Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 787
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Това е вирус. Ако пие, хапва и си играе, а не е унил и отпаднал- няма страшно. Но при 39,5 бих дала парацетамол или ибупрофен. Ако е унил или не смъкне температурата за 2-3 дни  бягайте при педи.

Чета ви на бързо, но нямам време да пиша... Да са ни живи и здрави всички юнчета! И ние покрай тях, за да ги гледаме и да им сбъдваме мечтите.

Ние празнувахме чудесен рожден ден с много подаръци и снимки . Само най-близките бяха поканени в къщи, но за едногодишно дете и те бяха в повече, така че смятам , че се получи добре. Тортата си я направих аз, ние още се кърмим и не мога да му дам нещо сладкарско. И със захранването сме назад, но да сме живи и здрави, а бебо цял живот има да яде храни разнообразни.
Ваксините ги караме по ред. Малко ме дразнят педиатрите, че нямат схема, а карат според това, което имат, но такава ни е държавата. Аз не съм съгласна да смесваме препаратите и си чакаме когато дойде същата ваксина.
Иначе още не говорим освен мама и баба. Не ходим, ако не се държим. Готвим се за ясла, но май мама не е готова. Не мога да си представя как друг ще го гледа, как по-големите ще го бутат и потупват, ще му дърпат играчките... Но няма как, ще трябва да се върна на работа. Ще отлагам, но вероятно няма да мога след декември, а в свръх грипния сезон да го пусна не ми се иска. Ами те са все болни през първите месеци. Иначе шефовете са с малки деца и са съвсем разбрани, но все пак не мога вечно да отлагам.
И да се оплача- качила съм едно 10 кила откакто родих. Тежко ми е, не мога да се понасям, но с това кърмене съм все гладна. За това се опитвам да го спираме, макар и без успех за сега. Освен това искаме второ по-натам. Шефовете обаче не подозират. Иначе ще остана много бързо без работа. Но да сме живи и здрави, пък всичко вярвам ще се нареди.
Пожелавам на всички хубави летни дни и се надявам да си запазим темата години напред!😉

# 496
Да, вирус се оказа-коксаки;( наложи се и хексалгин да дам. Обрина се целият. В четвъртък бяхме в Бургас на педиатър, а вчера в Сливен на УНГ и педи. От днес и каката е с повръщане. Вече сме при свекитата в провинцията;(

# 497
Здравейте дами,
Rallyto бързо оздравяване!

Jana Ina радвам се, че РД е било весело!
Чета редовно от телефона, но нямам много време да се включвам с писане Simple Smile
От месец не сме се прибирали на София. С малкия циркулираме между нашите и на ММ родителите. Преди това началото на Юни пак така. Само се прибрахме за ваксина и преглед и сле 3 дни хайде пак в провинцията. Хем искам.да съм си в моя дом,хем не ми е лошо и при наще Simple Smile особено на малкия му е мн добре. Въпреки,че е са по-на юг не такава жега,а вечер дори става студено слагам памучния чувал на малкия Simple Smile

Имаше сополки няколко дни, вече всичко е ОК. Не знам дали съм споменавала,но като и казах на педи,че с физиологичния разтвор и коларголовите капки, които е изписала сле 5 дни слагане няма особено подобрвние, ми каза да добавя Фенистил капки през устата. Още на следващия ден имаше ефект. Ще я питам сега като ходя каква е причината да ги изписва и имат ефект. Свеки ми обясни,че най-вероятно хремата се възбудила от вятъра (6 дни не спря да духа топъл вятър и то сериозно) на алергична основа.

# 498
  • athina
Здравейте момичета!
РАЛИ -бързо оздравяване на дечицата Hug!
Нищо ново при нас,освен,че вече лека-полека започнах с подготовките за прибирането в България в края на месеца.Нямам търпение!Никола е добре,не се спира,обаче май имаме проблем-НЕ понася обувки.Вкъщи ходи бос,дворът ни е с мозайка-също бос го пускам да върви.На улицата или в парка обаче не мога да го оставя да ходи бос-обувам му буйките,но след 5-10мин. сяда на земята и ги маха,ако не успее,започва да реве и не спира докато не му ги махна.Не знам да се притеснявам ли или и това ще отмине,може би трябва да пробвам с други обувки?Не ми пречи да ходи бос,ама не може навсякъде.

ХУБАВ ДЕН МАМИНКИ!!!

# 499
  • София
Здравейте всички! Доста чета в групата, но не успявам да пиша по обясними причини, които всички си имате вкъщи Simple Smile))) Малката доста бързо расте, вече играе много, постоянно сме навън на въздух. Да се включа по темите, а и с няколко въпроси:

Geri ATHINA
,
Да не са му неудобни обувките или да му е горещо с тях сега лятото?

Аз имам друг проблем с обувките- ами изкарвам един месец с един чифт и после умаляват. Ето сега пак трябва да купя нови, а предните са на по-малко от месец. И вие ли сте така с бебешките обувки, момичета?

Всичко е наред с детето, вече почти проходи, но още не се пуска от мен. Има ли още неходещи в групата освен нас?

# 500
И ние сме от групата на непроходилите.
Ние вече два месеца сме с обувките 17/18 номер,още не са умалели.Като гледам сигурно още един месец ще ги носим

# 501
  • athina
Обувките му са 19-ти номер летни буйки.Наистина е много топло тук и поради тази причина Никола не понася нито много дрехи,нито чорапи и обувки.Според мен свикна бос и сега просто го дразнят и изнервят.
ДЕНИ-МОЖЕ БИ ги купуваш точно по размер и умаляват много бързо.Аз знам,че отпред трябва да можеш да си вкараш пръста.И задължително когато мериш обувките, детето трябва да е изправено,а не седнало или легнало.

# 502
Гери Атина,може наистина да пробваш и с други обувки.Племеника ми например,не понася сандали.Ходи само с маратонки дори сега в жегите.Майка му се видя в чудо,пробва различни модели отворени обувки но не!На две годинки е вече.
Виктор също ходи бос в къщи и в количката.Обувам го само като го пусна на площадката,но той знае че това означава че ще го пускам и се радва  Joy Иначе ако го оставя с обувки в количката се опитва да ги изяде ooooh! а и ми се струва,че не му е удобно.
А за номерата тотално се обърках вече.Има маратонки Найк 20-ти номер-малки са му.Маратонки зара 21-ви-малки са му.Маратонки конверс 19-мнооого са му големи.Мерих на мат стар два модела 20-ти номер-едните са му точно по крака,другите са му големи  #Crazy уж една марка и номер.
Сега ходи с едни сандалки на НМ 18-ти номер и още има място пред палчето.
Та ако някой пита кой номер е,не мога да кажа hahaha Стъпалото му е 12см.

# 503
  • София
Здравейте, момичета. И аз ви следя, но съм го закъсала с времето тотално. Няма да се оплаквам, само ще спомена че до края на септември ще се гледаме и с баткото. За момента не им се засича обедния сън, та аз нямам и минутка, в която да не се занимавам с някой от двамата Simple Smile
Обувките никога не съм мерила според нимерацията, ползвам я само за ориентир. Особено за детенце със сигурност трябва да се пробва. На малката и взех преди около 2 месеца сандалки  ( 20 номер на Матстар) с един пръст свободно място отпред. Сега го няма мястото  Laughing . Бях доволна, че имат каишки около глезена, защото други модели много лесно ги изхлузваше.
Със спането сме много зле нощем от около месец. Буди сепо2-3 пъти, люшкаме се по час и пак съм зомби Sad Все едно е пеленаче.
 Със захранването понапреднахме. Остана ни само белтък от основните храни.
Ще пиша по-късно, че мякой плаче  Rolling Eyes

# 504
Привет!  Simple Smile
И ние не ходим още, но от 2-3 дни Сияна май реши, че ходенето не е чак толкова лоша идея и вече доста уверено крачи за една ръчичка  Simple Smile
Иначе преди седмица разбрахме нещо доста страшновато - ще трябва да й се прави сърдечна операция на Сиси като стане на 5-6 годинки, защото има голям незатворен отвор между двете предкамери на сърчицето  Sad За момента не се изисква нищо специално, но, ако не се интервенира да се затвори отворът, като порасне ще има сериозни проблеми  Sad Та, ще се борим с малкия сладък мъник да преодолее това изпитание  Praynig

# 505
  • athina
КАТЕРИЧЕ  Hug Hug Hug ДАНО да не са чак толкова лоши нещата Praynig При единият от близнаците имахме такъв проблем,но до три годишна възраст се затвори сам този отвор-може би не е бил много голям,но водехме детето на всеки 6м. на преглед и всичко се нареди.Надявам се и Сиси да се оправи без операция.

# 506
Катериче Hug
Кураж, мила! Стискам палци да не се стигне до операция, както в случая на Гери.

# 507
 Катериче, дано през идните години да се избегне и операцията.
На Дими все още му завяхва обрива. След зимната варицела сега и това...горкото ми пале.
За обувки едни са му 17/18, други-19, явно е до производител. Иначе още за каката ми казаха правилото с пръста;)
ние сме на вилата на родителите ми, а каката я оставихме при свекърите ми на тяхната вила за сефте. Дими започна да се пуска...но няма да бързам с прощъпулника, защото е рано според мен.

# 508
Катериче-кураж...дано всичко е наред Praynig Hug
Ние също не ходим. Прави по 10 крачки сама, ако аз съм срещу нея...иначе ходи стабилно, но винаги търси ръчичка, даже минаваме и с едно пръстче!

# 509
  • Пловдив
Мадлен също не ходи. Задължително иска да я държим за двете ръце, за да крачи.
Обувките ѝ /сандали/ са 17 номер - тях носи, а има и по-големи номера, но те са ѝ големи.
Аз съм чела, че отвори от ембрионалното развитие в сърцето могат да се стесняват и затварят в ранна детска възраст сами и често се случва така. Сияна също може да го израсте това без оперативна намеса.
Мадлен за пръв път се разболя от нещо. Миналата събота вдигна висока температура, която поддържа 4 дни /спада от лекарства и после пак/. Други признаци нямаше, после леко отпадна и отказваше да яде. Диатноза няма. На 4-ти ден се появи обрив. Изследването на урина показа доста левкоцити и еритроцити. Температурата изчезна, тя се чувства по-добре. Въпреки нежеланието ми, заради лошите резултати на урината лекарката настоя да започне антибиотик. Сега Мадлен е добре. Започна да се храни почти нормално, пие антибиотика и все още има малко обрив.

Общи условия

Активация на акаунт