бебетата до годинка трябва да имат поне едно млечно хранене най-добре две.означава на ден трябва да консумира не само преходното мляко/кърма така и всички млечни продукти кисело мляко,сирене,извара... затова аз давам сутрин закуска със сирене понякога кисело мляко с бисквити, а вечер АМ.на мен АМ не ми отказвал да намали го ,защото следобед се засища варира от 150-210мл. всеки ден различно.когато вади зъб до 120 мл е стигал.пробвах да заместя веднъж АМ вечер с кисело мляко събуди се гладен в 2 сутринта.не му е време за местване на вечеря само детето си показва дали иска да яде мляко вечер.ако си го яде означава че има нужда от него, а не разни доктори да развиват лекции какво имало нужда детето ми при положение че не знаят какво иска то самото.аз ако съм на твое место ще сменя педиатъра

После се позачетох и видях, че се случва, просто много рядко - около 1:3000 бебета. Интересното е, че като поразпитахме, се оказа, че сред познатите ни има и други такива бебета (вече големи деца). Явно голяма честота на редки случаи 

какво да правя като трябваше да ходим на Варна сумати пъти за крачето,да не сме ходили за наш кеф...
.
Явно просто термина си е неин, а не научен : )

Но беше крайно време да ни се случи и на нас. Дано само с това да се размине
. Незнам дали не е от зъби, но каквото и да е ще го бориме.

С две женски хич ме няма по "мъжките" теми и дори съвет не мога да предложа
И разбира се, се появяваш подобаващо с гръм и трясък 
Че то само чистене ми е в главата, а полза никаква 

Нека и аз се отчета по темите.
Нашият батко вече иска още една сестричка, да видим дали ще му се изпълни желанието или ще си остане с чакането.
Вече започвам да се отчайвам, че някога ще започне да спи по цяла нощ, или поне само веднъж да се събужда. От месеци опитвам да спра пиенето на АМ през нощта, но това само изнервя още повече детето, а като й дам, поне имаме сигурен 1 час сън. А и педиатъра не ни съветва да я отказваме насила, казва, че пиенето на мляко през нощта я успокоява, и че когато вече не е толкова напрегната заради зъбите, сама ще спре да се събужда и храни през нощта. Опитвала съм на няколко пъти да се намесвам по съвети на други майки и да й давам само вода, но не се получава, и към 3-4 часа вече започва неистов рев и няма друг начин за успокоение освен шишето с млякото... 
По отношение на двигателните умения мисля, че се справя доста по-добре от брат й на тази възраст. Изправя се сама до седнало положение, стои стабилно, изправя се пак сама като се придържа за различни повърхности - леглото, решетката на кошарата й, столове; придвижва се, държейки се пак за тях, засега не смее да се пусне, но става все по-смела, пълзи много и все попада на най-мръсните места и аз изпадам в ужас. Не знам за вас, но аз все не успявам да поддържам чистотата, която смятам че е необходима за едно пъплещо навсякъде буболече. А само да я изпусна за секунда-две от поглед, и тя е докопала някоя маратонка и е напъхала върха й в устата си

Скоро ще я пробвам пак.
Тъй като не може да заспи навън в количката, майка й я приспива вкъщи, слага я в количката и така се тръгва
И така - като кон в галоп съм
Луда работа...
Спокоен следобед на всички и спящи бебета довечера /същото пожелавам и на себе си/.