Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 787
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
И Вики има дупчица на сърцето,още първите месеци педиатърката я чу,като го преслушва.Прати ни на кардиолог,той каза че почти сигурно ще се затвори от самосебе си.Сега на последният преглед при педиатърката,като го преслуша,каза че звукът се е усилил,което означава че се затваря.Дано скоро се затвори съвсем.За сега не сме ходили пак на кардиолог-няма нужда.
И Вики ходи само за две ръце.Може и за една,случва се да види нещо и да се заплесне и да забрави за втората ръка hahaha Но ако не се е заплеснал си иска и двете.Явно така е по-сигурен.Ще тръгне и сам когато е готов,не ме притеснява.

# 511
Poohito, вирусът, който си лепнахме на морето се прояви точно, както при вас, на Дими. Коксаки се нарича. Ние минахме със симптоматично лечение само макар че в Бургас изписаха веднага антибиотик, но със софийския ни педиатър се разбрахме да изчакаме и той свали и температурата и живна. Но знам, че като се започне антибиотик е хубаво да се довърши цикъла.

# 512
  • Пловдив
Исках само със симптоматично лечение, но левкоцитите и еритроцитите в урината показват възпаление на пикочните пътища и лекарката настоя за АБ, когато видя тези показатели. Иначе бяхме решили, че и без АБ ще е ОК, защото температурата спадна. Заради резултатите от урината сега трябва да довършим АБ лечението 6 дни.

# 513
Благодаря ви, момичета!  bouquet
За съжаление, при Сиси нещата изглеждат по-сериозно. Отворът между двете предкамери е наистина голям - колкото половината преграда (15-16 мм). Според лекарите толкова голям отвор няма как да се затвори от само себе си  Cry Което не ми пречи да си мечтая в тази насока, разбира се  Praynig По-реалните ми надежди обаче са отворът да не нараства като беба расте, а дори поне малко да се затвори. Също така да се видоизмени единият ръб, който към момента бил доста "подвижен". При подобно положително развитие би могло да се направи безкръвна операция, която е по-щадяща и ниско рискова. За момента обаче състоянието не е подходящо за безкръвна операция. Ще следим развитието през следващите години. Иначе за момента Сиси няма симптоми. Дори проблемът беше хванат много случайно от нашата педиатърка, която чу много слаб шум. Кардиологът, при когото отидохме, също прегледа Сиси и я преслуша и се кълнеше, че няма проблем, шумът бил физиологичен и щяла да го израсте до пубертета. Аз обаче много настоях за ехокардиография и там нещата се видяха. Иначе и двамата специалисти, при които правихме ехокардиография, потвърдиха, че шумът е много слаб, и че педиатърката ни заслужава специални поздравления, че го е чула... За следващ преглед ни казаха на 3 годинки, но аз мисля и след 1 година да отида.
Та, така, ще се борим и ще трябва да се справим с тази трудност  Praynig А междувременно ще се радваме на дечко  Heart Eyes

Пухи, бързо оздравяване ви желая!  Praynig

# 514
  • athina
КАТЕРИЧЕ- Hug на истина е доста сериозно това което пишеш и голямо БРАВО на педиатърката Ви.Надеждата е по-силна от всичко и се надявам,че положението на Сиси ще се подобрява.На Вас пожелавам кураж и сили да се радвате на съкровищата си и предстоящото "изчакване" да не помрачава по никакъв начин щастието  и дните Ви. Hug Hug Hug

# 515
Катериче, ще стискам палци на Сиси да се подобрят нещата! А ти имай надежда, всичко се случва, ако все пак се наложи операция - ти си мама и имаш лъвски сили, ще се справиш, убедена съм!😉

Пухи, урината стерилна ли беше? Иначе те с памперсите често имат фалшиво замърсена урина. CRP в кръвта когато е завишен, тогава е притеснително. Иначе температура с последвал я обрив може и розеола да бъде.

Момичета, колко често се хранят вашите малчовци и с какво? А сами ли ги оставяте да се хранят и получава ли ви се?

# 516
Poohito, бързо възстановяване ви пожелавам.
Катериче, късмет и кураж за вас;)
Нашето CRP беше 34, като в бургас ни изписаха антибиотика, но нашият педиатър каза, че е притеснително над 50 и от общото състояние на детето разбира се.

# 517
Катериче кураж! Сигурна съм,че ще преодолеете проблема! От написаното от теб до сега съм с впечатление,че ств мн сплотено семейство,така че само успех пожелавам!
Пухи бързо оздравяване пожелавам!
Алекс ходеше до преди седмица с 2 ръце само,сега за я ръчичка и се пуска сам мн често когато трябва да се премести на близък обект.

Алекс мн харесва една катерушка, но тя е обрасла с трева и са се задръстили разни боклуци...и не издържах-взех си предпазни ръкавици и торбичка и позачистих тревата Simple Smile докато малчо я обикаля аз си градинарствам. Малко по малко до края на седмицата ще я изчистя цялата. Седящите баби и други майки в градинката ме гледаха доста учудено,но на мен не ми пука...искам детето ми да си играе спокойно. Пък на мен нищо не ми коства  Joy нали съм селско чедо, не ми пречи да пооплевя Simple Smile

# 518
Привет, дружина..много мина, малко остана, с бъдещ второкласник във ваканция и бебе, което още не може да ходи, но белите не пропуска, съвсем не съм идвала насам. Четох 5 стр назад, радвах ви се, катериче специално на теб много кураж и да се оправи бебка желая.
Моето торпедо е 3ти ден с температура и лл каза, че ще пие антибиотик, з тото гърлото й е на рана и с алтернативите от неотложния кабинет в събота изписани няма да минем.Аз съм доста изтощена-тия пусти баби все едно внуци нямат, мм е изморен от работа и всичко е на моята глава. Беба както писах не е проходила, но обожава паркове и онези колички задвижващи се с монети по 1лв...като й обуя буйките и пощурява. Много е буйна да е жива й здрава. Правихме й кръщене с рожден ден, вече 2 пъти я водихме на басейн и от водата не иска да излиза. Ей тази събота понеже бях в цикъл не я заведохме и тя се разболя. С кърменето приключихме април. Моите сланини все така се тресат на мен въпреки че съм само с 1кг над това, на което забременях/ама аз напълняла забременях/. Кръста ме боли нон стоп и от яд по дрехи, които 3та година не мога да облека вече ровя за нови неща/ з то има ама си трябва ровене/ по магазините за дрехи 2ра употреба и така се сдобих с едни къси панталони на есприт за 5 лв, да ми имате дертовете:) много целувки от нас на всички:)

# 519
  • в матрицата
Привет и от нас! Да знаете, че редовна чета, но не смогвам да пиша.

Катериче - кураж! Hug Ще мине и това. Интересно, какви са последствията от тази аномалия да я нарека, ако не се хване? При вас е било чист късмет, но колко ли деца има с подобен проблем без да подозират? Аз вяра на докторята много нямам. Според тях винаги всичко е много страшно, опасно, чертаят черни картини.....

Като гледам, доста юнчета не ходят.. А, Карина не спира  Mr. Green Като вършачка е, но ми е екстра. Нашата площадка е затворена, оградена с трева - пускам я и гледам само да не се пребие. Тя пада, става, тупа ръчички и продължава. Много е енергична, а вече и характер проявява. Оня ден все количката за кукли на едно момиченце на 1.3месеца, което не можеше да ходи - бута я доста дълго, но в един момент другото дете реши просто да се хване за количката до Карина. Е, моята мома започна да и бута ръцете - детето се хваща пак, нашта пак бута. Накрая като се ядоса, като кресна на детето, лелееее полудях. Хванах я и я махнах от плошадката, но Карина така се дереше, ужас - реве без сълзи. Инат ще е, явно.
За храненето - яде всичко, но по малко.
За кърменето - аз кърма имам и гледам да я кърмя вечер, иначе става страшно за мен. Като гейзери са тия гърди...кво ще правя идея нямам...

Та, това е от нас за сега! Прекрасен летен ден от нас!

# 520
  • София
Привет и от нас!
Нямам никакво време за нищо, но обещавам тези дни да се включа с по-подробен отчет за нас.
Катериче, стискам палци на Сианчето! При кого ходите в София? С две ръце препоръчвам д-р Пламен Митев (клиника Здравето и мисля, че и в трета градска работи).

# 521
Суза и моята панта ей така се инати и като я вдигна да я преместя отнякъде се мята точно като риба на сухо. Какво ще правим с такава проява на инат още отсега не знам. Ама да са живи и здрави.
Маги, как се справяш с трите деца лятото като са във ваканция?
Мамите с деца за втори клас-четат ли двцата ви с желание? Нашият батко е на настроение, ту има мерак, ту са едни уговорки...чудо

# 522
  • София
Пилета, какво да ти кажа, май децата са ми най-малкият проблем.
През целия юни баткото беше на занималня, каката до 15 юни на училище, после до края на месеца имаше по три часа тренировки (волейбол в Локото). А и аз бях на работа от 13 до 30 юни... После бяхме на море и реално само днес сме била сама с тримата - още разпръсваме багажа и пера и чистя, но в къщи сама с тях май е по-добре от всяка друга алтернатива. Ще разкажа защо в скрития текст, да не отегчавам аудиторията с моите драми. Wink
Скрит текст:
Маргарита Куманова
6 часа · Sofia, Sofia City Province
Да предупредя, че ще мрънкам мнооогогогоооооо.
Както знаете изкарах три работни седмици, майка и татко гледаха Валерия в къщи. Това се оказаха трите най-кошмарни седмици от живота ми, хем си знам, че баща ми е чудо на чудесата и се чудя къде ми беше акъла да реша, че сега може да е различно... Още на третия-четвъртия ден се нацупи, защото аз направих забележка на Светослава (до тогава Лери беше болна и нямаше време по-рано да се надуе) и млъкна... Няма ракийка за вечеря, няма "наздраве", "добър апетит"... само сутрин казва "добро утро" и толкова... И така много дни. Исках да се докоснат до моя живот, от седми клас не съм си в къщи, взехме им билети за театър, опитах се да ги заведа на разходка до Витоша, или поне до парка - още повече сумтене и дундрене... А когато дойдоха ми показват снимки от тиймбилдинг на майка ми, ходили по Габрово, Етъра, Шипка - тук били спирали, там какво яли... А на мен не ми оставиха възможност на една бира да ги изведем в Сф, това не било за тях... Как така за РД на детето ще искам да отидем на ресторант, те агне носили (защо да не стана да го готвя от 4 сутринта, че да може поне малко да поизлезем през деня....) Много обидно ми беше... Но две седмици се държахме нормално и аз и ММ, мир да е... детето гледат. Правих едната вечер специална вечеря, уж нещо да трепне - не, баща ми рови в чинията, яде колкото да не е без хич и мълчи... че се нацупи и ММ и сега не дава и дума да се продума да ходим към Пещера... то Слава Богу и след ваканцията няма да има как, защото каката е в седми клас и ще е на школа всяка събота... Мълчанието продължи още четири дни до 30 юни, баща ми казал на каката, че те ни били роби... а на леля ми (тя си гледа внучето по бабинство), че на нея поне и плащали за това, което прави... Няма да ви казвам как се почувствах... много ми е болно, не мога да търпя безкрайно това им отношение...  Тръгнаха си на 30 като на бегом, няма приятно море, няма целувки за големите, само за Валерия... До днес не са се обадили нито веднъж, аз звъня - стигнахме на морето, после да кажа, че ни харесва, после върнахме се... накрая (понеже искат да отида с децата на вилата, за да ги гледам аз, а те вечер да идват да им се радват) попитаха какво съм решила за вилата... Ами нищо не съм решила за вилата... Май в Сф си ми е най-добре... не искам да ми помага никой, не искам роби наоколо...
На морето беше супер, е имахме разни екшъни - Лери направи алергична реакция от някакво насекомче, което и влезе в окото, а аптека във Варна се оказа почти непосилна задача...но с малко Фенистил в хотела се оправи, родата на ММ от Бургас ни вдигнаха на балон, че баба му умирала..., а тя женицата прекара някаква криза, но си е жива и здрава и дай Боже още дълго, та и там беше една драма... но иначе морето си е море. Децата се забавляваха много, аз поотпочинах. Имаше периоди, в които Лери я гледах не като трето, а като 7 или 8 дете в афганистанско семейство, но... оцеля и става все по-забавна. Все още не ходи, но пък се катери навсякъде и слиза сама.
От снощи сме си в къщи и днес мисля как да обезопасявам стълбите на леглото - само да я изпусне човек от поглед и вече е на третото стъпало...
Върна се към усилено сучене... и направо ме побърква, но явно е жадна, а не иска да приема никакви течности. Та това е при нас. Ваксината на 13 месеца ще я бием на 14, по случай морето и по случай, че имаше и други малко поизостанали ваксини.

# 523
Маги, напълно ти влизам в положението и вече доста често казвам по-добре детегледачка от бабина и дядова помощ. При нас ситуацията е сходна. На вилата сме с наште, децата и племенника и нзн до кога ще издържа, то нали да са на чист въздух:(

# 524
  • Варна
Привет момичета  bouquet Как сте?
Аз не съм се включвала, но покрай малката и напредналата бременност даже не мога да се сгъна пред компютъра  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт