Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 787
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ МАМЧЕТА!!!

ШИНЗУ- ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН/на патерички/ на сладкото Боги-да Ви е жив и здрав и много щастлив!

КАТЕРИЧЕ-задължително ще пиша.Успех и на вас с първите крачки Hug
ГАРГАМЕЛКА-НЕ слагам сол в неговите манджи,както и захар в кремчетата.Смятам колкото се може по-дълго да му готвя отделно.Случвало се е да му дам от нашето ядене да опита,но не и цяла порция.ОБОЖАВА таратор-и колкото повече чесън има в него толкова по добре ooooh! не понасям чесън,а двамата ми мъже са влюбени в него hahaha
МАГИ- Hug като си помисля аз как се чувствах при мисълта,че ще сме разделени 6-7часа само-представям си на теб какво ти е.НО ти си мама ГЕРОИНЯ и ще се справиш!Мисли си,че са само 3 седмици.

ХУБАВ ДЕН НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ!!!

# 436
  • София
Aз не добавям сол, но слагам други подправки като магданоз и копър в ястията. Гледам да избягвам и сол, и захар, макар че малката вече си "краде" и от храната за възрастни, когато сме на масата. Имаме частна кухня в района, но всеки божи ден има в основното ястие някакви тестени неща като макарони и други, които според мен са и основната съставка. Освен това ми прави впечатление, че например в седмичното меню да кажем всеки ден в ястието има един и същ зеленчук (примерно броколи), тоест те най-вероятно зареждат с продукти и цяла седмица готвят с тях, на другата седмица ги сменят. Десертите са най-евтините възможни, основно кисел. Иска ми се да има меню, с по голямо разнообразие от месо и зеленчуци и плодове и засега не откривам такъв вариант.

Взимането на храна от яслата не става, защото както казах вече поне при нас няма свободни места и не мога да купя купони за детската кухня, докато някой не се отпише

Аз влизам да се оплача- вече тотално го закъсах откъм идеи за пюрета. Няма много от зеленчуците, които досега ползвах и не знам какво да слагам. Пробвах да кандидатствам за общинската млечна кухня, но нямало места и не могат да ме запишат. Някой ще ми препоръча ли частна кухня в София с добро качество и нормални цени? И въобще как сте решили този въпрос- кухня, готови пюрета или приготвяте вие? Дайте съвет
Аз си крада идеи меню от менютата на частни кухни. Всички имат меню в интернет и продуктите, които съдържа всяко ястие.

Направи ми впечатление,че навсякъде добавят сол. Вие добавяте ли вече по мъничко в ястията на малчовците?

Преди няколко дни подстригах малкото човече. Вече се потеше много,а бретона беше под веждите. 4-ти номер с машинката,дадох му преди това работеща да я разгледа и след това ММ го гушна и за 5 мин го подстригах. Стоя много търпеливо и не мрънкаше Simple Smile даже му беше интересно...сега е много странен,все едно друго дете-порастнало Simple Smile

# 437
Ние за сега сме на юначе и то дори на менюто от 7 мес. до 1 г., което е с АМ. Иска ми се да поизчакам с прясното мляко.
Днес бяхме на консултация и сме наддали 900 гр., иначе излезе, че се е смалил с 1 см;)

# 438
  • athina
ДОБРО УТРООО!!!

Да се похваля-ден преди рождения ден Никола се сдоби с 3-то зъбче.

РАЛИ-добре си е наддал малчо-даже нашата педи ще ти каже,че много е качил.Колкото до ръстът -няма начин да се е смалил,по-скоро е грешка в измерването.
Ние ще ходим на консултация на 15-ти -не сме ходили от март.Тогава ще му слагат и ваксина против минингит-на вашите бебоци слагаха ли тази ваксина и как я понесоха?Бях записала час за днес,но понеже знам,че е малко "тежка" тази ваксина и не исках на утрешния ден да посрещам гости притеснена с дребосъче с температура-та за това отложихме консултацията за 15-ти.
Отивам да правя торти-много усмивки ви пожелавам.

ХУБАВ ДЕН!!!

# 439
Мерси Гери за пожеланията.Рожденият ден на Бу разбира се не се размина без реване.Два пъти рева на прабаба си  Tired но пък партито беше супер.Да се поФаля Бу проходи ден преди РД си за моя изненада,но изчаквам да е стане малко по-стабилничък за прощапулник.все още ме търси да се подпре на мен след като е минал 4 крачки оглежда се като гърмян заек дали съм до него да го държа ако вземе че залитне.затова и не бързам.напоследък е много крив зорлем яде сутрин или следобед по 3-4 лъжички.само на Обяд и вечеря си хапва добре горе-долу.днес вече сополяса здраво и започна да киха и покашля.трябваше днес да ходим на ДК,но е ред за ваксина и за изследвания.за ваксината нямаше да я бие,изследванията щяха да покажат че има някои друг завишен левкоцит(настинка,грип...) неща които знам че излезнат без да му взимат кръв или урина.затова реших да оздравее че тогава да видим как реално са изследванията,а и ваксината да я бие.
Честито на всички рожденници.Нека са живи и здрави,много да ви радват и ви слушат.

# 440
  • athina
ДОБРО УТРО!!!

Използвам времето докато си пия кафето да ви почерпя виртуално по случай първият рожден ден на моето съкровище.
Пожелавам на него,на Яна на мама АЙНАТ,на утрешните рожденици Валерия на МАГИ,Мария на ПАНДИЧКАТА,Нора на ПИЛЕШКО и на всички други:
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН!!!Да растете здрави,щастливи и обичани деца.Да сте все така лъчезарни,да радвате родителите си и да бъдете тяхната гордост.Имайте най-безгрижното и щастливо детство скъпи деца!!!А на нас техните родители-много здраве и сили за да успеем да ги възпитаме като достойни и добри хора.МНОГО ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ!!!Весело посрещане на празника и много усмивки и бебешки смях!!!

# 441
  • София
Добро утро,
И аз като Гери, докато пия кафе и в къщи е необичайна тишина - да честитя. Да ти е жив и здрав рожденника , Гери, много да ви радва, много да се гордеете с него.  bouquet
За утрешните едногодишни мушмуроци, какво да кажа... АМИ ДА СА НИ ЧЕСТИТИ!!!  newsm38 и ще си порева определено.
Иначе при мен е затишие пред буря, ММ е на пазар, Лери се събуди хапна и поплака, заспа много рано сутрешния сън, големите още не са станали, аз преполвих подготовката на чийзкейка за утре и вече мога да пия кафе... Чакам нашите всеки момент, за да стартираме с лудницата.  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 442
Гери, ЧРД на Никола-да е здрав, щастлив, игрив и много обичан;)
Ние само две седмици след началото на сополите преди рд то пак сме със сополи- суга пък преди кръщенето;(

# 443
Честит рожден ден и от мен на Яна на aYnaT, Никола на Гери и другите мънички рожденици, чиито мами по-рядко вече пишат тук  nbirthday Пожелавам безбрежно щастие, безгрижни игри на мъниците, а на мама и тати мноого радост да им носят засмените личица на малките бонбончета!  Heart Eyes

Една смешка от нас днес. Разхождам се аз с двете хубавици и в един момент кака Рая ми показва, че Сияна е с една обувка. Започваме да се суетим ние и да се чудим къде да търсим обувката (купихме я преди седмица, защото Сияна така си скри другите сандали, че не можахме да ги открием след двуседмично търсене). В този момент Рая каза на Сиси, че е "голяма маймуна". А Сиси като чу кака й да казва "голяма" и веднага почна да вдига ръчички нагоре много засмяна с жеста, който показва колко голяма ще стане  hahaha hahaha hahaha

# 444
  • athina
 nbirthday        newsm38   ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ДНЕШНИТЕ РОЖДЕНИЦИ!!!

СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА МОМИЧЕТА!!!

КАТЕРИЧЕ-разсмя ме,защото и Никола прави така като му кажа,че е ГОЛЯМО магаре hahaha-вдига ръце колкото може по-нагоре.Що се отнася до обувките-стоят в чантата докато стигнем до парка и като тръгнем да се прибираме пак ги прибирам.Първо за да не ги изгубим и второ-не понася нищо на краката си-свикна бос и сега гледа да се отърве бързо-бързо от чорапи и обувки Joy
Малко за вчерашният празник-за следобедна закуска яде от тортата която направих специално за него по рецептата на КАТЕРИЧЕ-то не можете да си представите какъв рев изрева когато спрях да му давам от тортата,а той виждаше,че има още в купичката.На пращапулника първо се хвана за парите и след това за книжката и химикала-Какъв ще стане?Банкер?Счетоводител?Или Богат учен? Между другото научих,че 11-ти юни е международен ден на финансиста.Никола беше очарован от голямото внимание с което го даряваха всички-чудеше се какво става та всеки го гушка и застава пред онова нещо дето светва и после угасва,а мама прави разни маймунджалъци за да се засмее-беше решил вчера да е сериозен мъж и трудно му открадвахме усмивките.Толкова се притеснявах дали ще успея да се справя с приготовленията на нещата които бях решила да направя за този специален ден,но успях и съм много удовлетворена.
МАГИ-по въпроса с плакането-не съм спряла-два дни преди това ме налегнаха спомени от миналата година-трепетите около предстоящото неизвестно,страхът от секциото,мисълта,че е на път да се сбъдне най-голямата ми мечта и плаках ли плаках.И като се почнаха едни поздрави още от полунощ,ами не можех да се сдържам.А моята скъпа мама-свекърва не пропусна да ме разплаче с прекрасните пожелания и поздрави които ни изпрати.От къде ги намира тези думи и стихове тази жена-няма празник на който да не ме разплаче и разчуства-обожавам я!!!

Това за сега от нас-когато успея ще кача снимки в албумчето.
ПРЕКРАСЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ВИ!!!

# 445
  • София
Честит рожден ден на:
Валерия на magi_sveta, Мария на The_red_panda и на Нора на Пилешко !
Честит рожден ден и на Никола на ГЕРИ АТИНА ( с ден закъснение)! Нека децата бъдат здрави, обичани и обичащи, много щастливи и смели. А на мамите пожелавам много сили, търпение , мъдрост и здраве, за да отгледат достойни и прекрасни деца.
Благодаря и за пожеланията за моята Яна. Вчера деня беше специален и много прекрасен. Правихме прощъпулник сутринта - Яна си хареса мишката, която беше наречена за ИТ инженер/ програмист Simple Smile
Следобед празнувахме с роднини на заведение с градина и детски кът. Беше хубав семеен празник. Имаше я разбира се и тъгата... И спомените от преди година, но това са нормални неща. Спомних си и следродилната депресия, която буквално ме връхлетя, но ми помогна да променя много неща в живота, мисленето, поведението си. Благодарна съм за изминалата година ... Благодаря ви и на вас, че бяхме заедно и в радостите и в тревогите, в очакването на бебоците, в най- щастливите и в най-трудните мигове...
 bouquet

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 22:09 от aYnaT

# 446
Честит празник на Валерия на Маги, Мария на Пандичката и Нора на Пилешкоnewsm59 Много щастие желая на малките бонбони и много да радват мама и тати, кака и бати и всички близки и познати!  bouquet

Гери, много се радвам, че на Никола му е харесала тортичката по нашата рецепта!  Heart Eyes Оправно детенце ще бъде той, ако се съди по прощъпулника му. И на мен много забавно ми стана, че и той така реагира на „голяяямо“  Laughing Малки сладкиши  Heart Eyes

aYnaT, браво и на Янчето за прощъпулника. Явно и тя вече е стабилничка и си ходи. Още само малко да се стабилизира времето и да ги извеждаме на игра по площадките. Сиси къде ще пристъпя, къде ще пълзи  Wink

Ей, мами, ами откъде тези тъжни мисли… Аз толкова много се радвам на моето момиченце и толкова съм щастлива как расте, учи нови неща и разбира все повече. Радвам се на всяко нейно ново постижение. Раждането аз го възприемам само като едно изпитание, след което започва едно радостно пътешествие на бебо през живота заедно с нас. Какво повече може да искаме  Hug

Много хубави сънища и щастливи празнични дни желаем!  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 447
  • athina
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Мадлен на мама ПУХИ   newsm38  да е жива и здрава и много,много щастлива!!!

МАГИ- Hug УСПЕХ в първия работен ден-пожелавам ти часовете далеч от малката Лери да се изнижат бързо и неусетно.

Никола от днес е с ново зъбче и вече има цели 4   newsm47

ЛЕК И СПОКОЕН ДЕН!!!

# 448
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на патерица на всички дечица (извинявам се,че не изброявам поименно)!

Извинявам се,че не се включвам често...от няколко дни ме е налегнала депресия. Чуствам се много самотна Sad като добавим и появилата се болка в краката от около месец допълнително се притеснявам. Страх ме е да не се влуша и да не мога да се грижа за моето момченце...ужасно много ме достраша Sad има сутрини, в които едвам ставам от леглото и всеки път като се събудя се моля и днес да мога да стана... все се опитвам да се успокоявам,че трябва да съм доволна,че всички сме заедно и да не се притеснявам други неща.
 Извинявам се ако натоварвам някого,но ми е много тежко в момента и исках да споделя Sad

# 449
  • София
Гаргамелка, стискам палци болките да отминават и да си до бебчето си неотлъчно.  За съжаление има такива моменти - на слабост, болка, тъга, но те са част от живота и ни правят по осъзнати за хубавите неща около нас.  Hug
Гледай да се разсейваш с положителни мисли, ако имаш време прочети някоя хубава книга, обърни си малко внимание. Не се обвинявай и не потъвай в депресивни мисли. Всичко ще бъде наред  Peace

Общи условия

Активация на акаунт