Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 787
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Катериче, забелязах след изминати 30 км в тракане, но тогава беше първата възможна бензиностанция на която да спра:(
Пандичке, ние все още не сме се отбили. Ти към 5 вода ли даваш и как забаламосваш?!;) иначе на аптамила за над 1г. пише 2 дажби, та около 400-500 мл чай се презвиждат;)

# 481
  • athina
ДОБРО УТРО!!!

РАЛИ-Добре,че не е станало нещо по-сериозно,определено сте имали ангел пазител.Вие къде сте на море?Аз имам жилище в Приморско.Кърмя Никола сутрин и вечер,но ако искам  да направя крем или нещо с мляко,лекарката препоръча да е обозначено,че е за деца.Тук има на Делта,Нуну и още няколко,които не са на прах,но на тях пише-Kids.Все още не съм вземала токова-двоумя се още какво да правя.

КАТЕРЕЧЕ Hug кураж и сили-разбирам те идеално,защото и аз съм единствения постоянен пазач на моето зверче.Поне тичането след него освен,че ме уморява ми топи и излишните мазнинки hahaha

ПУХИ-смятам,че си най-добрата майка за детето си.И както са ти писали по-напред,детето няма нужда от изнервена и "изперкала" мама-въобще не се чувствай виновна,че нямаш търпение да се върнеш на работа.БРАВО за басейна-ние нямаме наблизо такъв подходящ за бебета,но като поотрасне ще го запиша,защото това е най-хубавия спорт.

ПАНДИЧКЕ- Hug bouquet ВИНАГИ Е УДОВОЛСТВИЕ КОГАТО ПИШЕШ!!!БРАВО НА МАРИЯ!Определено е дооооста "напред с материала"
Сега въпрос за водата-наистина при нас е страшно горещо,но Никола пие по 1,5л. вода за денонощие.Изпива две шишета по 300мл. през нощта,едно по време на обедния сън и по едно преди и след обяд.КАК Е ПРИ ВАШИТЕ БЕБОЦИ?

ПРИЯТЕН ДЕН!!!

# 482
Хи-хи, Гери, това за топенето на мазнините е вярно - аз вече съм по-слаба отколкото преди първата бременност  Wink
За водата - колкото му се пие на детенце, нека си пие. На мен ми е трудно да кажа колко пие Сиси, защото й давам от нормална чаша и шише, съответно допълвам чашата и така. С преходни чаши тя така е не свикна да пие. С нормалната се справя много добре, но аз й я държа  Laughing Бебешкото шише-биберон го махнах още преди месец. Забелязвам обаче, че като й е топло пие много. Направо като види вода и започва да скимти докато не й дам  Simple Smile

# 483
Катериче пробвали шише със сламка да дадеш?

# 484
  • София
Здравейте бебоци и мами! Честит празник на всички, на които не съм успяла да честитя!
Бладогаря за вниманието на всички, които питаха за нас и поплакаха с нас.
Втора седмица завърших на работа, отпразнувахме семпло рожденния ден. Лери беше болна от РД и три четири дни натам държеше висока температура, после се изрина, чакам зъб, но още не е избил. Аз определено не мога да свикна на работа, но не се и опитвам, все пак имам само още четири работни дни и после ще съм в отпуска 4 месеца. Ще имам доста работа през този период, но ще съм си с малечка в къщи и това ми е най-важното.
Нашите и беболина се гледат трудно, каката вече издивява с баба си и дядо си (то аз издивявам, че ми се събират по час-два в къщи)... Карам на акумулатори, Валерия се буди по 7854269547 на нощ, цял ден на работа ми е все пак стегнато и като се прибера я извеждам на разходка, после готвя, къпя, приспивам, и накрая към 23-24 часа лягам... Но ще изкарам още малко и ще си почина на морето.
Поздрави от нас, когато мога пак ще се включвам...

# 485
Geri Athina, до вчера бяхме Лозенец с моите родители, а сега вече сме с ММ и децата на Дюни. Има чисто нов аква парк и каката пощурява от кеф. Подготвила съм се с аптамил и ми се иска поне дневното сучене да го махна.

# 486
  • в матрицата
Привет, момичета!

Ние се завърнахме от Испания! Карина наиситна е герой -и на отиване и на връщане ставахмев 3 часа сутринта, полети, автобуси. Почти не е е мрънкала, само вчера не летището се изнерви и мрънка, но за малко.
Много и хасреса на море, бассей, абе вода да има. Това което ме изненада, че като и станеше студемо сама си излизаше от басейна/морето. И не е искала да влиза преди да и стане топло или да почуства нужда - нещо не типично за деца, особено бебета.

Тия испанци се оказаха много нетолерантни към майки с колички. Вчера на летището чск не можех да повярвам какво ме питата лелята на чек ин-га. Та, изспива ни автобуса и юруш лкъм чекингите. Като се извиха едни опашки, краят не им се вижда. хора от нашата група ми казават да мина отпред с 2те деца да се чекирам. Минавам аз, заставам пред лелеята на гишето и тая насй=нагло мр пита" Изчакахте ли реда си на опашката?" Аз два пъти я карам да повтори, щото як акцент имаше и реших, че не чувам добре, но се оказа, че си я разбирам и чувам идеално " Изчакахте ли реда си?" Като се ядосах и викам, вие тук за предимство на майки с бебета да сте чували? Отгоре на всичко и казах, че хората САМИ са ни предложили на минем отпред и ,че от това по нормално нещо не мисля, че има.  Оная се притесни и ми вика ОК, ОК. Ма какви хора са там...тя екскурзоводката ме предупреди , че акоо сама не се предреждам, никой няма да ме пусне... Абе, това да е проблема, но не го очаквах. Иначе, навсякъде, абсолютно навсякъде е направено да можеш свободно да минаваш с количка - тротоари като слънце, снижени на 100 места, да ти е кеф да се разхождаш. В хотела даже имаше специална електрическа рампа, която водеше към ресторанта - той беше едно ниво надолу със стълби.
Карина катое ли понамали буденията, но все още се кърмим. Вечер даже си търси цица, и се смее.
Аз лично не бих давала адаптирано мляко, в него няма нищо полезно за деца, които са над годинка.  Голямата спря с кърменто на 7 месеца и изобщо не съм и давала такива гадости. Ама, всеки да си решава  Peace

Това е от нас, до скоро!!!  bouquet

# 487
Suzza, твоят разказ за неторерантността на испанците ме подсети за медения ни месец с ММ в Португалия, когато аз бях бременна с каката ни в 5 мес. и на летището единственият, който ми даде път след два дни чакане за отменени полети беше един негър, а понеже трябваше да летим към Франкфурт нито една немкиня дори не ми предотстъпи ред:( та на мн места е така;(

# 488
Shinzou, кака Рая беше решена да научи Сияна да пие от сламка. Твърдеше, че ще бъде много лесно, защото Сиси по същия начин си всмуквала спагетите, които не е успяла да побере в устата си. Е, опита да й покаже как се случват нещата със сламката. Сиси въобще не се поколеба и изхвърли сламката  hahaha Дотам бяха опитите  Wink Но за мен това не е проблем. Дори ми е по-лесно като си пие от обикновена чаша и шише  Simple Smile

Маги, дръж се още малко и после почивкааа с дечицата!  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Суза, браво на вас и на малката Карина, че сте успели да си прекарате такава хубава ваканция  Hug Иначе аз винаги съм казвала, че българите като цяло са много добри и човечни хора  Simple Smile Разбира се, има и изключения. Днес, например, една "дама" паркира пред мен Тойота джип така, че напълно да препречва наново асфалтирания тротоар. Попитах я дали това е нормалният начин за паркиране. Тя, без да се притесни, ме попита къде другаде да паркирала и ми обясни, че не е неин проблем, че аз не мога да мина по тротоара с количката. Платените паркинги били много скъпи за нея (кара скъпа кола и живее в луксозна сграда в Лозенец)  #2gunfire Е, снимах колата и подадох сигнал до КАТ чрез мобилното приложение "Гражданите". Сега ще изчакам да видя как функционира системата им.

Лека нощ на всички мами и дечица  Hug

# 489
  • athina
ДОБРО УТРО МАМИНКИ!!!

КАТЕРИЧЕ- bouquet БРАВО НА ТЕБ!!! Такава наглост и безочливост така се лекуват.Тук в нашия квартал на места тротоарът е не-повече от 50-60см. широк и когато някоя се качи върху него-не аз с количката,ами и някой супер модел няма да може да мине от там.Вървим си по улицата и хубавото е,че в 90% от случаите улиците са еднопосочни и аз вървя срещу движението за да виждам когато идва кола.По принцип са толерантни и винаги се съобразяват с майките с колички.Колкото за предимството на бременните и майките с малки деца-до сега винаги са ми отстъпвали ред.В повечето институции има табели на които пише,че инвалидите,бременните и майките с бебета се обслужват с предимство.Случвало ми се е никой от чакащите на опашката до не ми направи път,но служител да ме извика и обслужи.Дори в супермаркет ми правят път-особено сега когато Никола "озвучава" целият магазин и събира погледите hahaha

РАЛИ-много хубаво да си изкарате  Hug

СУЗА -радвам се,че ви е харесала почивката и малечка не я е развалила,а и се е наслаждавала с пълни сили.

МАГИ- Hug Hug ОЩЕ МЪНИЧКО ОСТАНА-КУРАЖ!!!

ЛЕК ДЕН И МНОГО УСМИВКИ!!!

# 490
Суза браво на вас Simple Smile браво на послушната Карина!

Момичета два поредни дни вече ми се случва малкия да се сърди в банята като го облеем с водичка Sad никога до сега не е реагирал така. Онзи ден дори се разплака. Имали ли сте подобен проблем?

# 491
  • athina
ГАРГАМЕЛКА-Никола има проблем с топлата вода-неговата нормална за къпане вода на мен ми е направо ледена.Може би нещо в температурата на водата го притеснява-пробвай различни варианти-не може ей,така изведнъж да не му харесва водата.

# 492
  • Пловдив
Здравейте,чета ви когато остане време,но за писане така и не остава.Искам да честитя на всички рожденници и техните семейства.Да са здравички и много щастливи.
Ние също много хубаво изкарахме РД,детенце е доволно,имаше много деца,подаръци.Мама и татко и те са доволни  Laughing какичката от детския център се справяше чудесно с рожденичката.
Ще се включа до колкото си спомням от коментираните теми.Вода пие,но не повече от 250-300мл на ден,което е малко според мен.Пие от преходна чаша.Със сламка още не може,пробвах я няколко пъти,но само я дъвче.
Рали,добре че си се усетила на време.Дали просто не са се отвили сами при въртенето ма гумата,ако не са били стегнати както трябва когато си сменяла зимните гуми  newsm78
И ние сме от сучещите,особено в последно време с тези зъби  #Crazy.Почти не иска да яде,само сукане и дай.Лошото е,че почна да ме хапе и някой път съм  Shocked
Оборудвахме се с басейн и бански 50 фактор за бебка.Поне да ми е спокойно,че е защитена от слънцето.Аз самата имам моменти на алергия към слънцето и знам какъв кошмар е.По-добре да няма тен,отколкото да я мажа постоянно.Сега ще се мажат само видимата част от ръцете,краката и лицето.
Малеее как отслабвате момичета  Sad аз сама си гледам детенце и имам още 9кг за сваляне  Rolling Eyes,2кг само съм свалила покрай жегите.С таткото сме като тюлени  Laughing
На работа ще се връщам догодина по някое време  Whistling
За нетолерантността  Twisted Evil най-често ми се случва от жени,едва да не ни  прегазят на пешеходната пътека.Последното е от няколко дни,минаваме на зелено и една вече ще се качи върху нас,махнах и с ръка да спре и тя моля ви се почна да ме псува.Е няма такава простота  #2gunfire направо ми идеше с лудата ми глава да я смъкна от колата и да я ошамаря.
Гергамелка,и при нас го има това от няколко дни,Реве като и поливам главата,аз реших че може да и е влязло от шампоанчето и да го запомнила.Въпреки,че не би трябвало бебешки да създава дискомформ,но знам ли  newsm78
Не знам кога ще ми остане пак време за писане,затова да пожелая,весело изкарване на лятото на всички.Много слънчеви лъчи и приятни емоции да съберете на морето,планината и т.н.  grinning039 1swing
Сега се сетих,да нямаме новородено в темата  Simple Smile Емили как е положението  ylinfant?

# 493
Днес банята беше ОК..аз вече мия с шампоан главата 2-3 пъти в седмицата и мия само с вода през останалото време, само ако се е потил. Тялото мия всеки ден.
Днес от инат така се изпъна назад че прасна главата в пода. Голям рев Sad чак хлипаше Sad

# 494
Момичета, закъсахме го:( Дими вдигна изведнъж на обяд 39,2. ЗА сега без други симптоми...тормозя се кога и как да сме го претоплили и явно течностите не са му достатъчни. Милото ми то;(

Общи условия

Активация на акаунт