Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 787
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Темичката доста позамря, но сигурно се дължи на настъпващото лято.
Пускахте ли кръв и урина на годинката. Нашият хемоглобин е 105 и личната изписа желязо на капки;(

Малко със закъснение, но да отговоря. На Вики хемоглобинът беше 99. Нищо не ни предписа.

# 466
Мерси, немезида. Аз малко на своя глава и по-скоро след успокоението от частния ни педиатър, че е идеален...реших да наблегна на хранителен режим, а не капки.

# 467
При Сиси хемоглобинът е 111  Wink
Иначе ходихме до Велинград за 2 дни да посетим кака Рая, която е там на лагер. Много добре си изкарахме  Simple Smile Сияна вече един път беше ходила на басейн и не й беше харесало - гушкаше се в мен стресирано. Сега обаче, дали защото минералната вода в басейна беше с много приятна температура или защото вече беше посвикнала, но Сиси много се забавляваше и се отпускаше във водата. Още по-интересно й беше да наблюдава дечицата, които много й се радваха и все искаха да си играят с нея  Grinning Много добре се получи  Simple Smile Предполагам на морето, както и вие казвате, няма да й е толкова комфортно, защото водата ще е по-хладна. Ние обаче й купихме едно малко басейнче от Декатлон, което дори не се надува, а направо се сгъва. Мисля в него да слагаме водичка да се постопля и после вече да почва забавата за бебчо  Grinning
Иначе Сиси още не ходи и все по-проблемно ми става това, защото същевременно все повече иска да се движи, катери и т. н.  ooooh! За секунди се измъква от 5-точковия колан на количката, изправя се в движение и иска да се катери и да дивее. Можете да си представите, че придвижването ни става изключително проблемно. Вече даже и солетите не успяват да я забаламосат  Crossing Arms Като я извадя от количката ходи за мъничко за ръчичка и пак иска да я пусна да си пълзи. Отказ изобщо не приема - настава световна драма  Whistling На това отгоре, докато я водя за ръчичка я гледам, че много навътре си върти стъпалцата  Sad И така, дано пък скоро да имаме положително развитие в това отношение  Simple Smile
Толкоз от нас за сега. Хайде, пишете да споделите и вие как са вашите малчовци в настъпващото лято  Simple Smile

# 468
Здравейте дами,
ние сме на Сапарева баня при свекъра и свекървата. Тук има мн хубави басейни за децата. Тъй като аз съм в цикъл свеки води малкия в Петък на басейн-имало малко детско джакузи. Алекс много му харесало и много се радвал. Водата е приятно топла,може и затова да се е забавлявал.
Днес следобяд ми се видя топъл-мерих Т-37,5 Sad имаше и бистри сополки,които до банята вече бяха спряли. Дадох инфлуцит, нурофен, физ разтвор за носа, вит С и Са,направих му и чайче от лайка и шипка. После видях,че две горни зъбчета са надули много венеца. Надявам се да е това причинат Sad Не е имал контакт с други деца,нито с болни.
Сега е на мода една количка,върху която може да седне и с крачета да се  отблъвква, но Алекс я бута по тревата на двора. Това занимание е най-желаното и не можеш да го отделиш докато не се омаломощи до степен,че да не се съпротивлява,когато го местиш.
Катериче може ли да пуснеш линк на басейнчето? Simple Smile
Аз съм малко по-добре. Депресията май е била заради напиращия ми цикъл-появи се 5 дни по-рано. Мажа с обезболяващо кракът.

До скоро

# 469
  • в матрицата
Привет от Испания!
Карина като истински герой издържа 3 часа полет, ставане в 3.30ч и 2 часа в автобус!  Днес вече си е в нейния ритъм, като часовата разлика и това, че се стъмва в 22 ч, изобщо не ѝ влияят! От басейна и морето трудно излиза, но водата, особено в морето е чай! Тук сме на 2 морета- малкото мори, както го наричат местните е рлитко и много топло, а Средиземно, традиционно хладно и леко с вълни. За храната горе долу няма проблем, Карина е захранена с абсолютно всичко, но не яде всичко. Има разнообразие, и много риба, която Карина яде. За мое учудване няма бяло сирене, т.е. не мога да ѝ правя попара сутрин, но има с какво да се замести. До 8 ч сме на плажа, ако не е часовника изобщо не се Усеща като 8 - много е странно. В 21ч такова слънце пече, че все едо е 17ч. Карина заспива към 22ч местно време, което е 23ч наше....Това в БГ няма как са се получи, но тук явно от климата е така! Оставям ви за сега, лека нощ или добро утро!

# 470
  • athina
ШИНЗУ-определено сравнение с България плажовете и най-вече водата са мноого по-чисти/пуснах в албумчето снимка там се вижда прозрачната вода/,НО и тук има "изцепки" замърсяващи плажовете.Колкото до температурата-отдавна съм забравила как се усещат 40-те градуса в България,но тук е ад-горещо и влажно и на моменти не се диша.Към момента сме с тен на потник и къси гащи/получен в парка/,но като започнем да ходим редовно на море,ще се промени.Момичета,вчера подстригах Никола с машинката,не нула номер-беше ме страх,защото много мърдаше.Сега ми е странен без къдричките,но ще свикна-кръстницата му каза,че сега прилича на мъж.
СУЗА-браво на малката героиня-определено децата са по-издържливи от колкото смятаме.Хапвайте рибка,топвайте дупето и в двете морета и се радвайте на почивката Hug
Щях да Ви питам кога заспиват децата Ви-Никола най-късно в 21ч.вече спи.Онзи ден заспа в 8 без 10 и сутрин 6.30-6.45ч.вече е на крак-как е при вас?
ГАРГАМЕЛКА-радвам се,че си по-добре  Hug хубаво си се презастраховала и дано наистина да е било от зъбките.Определено малките ни съкровища с всеки изминал ден проявяват все повече характер и са неудържими и неуморими.КАТЕРИЧЕ-защо се притесняваш толкова,нали си водила беба на ортопед и не е имало някакви притеснения?Смятам,че си е много добре кукличката,просто и е по-лесно пълзейки и катерейки се да постига намисленото.Никола върви,лази малко,но пък за сега не му хрумва да се катери.
Рали-много хубаво си направила като си се ориентирала към храните богати на желязо.Елдата също е много богата,ако Дими я яде давай му по-често.
МАГИ-пиши как я карате.

Приятен Ви ден!!!

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 09:04 от Geri ATHINA

# 471
Бу заспива между 21:30 и 22ч. всеки ден различно зависи колко е изморен.излизаме и след 18:30 до 20/20:30 ч. за да го изморя още повече да го изкъпя и нахраня и да ляга

# 472
Гери, няма ли да си идвате насам за лятото? Да си припомните българските 40 градуса  Wink Била съм в Гърция през лятото и наистина си е тежичко без климатик. Но пък е още юни... А от Белгия нашите приятели ни пращат дъждовни снимки и казват, че температурата била 15 градуса...
Иначе Сиянчето си ляга напоследък към 22 ч.  Преди това сме някъде навън обикновено и се радваме на топлите вечери, ухаещи на липи Simple Smile
А за беборана - просто не намирам логика да е безумно подвижна, за секунда да не се спира, от всякакви колани да се измъква веднага, а още да не иска да ходи  newsm78 Въобще все по-драматично става. Дори не може да я оставим да си пълзи по пода. На мига се изкатерва на дивана, а от днес - ново 20 - качва се чак на облегалката на дивана. Тя е повече от метър висока и не ми се мисли, ако в някой момент я изпуснем от поглед и се претърколи. Диване ви казвам, диване! И то явно със собствено мнение за света и нейния път из него  Mr. Green

Суза, браво за пътешествието! Наслаждавайте му се колкото се може повече!  Hug

Гаргамелка, дано Алекс да е здравичък!  Praynig Чудесно е, че му харесва да се цамбурка!  Simple Smile И много се радвам, че ти се чувстваш по-добре!  Hug
Ето и линк към басейнчето ни: http://www.decathlon.bg/basen-tidipool-zalt-s-diametar-885-sm-s- … f-id_8271265.html

# 473
  • athina
ДОБРО УТРО!!!

КАТЕРИЧЕ-ще се прибираме за 15 дни през август и маже и да си припомня горещините.Миналата година докато бях в България нямаше такива жеги.Явно си отглеждате маймунка  hahaha назначаваш един постоянен пазач и чакаш да открие,че и ходенето е също толкова интересно като катеренето Hug Не се притеснявай-до колкото е възможно майка да не се притеснява-но ако се филмираш,потърси лекарски съвет.Вярвам,че всичко е наред! bouquet

# 474
Момичета, днес с дъщеря ми май сме за курбан! Оставихме бебо с баба и дядо и отидохме до Созопол да видя една колежка. На връщане се разтрака колата..спирам на една бензиностянция и се оказва, че три болта на предната гума липсват. Кой краде болтове на кола с два детски стола;( болен народ сме:( слава на Бога, че не се пребихме;(

# 475
  • София
Tу тууу, прекрасни мами, ето мееее  bouquet

Макар че като гледам всички сте се позагубили :/ много лесно наваксах този път, което не е много хубаво….направо не ми се мисли какво ще стане с нашата темичка като тръгнат част от мамите ни на работа… Sad

Няма как да не честитя (макар и на патерички) ПЪРВИТЕ РОЖДЕННИ ДНИ НА НАШИТЕ ПРЕКРАСНИ СЛЪНЧИЦА:
Алекс (на мама Гергамелка), Димитър (на мама Ралито), Кари (на мама Сузи), Боги (на мама Шинзу), Никола (на мама Гери), Яна (на мама Айнат), Валерия (нa мама Маги), Нора (на мама Пилешко), Мадлен (на мама Пухи)   Heart Eyes newsm38 Two Hearts
Мили дечица, бъдете живички и здравички, много обичани, безгрижни и щастливи, много успешни и с много късмет!!!!!! Нека прекрасните ви мама и тати също да са здравички, да ви се радват, обгрижват, прегръщат, целуват, да се гордеят с вас, а вие много да ги обичате, уважавате и цените, и (дай Боже! като му дойде времето) да ги дарите със здрави и прекрасни внуци, че и с правнуци!!!!   newsm76 txtloves

Мили мами, аз съм възхитена от нашите бебоци  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes ама те са от прекрасни по-прекрасни!!!!! Ще ги схрускам всичките!  Hug

Аз не смея да пиша след Пандичката  Laughing

Аууууу, защо така, мила мами?  Laughing  Blush  Аз тъкмо си мислех, че ще ме похвалите след последния ми пост, че съм ги поскъсила малко…пък ти… Laughing Ама работа … Blush

Ralllyto, за подстригване – ММ редовна клъцка бретона на Мария,  Laughing че постоянно й е в очите Grinning Нашият хемоглобин на 11м беше 115, ами педи каза „абе добре е засега“. Според мен добре си решила да пробваш първо да му набавиш желязо от храната. Браво! Приятно изкарване на моренцето!  Hug

Jana Ina, давам цяло яйце от около две седмици. Тя много обича и си го яде така, чисто. Мария започна да се храни вече като нас, от време на време й взимам кухня (вече непасирана). Готвим без сол, не пържим, намачквам с вилица и й слагам от нашето ядене. Да ти призная ако сме седнали всички на масата, а тя яде различно от нашето, настава едно мрънкане, мучене, сочене, ядосване, удряне на масата с лъжицата, докато не й дадем от нашата храна…ужас ти казвам Grinning

Катериче, представих си прекрасната Сиси как се усмихва непрекъснато Heart Eyes ами и как не, като още от бебенце си беше така Heart Eyes Браво на нея за басейнчетата! Ние за пръв път топнахме Мария в басейн като бяхме на Сандански, еми няма такъв кеф  Grinning на всичкото отгоре маха с ръчички и крачетата, все едно е ходила на курсове по плуване от бебе Grinning Има една снимка в басейна, която съм качила в нашето албумче  Simple Smile Това за надуваемото басейнче не е никак лоша идея, ще вземем да помислим и ние да вземем нещичко  Simple Smile Не знам откъде идват притесненията ти за Сиси и ходенето, преди време една прекрасна, много спокойна и мъдра мама ми каза:“ те бебетата си знаят кога за какво са готови“ Wink  bouquet Не мисля, че имаш повод за притеснения, все пак Сиси е само на годинка и 1м. Ще видиш как един ден просто ей така ще те изненада дори теб  Hug

Гергамелка, весело да си изкарате на Сапарева баня! Много е хубаво там!  Simple Smile Радвам се, че и ти си по-добре  Hug Сега, не искам да го приемаш като критика, по-скоро го прочети като нещо, което аз не бих направила – не бих дала нурофен/панадол или каквото и да било температуропонижаващо при 37.5. Сега ще се опитам да ти намеря една статия, която мисля, че би ти била доста полезна:

https://www.24chasa.bg/Article/4082495
http://www.namama.bg/article/nay-vajnoto-za-visokata-temperatura/

Последният път когато Мария вдигна температура (беше два дена след като се прибрахме от Сандански), вдигна 38, нищо не дадох, изчаках да видя дали ще се качи, тъй като стана вечер, мерех на през час кажи-речи, накрая измерих 38,3-4, Мими не можеше да спи добре, сложих й чорапки с оцет на крачетата, и така я свалихме. Повече не качва (слава Богу!). Ако не беше станало с оцета, щях да дам нурофен.

Сузи, браво на Кари! Геройче послушно! Heart Eyes Блазе ви за почивчицата! Много много хубаво да си изкарате!  Hug

Гери, Мария до скоро заспиваше в 21.30-22, но от няколко дена се измести 21-21.30. И ние сутрин 6.30-7 на крак Grinning само уикендите се успива до към 8, хахаха, милата, сигурно се сеща, че мама и тати искат да се понаспят малко поне тогава Grinning

Какво ново да ви разкажа за нас: Освен, че хич не растем на височина, нито пък качваме на кг (което вече взе да ме притеснява  Confused ), Мария е добре Simple Smile Щъка навсякъде, не се спира, следи ме постоянно, но пък и доста често се заиграва с играчките й, така че грам не мога да се оплача от нея. Малко изменихме режима: спане – все още спи  по два пъти/ден, м/у 10 и 12, и м/у 15.30-17.30, като вече второто спане е вкъщи, само предиобед спинка навън. Ако не е ужасно задушно и горещо, излизаме пак след 18.30-19 на площадка. Вечер ляга в 21.30, сутрин става 6.30-7. Бях ви казала, че от доста време насам са ни останали 2 кърмения/денонощие, от два дена се опитвам да й махна цокането в 4-5 сутринта (засега успешно, пу пу). Хранене – вече яде от нашата храна, понякога й взимам кухня, че такова разнообразие не може да й предложим. Напоследък обядите и вечерите са малко зор, едва изяжда 150гр, но пък сутрин най-обича попара, а през деня хапва доста плодове – тях никога не отказва  Grinning Мами, имам обаче въпрос: тъй като никога не съм й давала АМ, а сега като й остана само цокането вечер (кога цока, кога не, нещо май сама се опитва да си го махне), се притеснявам, че не пие достатъчно мляко. Хапва си кисело мляко, но навсякъде чета, че трябва да си взимат около 400-500мл млечни храни/ден  Shocked На консултация сме чак на 29ти (педи-то беше в отпуск и пропуснахме консултацията на годинката), ще се консултирам и с нея, но да си питам и вас – по колко мл пият вашите дечица на ден?

Мими приказва по цял ден, пее, танцува, страшна е  Laughing  Heart Eyes  Но сякаш преди й се разбираха приказките, а сега си бръщолеви някакви нейни си бебешки неща  Simple Smile Разбира всичко обаче, „донеси това…“, „вдигни онова…“, „ мушни го тук…“ и изпълнява милото; А, мами, новото при нас е, че от две седмици малката ни госпожица се опитва да се храни сама Grinning при това съвсем успешно (макар и с обратното на лъжицата  Laughing, много е сладичка  Heart Eyes съвсем прецизно си загребва, а никакъв проблем да си нацели устата. Вече има една мега яка физиономия, когато е горда от себе си  Laughing Започнала е обаче да се ядосва, хвърляйки неща наляво-надясно, тупа се по корема  Rolling Eyes и разбира се, всичко е придружено с разни викове...страшна работа  Thinking

Въпреки, че:
-   ММ се разболя ден преди това
-   Мими беше хремава от две седмици (вече подозирам зъбите)
-   Ресторанта ни затрили някъде украсата

кръщенето и рожденния ден минаха повече от прекрасно  Heart Eyes Мими се радваше много на всички гости, на попа също, а след празника и на много подаръци. И попът, и фотографката бяха изумени от спокойствието на Мария, казаха, че за пръв път виждали такова бебе, което гък не каза през цялото време. Миличката ми Heart Eyes Мама си поплака предния ден,... както и вечерта на същия ден, когато с ММ разглеждахме снимки от малко ни бебе (и аз съм малко от емоционалните мами)... Blush Two Hearts

... Валерия сякаш усети, че ще се разделяме и от една седмица е драма като заспива, не пуска никой да изчезне от обкръжението и, голям рев пада...
Поплаках си и малко с Маги…

Късно стана, мили мами, а ММ ме чака за 20-минутното ни вечерно филмче. Прекрасна, прохладна и спокойна вечер на всички!  Hug

# 476
  • Пловдив
Нали рядко се вясвам насам, макар че опитвам да не изтървам темата не помня:
Писала ли съм, че с Мадлен ходим на плуване за бебета всяка събота. Много ни е удобно, защото го направиха съвсем до нас - на нашата улица на 5-6 къщи от нас. Та това ни е редовно посещение на бебешки басейн. На друг - открит, минерален или на море не сме ходили. Надявам се все пак да идем на море, въпреки че реални планове и надежди от моя мъж няма. Еднообразието в къщи омръзва и чак депресира понякога, за това са измислени почивките, а ние никъде не сме ходили от раждането на Мадлен.
Вчера излезе класирането за ясла Мадлен е приета. Аз се разплаках и ми стана много мъчно как ще я дам. Никога не сме се разделяли дори за часове. Вечерта семейния съвет решихме, че навярно ще започне от септември. За мен също ще е по-добре да се върна на работа - и парите са значително повече и от психологическа гледна точка. Аз не общувам почти с никого, нямам приятелки с деца да ходим по градинките, а и по принцип гледането на дете не е нещо, което да върша с удоволствие и наистина добре. Безкрайно я обичам Мадлен и истината е, че е сравнително спокойно и добро детенце и даже с нея /като слушам какви диви има/ на мен не ми е лесно. Нито имам подход, нито имам организация и т.н. Най-добре да се върна към моята си работа, където си се справям добре. Мадлен обаче толкова ще ми липсва. Уффф пак ми се насълзиха очите.

# 477
Здравейте,
Пандичке не се обиждам Simple Smile аз също така бих постъпила,но сме при свеки,а тя е хипохондричка и направо ме вбесява понякога...при тях сме заради малчо. На него му е хубаво тук извън София, отделно не мога да ходя само при наще,а при тях не. Само и само мир да има аз броя до колкото мога...избухна ли ще стане лошо и...често ми се налага да броя  Joy ама...какво да се прави. Иначе не е лоша жената, просто е супер хипер досадна. За сега Алекс е добре,давам сега до 7 дни 3х1 инфлуцит + вит С + Са.

Не съм се похвалила,че успешно всяка вечер МИЕМ ЗЪБКИ. Вечеря в 20ч,20:30 баня и тоалет (за масаж и дума не може да става вече,успявам само крачетата,че са ни важни). Има си четка от 0 до 2г. Пробвах с напръстник и после с четката-тя му харесва повече-даже сам опитва  Joy Joy Joy

Пухи,не е лесно да си майка,така е. Даже дълбоко се покланям на мамите с 2,3 и повече деца (изключае безотговорните цигани). Аз съм сигурна,че се справяш по-добре отколкото смяташ. Щом ще се чустваш по-добре когато си на работа значи това е по-добрия вариант. На Мадлен няма да и е необходима "изкукуригала и депресирана мама" (надявам се не се обуждаш).

Тук по цял ден духа вятър та не мога да изведа малкия на басенчето в двора.

Хубав и усмихнат ден!

# 478
Хи-хи, Гери, така си е – мъничка и сладичка маймунка си отглеждам  Heart Eyes Като се виждам с приятели те искрено ми се чудят как се справям като виждат как няма сила, която да спре Сияна, ако тя реши, че ще се измъква от количката  hahaha А за постоянния пазач идеята е чудесна. Проблемът е единствено, че това трябва да съм аз и тогава нищо друго вкъщи не мога да пипна…  Joy

Ралито, мила, добре, че си забелязала липсващите болтове  Praynig. Много безумно ми звучи това. Как може да го роди умът на някого да постави така под риск здравето на други...  #2gunfire

Пандичке, звучи като при вас купонът да е пълен – пеят ви, танцуват ви и ви веселят  Hug. Много ще се радваме, ако успеем да се впишем във вашия график и да ви видим скоро. За млякото не мисля, че трябва да му се притесняваш. Имаме си вече големи дечица. Аз на Сиси само кисело мляко с бисквитки за вечеря й давам и това е. Иначе слагам сиренце в попарата. Това са ни млечните продукти. Браво на Мария за прекрасно изкарания рожден ден и кръщенето! Смела малка госпожица!  Hug

Пухи, разбирам те. И аз като се върнах на работа след майчинството с Рая (тя беше на 1 година) се почувствах по-добре, въпреки че много си обичам дечко и не ми е тежало да се грижа за нея. Просто обаче интелектуалната дейност в работата явно ми беше залипсвала. Сега ще си остана по-дълго със Сиси в майчинство (до 1 годинка и 4 месеца). За момента обаче изобщо не ми е омръзнало да съм си с беба и не ми се бърза особено да се връщам на работа. Мисля да си изкараме едно чудесно лято заедно, а после ще му мислим. Мисълта ми е, че тези неща се променят. Най-важното обаче  е да се чувствате добре и ти, и беба.  Hug

Ей, Гаргамелка, браво! При нас миенето на зъби още е битка голяма. Хем само на пръста си слагам паста и така ги мием  Wink

# 479
Пандичка защо да и даваш АМ?ти толкова време не дава сега да даваш по-хубаво кисело мляко или млечна каша.аз така бих направила.Бу спря ам на 11м. от тогава не давам.редувам за вечеря пюре с млечна каша. Млечните неща сирене,извара,кашкавал,млечна каша,кисело и прясно мляко може да редуваш всеки ден.аз давам задължително сирене сутрин.през другото време давам друго.

Общи условия

Активация на акаунт