Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 787
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
  • athina
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ ДЕЦА!!!
 bdbaloni           bdbaloni           bdbaloni

ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ-Алекс на мама ГАРГАМЕЛКА и Димитър на РАЛИТО-много късмет,щастие и безгрижни детски дни.А на вас мамита много сили и с любов и всеотдайност да ги отгледате.

# 421
  • София
Честит рожден ден на рождениците днес -Алекс на Gargamelka и Димитър на rallyto, много весели игри и щастливи дни на малките човечета! Весел празник  bouquet

Честит празник и на всички Юнчета 2015 Simple Smile

# 422
Благодаря сърдечно за поздравленията!
Честит ден на детето на всички юнчета!
Искам да ви почерпя виртуално, но нзн как да добавя снимката на бебешката торта, която приготвих благодарение на вас!

# 423
Здравейте дами,

Благодаря за пожеланията Simple Smile Колко бързо отлетя тази година. Гледах снимките от изписването-все едно беше вчера. Говорихме си с ММ за първите дни с малчо Simple Smile толкова ми стана мило. А ММ се базикаше да не взема и тази нощ в 2ч да го събудя  Joy Joy Joy

Алекс от 28.05 е и християнче. Беше много весело. Малчо беше много послушен. Падна ни се свещенник дето се бъзика. Алекс му закачаше шареното расо и го дърпаше докато четеше молитвата и когато го потапяше в купола искаше да си седне вътре (очакваше,че ще има баня  hahaha) Не се разплака нито веднъж.

За РД с ММ му купихме голяма и много красива книга с приказки,която надписахме и се надявам да остане за спомен от първото му РД. Не купувах друго,защото той се зарина с играчки, а и така и така няма да разбере за какво е...та реших,нещо,което ще остане спомен. Ние с ММ сме на диети (различни) та направих тортичка само на малкия-ред бисквити потопени в адаптирано мляко,върху тях мус от праскови и банан,отгоре малко кисело мляко и така още един ред,като накрая завърших с муса и отгоре със смляна бисквитка изписах цифрата 1 Simple Smile много я хареса

кърмене -От две седмици не се кърмим. Съвсем спря, а и малкия взе само да ме смуче без да изцежда, да не говорим,че се дразнеше от малкото мляко.

хранене-Тъй като предимно не сме в София, аз готвя отделно за малкия. Позволих си на няколко пъти като готвя за нас да не подправям яденето и после пасирам и на Алекс. Добавям сезонни плодове и зеленчуци. Дадох пъпеш,череши,ягоди,домат,краставица. Давам и таратор от време на време,ама не го харесва особено. Започнах вечер в 20 часа преди баня да давам 100-120гр зеленчуково пюре,след това се чипкаме и после изпива 150мл адаптирано мляко.

спане-мисля,че се опитва да откаже сутрешното спане между 8 и 12, но днес примерно както го приспивах два пъти и не пожела да спи, в 11:30 лазеше и дремеше и го сложих да поспи 1 час. След това в 15 пак сън. Вечер заспива 21-21:30 и сутрин до 6:30-7. Понякога се буди нощем,понякога не, но най-късно е спал до 8 Simple Smile

Тъй като таткото ни е по командировки основно сме в провинцията. Дойдохме си тази седмица на София, та ни биха ваксина. Има още една на 13 месеца. Не ни мериха,сега на 9.06 пак ще идем и ще ни пусне профилактични изследвания.

исках още много да пиша,но повечето го забравих  newsm78 а и малкия се разбужда

До скоро и весели слънчеви дни!

# 424
  • в матрицата
Здравейте, момичета! Днес Карина стана на 1 годинка! newsm38 newsm38!   
Направихме супер купон, и супер ни заваля! Колко го дебнах това време, 3 дни не валя и днес се изписа! Нищо, ще и върви по вода на малката мишката! Ще кача снимки в албумчето ни!

Хубава вечер!

# 425
  • athina
СУЗА- ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА,МНОГО КЪСМЕТ И ДАНО И ВЪРВИ ПО ВОДА !!!

От няколко дни не ми остава време да включа компютъра и да пиша.

Хубава вечер на всички!

# 426
  • София
Suzza, честит рожден ден на Карина!
Да бъде здрава, много обичана и с много късмет в живота! bouquet

# 427
Честит рожден ден на малката Карина!

Здраве, щастие и много късмет!

# 428
  • athina
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА!!!

ГАРГАМЕЛКА-честито Ви христянче-да Ви е жив и здрав!!!

През последните дни съм доста заета,малко променихме програмата-в смисъл,че излизаме рано сутрин и най-късно 10.30-11ч. се прибираме защото е много горещо навън и нито аз,нито Никола издържаме.След това така ме завърта ежедневието,че не се и сещам за компютъра.Никола вече ходи съвсем стабилно и е неудържим.Подготвям рожденият ден,тогава ще направим и прощапулник.
Наложи се в събота да го оставя за 6-7ч.-за първи път се разделяме-бях много притеснена,но бонбончето се държа много добре и почти не усети отсъствието ми.След това естествено постоянно гледаше да съм около него,да ме гушне,да ме целува,постоянно викаше МАМА,ах това сладко мама-разтапям се Heart Eyes
ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ВИ -излизаме докато не ни е напекло hahaha

# 429
  • София
Привет момичета!
Честит рожден ден на Карина! Честито християнче на Гаргамелка! Честити да са и другите празнуващи, които пропускам!
Искам и аз слънце, ама да напече вече... с този дъжд ми писна, а ми остава време само до неделя - после на работа... Валерия сякаш усети, че ще се разделяме и от една седмица е драма като заспива, не пуска никой да изчезне от обкръжението и, голям рев пада... Не знам, всичко ми е свито, тези три седмици ще са безкрайни...

# 430
Суза, честит рожден ден на Карина на патеричка. Да е здрава и много щастлива.
Ние ударно отпразнувахме в сряда на обяд с баби и дядовци, а привечер с бебетата;))а уикенда бяхме на други два бебешки рд. Както се майтапим с ММ вече и бебо ни въвлече в неговия социален живот, и каката...и за нас не остава време;)

# 431
  • София
Здравейте,

Честит първи рожден ден на всички дечица, да имат много прекрасно детство и да са повод за гордост на родителите си всеки изминал ден.

Аз влизам да се оплача- вече тотално го закъсах откъм идеи за пюрета. Няма много от зеленчуците, които досега ползвах и не знам какво да слагам. Пробвах да кандидатствам за общинската млечна кухня, но нямало места и не могат да ме запишат. Някой ще ми препоръча ли частна кухня в София с добро качество и нормални цени? И въобще как сте решили този въпрос- кухня, готови пюрета или приготвяте вие? Дайте съвет

# 432

Аз влизам да се оплача- вече тотално го закъсах откъм идеи за пюрета. Няма много от зеленчуците, които досега ползвах и не знам какво да слагам. Пробвах да кандидатствам за общинската млечна кухня, но нямало места и не могат да ме запишат. Някой ще ми препоръча ли частна кухня в София с добро качество и нормални цени? И въобще как сте решили този въпрос- кухня, готови пюрета или приготвяте вие? Дайте съвет
Аз си крада идеи меню от менютата на частни кухни. Всички имат меню в интернет и продуктите, които съдържа всяко ястие.

Направи ми впечатление,че навсякъде добавят сол. Вие добавяте ли вече по мъничко в ястията на малчовците?

Преди няколко дни подстригах малкото човече. Вече се потеше много,а бретона беше под веждите. 4-ти номер с машинката,дадох му преди това работеща да я разгледа и след това ММ го гушна и за 5 мин го подстригах. Стоя много търпеливо и не мрънкаше Simple Smile даже му беше интересно...сега е много странен,все едно друго дете-порастнало Simple Smile

# 433
Здравейте и от нас!  Hug

Честито на всички пораснали бебчета! Нека растат много здравички и засмени, с много безгрижни игри и щастливи мигове с мама и тати, батковци и каки!  newsm59
Честито кръщене на АлексHeart Eyes

Маги, дано Валерия да бъде по-спокойна. Ще свикне, мъничето. Но мога да си представя колко ти е притеснено…

Дени, няма ли някоя детска ясла около вас? Аз храна взимам от детската ясла наблизо. Няма никакъв проблем с бройките. Всеки може да си купи купони и да взима храна  Wink

Гери, браво на малкия юнак!  Heart Eyes Да кажеш какво е хване от прощъпулника Wink

Суза, напълно те разбирам. Това време е съвсем непредвидимо. Аз затова не посмях да правя РД на открито. И с право, и при нас заваля много силно. На вода ще им върви на бебчовците, наистина. Видно е това  Peace

Пандичке, мила, съвсем изчезна. Много весело да си изкарвате и ви очакваме с нетърпение да се обадите като сте си в София!  Hug

Ето малко и от нас… Нашата мъничка Сиси от 2-3 дни приема като й се подадат ръчички да ги хване и да прави по няколко крачки. Преди това просто се пускаше, сядаше и тръгваше да си пълзи. То и сега така прави, но преди това прави по някоя и друга крачка Wink Много е смешна, защото за РД свекър ми и свекърва ми й подариха колело от онези, които се бутат с крачета. Е, на Сияна толкова й харесва да седи на него и някой да я бута, че в момента, в който бутането спре, се разплаква разочаровано. Хич и не може да момента да разбере, че идеята е сама да се бута  hahaha
Иначе изкара едно много неприятно разстройство. Продължи малко повече от седмица.  Така и не разбрахме от какво се появи. Други симптоми нямаше. Но дупето й се подсече до ранички и стана страшно  Cry А и беше досадно, защото можех да й давам много еднообразно ядене и съвсем й омръзна в един момент. Педиатърката каза, че вероятно било от зъби, но тя не смеела прогнози да прави, защото Сияна явно си имала своя собствена концепция за зъбите  Joy Сега вече, за щастие, всичко е ок  Simple Smile Зъбче ново не е изкарало Wink
Много ме радва беба, че непрекъснато се хили (освен докато мрънка и плаче, но това е доста по-рядко). Просто е като една мъничка репичка идва при мен и се залива от смях. Как да не му се зарадва човек и да не му прави смешки  Heart Eyes Само да ми е здравичък бонбонът.

Много хубав ден, момичета, и пишете повечко как сте  Hug

# 434
  • Горна Оряховица
Момичета, имам питанка. Налага се да наемем детегледачка за Анеса, защото мисля 2-те години да се водя на работа във фирмата в която работех преди да родя, а след това мъжа ми ще ме назначи в нашата фирма ( искам да не плащаме излишни осигуровки) ... и няма как да пусна малката на ясла. Та въпроса ми е знаете ли какви са цените на час за по-малък град. Жената, която се съгласи фа гледа Анеса не е гледала други деца освен свойте, но от 5 възможности само тя е свободна в момента, а се налага да наемем спешно някого  Confused. Малко ми е притеснено, но няма да е за цял ден, а и сме на близо, така че с3 надявам да няма проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт