да свалят цените още Simple Smile

# 663
  • София - Бургас
Енита,
не се притеснявайте за трансферите до атолите. Няма значение дали денят е пътък, или събота, или друг. Настаняването е с конкретен Туроператор, обикновено Немски ТО, те са проверени  и дават най - ниски цени за настаняване на Малдиви. В цената влизат нощувките, съответното изхранване, данъците, таксите и трансферите. Независимо от деня, ще ви чакат на летище с табела, за да ви извозят до атола - дали с лодка, хидроплан или вътрешен полет - зависи от избора, на атол за настаняване.
Трансферите да не ви притесняват въобще Simple Smile

# 664
Имаме билети за 20.март и връщане на 27 март. с катарските излезнаха по около 500 евро. Резервирахме на Маафушу, но можем да канцелираме резервацията. Сега съм в главоблъсканица дали е добре на този Маафушу и продължавам да разглеждам. Бихме искали да е по-оживено място да има ресторантчета, магазинчета, да усетим атмосферата. Моля, ако някой има мнение за Маафушу или е доволен от престоя си на друг остров да сподели къде. Благодаря предварително!

# 665
Дали може да дадете препоръки за ризорти с хубави собствени рифове?

# 666
  • Бургас
най-красивият риф досега, който съм виждала беше на Komandoo.  Peace
https://www.komandoo.com/maldives-resort-gallery/

# 667
най-красивият риф досега, който съм виждала беше на Komandoo.  Peace
https://www.komandoo.com/maldives-resort-gallery/
Благодаря!  bouquet

Нека и други да споделят, ако са били на място с красив подводен свят!

# 668
Аз съм била на Анантара Дигу и Зитахли.
И двата рифа  бяха фантастични.
Докато на Парадайс и Канарийф - хич не ми харесаха.

# 669
Аз съм била на Анантара Дигу и Зитахли.
И двата рифа  бяха фантастични.
Докато на Парадайс и Канарийф - хич не ми харесаха.
Благодаря!   bouquet
Ще ги разгледам и тях.

# 670
Chaya Reef Elliadhoo e много красив под вода. Над вода - не чак толкова....

# 671
Chaya Reef Elliadhoo e много красив под вода. Над вода - не чак толкова....
Благодаря!  bouquet

# 672
По назад имаше мнение за рифа на Sun Island, също бил много добър.

# 673
Рифове има навсякъде. Въпросът е да не са мъртви половината.
Чети в трипадвайзор преди да избереш.

# 674
По назад имаше мнение за рифа на Sun Island, също бил много добър.

Рифове има навсякъде. Въпросът е да не са мъртви половината.
Чети в трипадвайзор преди да избереш.
Благодаря!  bouquet

За четене - чета, но и там информацията е разнопосочна.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт