Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 787
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
  • в матрицата
Добро утро! Като гледам колко неща взимате за " първа необходимост" , аз изглеждам смешна. Имам си една кутийка със спешни хомеопатични лекарства и това е всичко + дебели книги за хомеопатия. Така съм била с голямата, така ще бъде и за 2те. Обаче, от към дрехи съм ужасна, винаги мъкна много, и все ненужни дрехи, защото гледам да има поне по 2 комплекта на ден.
И пак се замислих, какво ще мъкна аз за тази Испания. Най ме притеснява храненето на Карина. Обаче , няма как да помъкна много буркани и бутилки със сокове... От подмятането на куфарите, още се счупят и само допълнителни проблеми ще ми създадат. Голямата беше на 2г като я заведох в Турция, но ядеше всичко, нямаше проблем. С това малкото не знам как ще бъде.... Сигурно изглежда тъпо отстрани, това мое вайкане, но наистина Карина ще е в една така никаква възраст. Нито е бебе, нито поотраснало дете. Като си с кола е друго, слагаш в куфарите всичко за което се сетиш, ама със самолет трябва да се ограничиш.... Ще го измисля.
Хубав зимно-пролетен ден от нас!  Hug

# 271
Здравейте дами  bouquet

Благодаря за отговорите. Друго си е да имаш опит : )
Аз съм приготвила Панадол, физиологичен разтвор, разни лепенки и марли и остана само да взема някакви препарати против насекоми, но се почесвам какво точно да избера, приемам съвети и в тази сфера : ) Неща срещу повръщане, диария и запек не мисля да нося, тъй като дребното няма проблеми от такова естество, обаче списъка на sisonder ще си го запиша, вижда ми се изчерпателен и подходящ за по-големи дечица.

rallyto, аз едно време бях с такива упорити кашлици и безотказно ми помагаше едно бабино сиропче от бира, небет шекер и лимон. Пробвай го, сигурно има рецепта в интернет, ако не - ще ти я напиша с удоволствие.

Suzza, евентуално би могла да увиеш бурканчетата в аерофолио : )

Усмихнат ден от нас : )

# 272
Леле момичета много отдавна не съм влизала и не мога да смогна да ви изчета  Simple Smile
Много ни се насъбра нещо в последно време и нямам време да се обърна. Ние с нашият вечен ремонт се разправяме с майстори и само ме нервират нищо не са свършили както трябва, ама това ще е, искам все по- бързо вече да си й направим стаята на беба и да си я аранжирам  Heart Eyes
Отделно и аз бях болна, направо страшна работа, две седмици ме мъчи, добре че децата не ги хвана.
Бебека получи първата си цицина, просто сърцето ми се скъса, удари я стойката на ваната, която слагах зад вратата и така я удари, че се поду, посиня, просто ми беше  Cry но за щастие нищо сериозно, вече няма и следи.
Каката за трети път вече ми се прибира от училище с въшки и просто ви казвам ми дойде до гуша от тия лекарки, които ги гледам и нищо не виждат и си ги пускат въшлясали и после ходи се оправяй, а тя милата е с такава дълга и гъста коса, че ми се плаче....
На всичкото отгоре момичета аз започнах лекции (да ми е жива и здрава баба, която много ми помага с децата) и един ден се прибирам в къщи и полегнах на дивана да си почина и какво да видя (вратата към коридора ни е стъклена) един господин малгал ми рови в чантата, добре че мъжа ми си беше в къщи та го хванахме и викнахме полиция, та разправии....
Ама ежедневие  Laughing
Иначе момичета и аз съм се затъжила тази седмица, гледам бебка и не виждам вече бебе, а пораснала кукличка, щъкащо и "подреждащо" навсякъде бръмбарче.
Мога да се похваля, че и ние заместихме сутрешното АМ като един ден й правя попара, един ден кус-кус със сиренце. програмата ни с яденето е сутрин в 8 попара или кус-кус, в 12 манжда, в 17 десертче и 21 АМ като много съм щастлива, че вече ядем по 220 гр в зависимост слагам и сухарче и вече съм спокойна, че хапва, че преди едвам сме качили 100гр за последния месец.
Записала съм а в една Детска кухня Беборани, от която да ви кажа горе-долу съм доволна, имат меню за деца от 6 до 10 месеца, което е от две яденета основно и десерт, което ни е достатъчно за този етап и десертите не са с пр. или кис. мляко а с АМ, единствено месният им асортимент е пилешко, пуешко и заешко, защото нали е за бебеба, а бебка получи алергична реакция от пилешкото и пуешкото и аз не ги поръчвам тези дни ами си и правя, но то е от 7 дни- 2, защото един ден е зеленчуково, един месно. Иначе съм я захранила с риба, телешко и жълтък и сега ще я пробвам и със свинско, че като не яде пилешко и пуешко... да имаме избор. Иначе онзи ден седнахме с мъжа да мезим с биричка  Simple Smile и имаше луканков салам и й дадох едно слайдче, много й се подслади, но на следващия ден се събуди с обрив, явно ще ни е сложно захранването, не съм имала такива проблеми с каката  Cry
Столчето още преди месец го сменихме, защото кошчето ни стана много малко и е много доволна, разплува се и си гледа на вън доволно.
Гърнето аз съм много не сериозна много рядко я слагам, не се сещам, но пък тя когато я сложа си го ползва по предназначение  Simple Smile
Зъбите все още са ни 8, но от един месец е неспокойна, лигави се, всичко дъвчи и все чакам още едно оризче да се появи Simple Smile
Ох, то за толкова кратко време, се случват страшно много неща и вече не мога да се сетя, общо взето предпочита да лази, все пак е по-сигурно и бързо  Simple Smile но иначе се изправя на крачета, като стигне до някъде където иска да вземе от горе нещото, което си е харесала  Simple Smile
Еми това е от нас за сега, няма да мога да наваксам на веднъж с толкова изгубено време по темичката  Simple Smile но пак ще се включим.
Лек ден момичета.  Hug Heart Eyes

# 273
  • athina
ПИЛЕШКО-аз имам Фенистил гел и на Бочко гел за след ухапвания от насекоми.Против комари имам на Бочко и едно тукашно с екстракт от мушкато.
Това е другото-ползвано и тествано.

http://www.pharmacycross.gr/apivita-propoline-%CF%86%CF%85%CF%84 … %B9-100ml-el.html

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 11:22 от Geri ATHINA

# 274
  • Пловдив
Цитат

Момичета, тия дни бяхме на консултация и ми беше казано : "млякото вече не се брои за хранене". Аз ли нещо не съм в час? Имам спомен, че съм чела, че до 1 година млякото е основна храна за бебетата. Пък и как да не ѝ го броя за хранене, като тя си го търси и пие не малко количество.

Аз знам,че до една година 2/3 от храната на детето трябва да е мляко.Защото най-лесно го усвоява организма.
Когато пътуваме винаги взимам термометър,панадол и антихистаминови капки,ако направи някаква алергия.
Водата ни е тема табу  Cry въобще не пие.Взела съм 3-4 вида чаши и само играе с тях.Направо се изумявам какво количество вода изпиват децата ви,а моята шушулка хич.Браво на всички успели да се научат да пият с чаша.
Столчето за кола сменихме когато и стана малко старото.Крачетата и се подгъваха в седалката.Сега се води доволно по посока на движението  Simple Smile
Гаргамелка,успех на малчо Peace
Емили,честито stork-girl Таткото наистина трябва да се запаси с пушки  Wink
Рени_дени и ние ставаме много нощем да суче.Отказах се след няколко нощи в които не и дадох да суче,еми скъса се да реве  Cry Мисля,че сама ще си израсте този момент.На сила хубост,не става.
Мишленце  Shocked дано сте го набили хубаво мангала,повече да не посяга  Crossing Arms ужас,направо незнам в каква страна живеем  ooooh!
Ние имаме едва два зъба  Laughing зора тепърва предстой  Laughing
И аз като доста тук съм болна и много се притеснявам да не заразя малката.Все гледам да е далеч от мен,като спим вечер да съм обърната на другата страна...дано не я зарарзя  ooooh!
Не ми остава много време напоследък и не успявам да ви изчета всички,малко по диагонал карам  Sad
Хубав ден момичета и бебчета

# 275
rallyto с какво се лекиваш? Аз тъкмо оздравях и пак ме повтори. Събота и неделя зверска хрема,вчера и днес суха, много дразнеща кашлица.

# 276
Момичета на мен много ми помогна за кашлицата Проспан разтворими таблетки и за хремата Цинапсин и за гърлото тонзилотрен с lichensed,просто чудеса свършиха. Първият ден интензивно по 1 през час ги редувах и от втория 3 пъти по 2.
Вода и ние капка не пийваме, а пък даже и сок пием от една седмица по 100-200 мл. Но водата ни е отровна 😅

# 277
Gergamelka, аз заради кърменето почти не смея да приемам лекарства. Преди време джи пи то ми изписа хомеопатия за гърлото и лукчета. Носът само с Низита. И подобно на препоръчаното от Пилешко..мамин лек за кашлица-зехтин, мед и ракия(майка ми каза с водка, защото тя се изпарявала...че този алкохол не е ок за кърмата).
Пилешко, аз с каката ползвах на Чико едно апаратче за в контакт иначе Бочко или Аутан, но за него съм забравила след каква възраст.

# 278
Ужас е направо...и аз заради кърменето. Док ми изписа геломиртол за кашлица,аз си направих от сиропа с бира, капки за нос от прополис с дестилирана вода и сега компрес с мед и нишадър на гърдите Sick веече не си усещам езика от разни смучащи...моята кашлица е ужасна-на 2-3 мин кашлям,спах седнала облегнала се на дивана

# 279
  • athina
 newsm59 newsm38 Tada newsm59

ЧЕСТИТА ДА НИ Е ПЪРВАТА РОЖДЕНИЧКА!!!

ЕЛЛЕ-Да е жива и здрава малката Ви принцеса! пожелавам много късмет,любов,безгрижно детство,сбъдване на всички мечти!А на Вас нейните родители много сили и с любов да я отгледате и възпитате,и много парички за да успеете да сбъднете мечтите й!!!

# 280
Честит първи рожден ден, сладка Михаела!
Желая ти да растеш здрава, умна, красива, много щастлива, винаги усмихната, обичана и обичаща  Hug

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 09:17 от Пилешко

# 281
Честит първи рожден ден на първото ни бебче в групата!

smile3525 newsm59

# 282
  • София
Честит рожден ден и от мен на талисманчето на темата.
Ellle, жива и здрава да ви е малката сладурка и много щастлива в живота...
Аз ви чета редовно, но напоследък нямам време а и настроение да пиша. Яна не пълзи, но цял ден иска да обикаля в къщи като любимото и място е стаята на батко и. Изправя се самичка и когато има за какво да се хване си се разхожда, но стигне ли препятствие започва да ме вика настоичиво.
Ще пътуваме за празниците и аз съм в голяма чуденка какво да вземам и какво не, а и как да организирам яденето на бебка. С багажа е много сложно, защото ММ не може да вдига нищо по тежко от 2-3 кг и аз ще пренасям и товаря всичко, така че нищо излишно няма да се носи. За лекарства - с баткото, а и сега нося Панадол/ Нурофен, капки за уши и хомеопатия за гърло и задължително Куколин - хомеопатично, което се използва при неразположения при пътуване, но е ок и при гадене и повръщане.
Днес ще ходя до работа за да се уговарям с шефовете до кога ще съм в майчинство и кога ще се връщам на работа. Моят план е да си я гледам до края на годината, но ще видим какво мисли началството. След това се двоумя дали да взема детегледачка или да я пусна на ясла от пролетта - за 2-3 месеца ще нагодим бабите да помагат. При вас момичета как са плановете? Много ми се иска да си гледам детенцето до две години поне, но в същото време не ми се иска да си губя работата а и позициите които съм си извоювала. Вече отхвърлих едно предложение за повишение и ми се струва, че няма да ме чакат още много.
Весели и светли празници и много хубави моменти с любимите хора!

# 283
  • Пловдив
Честит рожден ден,Мишле! newsm59 newsm38 bigdance2 Да си здрава и много щастливо детство да имаш  newsm18

Вече и беба е болна  Cry ще полудея.С кърменето няма как да пия много лекарства,наливам се с парацетамол и смуча стрепсилс,въпреки че не става при кърмене.Но гърлото ми е  #Cussing out нещо страшно,болки ужас  #2gunfire
Мисля да се гледаме до втората година,догодина септември на ясла  newsm63
Кърмещите мами,имате ли цикъл?Аз все още нямам  Confused дали да се притеснявам Thinking

# 284
Честит първи рожден ден на адашчето. Пожелавам й много здраве и щастливо детство!
Относно работата - аз вече пуснах заявление за ясла...тръгваме от септември. И аз предпочитам да си я гледам, но....така реших...не мога да си кривя душата, че ще я дам при близки и това надделя на решението ми...иначе и аз щях да си я гледам повече..
И ние се готвим да пътуваме по празниците.
Това е от нас! Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт