Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 297
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
Пилета аз от както съм родила си щъкам сама Simple Smile чат пат в някоя градинка с майка се заговоря  newsm78 като се замисля май до сега само с 2-3 други майки. С приятелки основно по телефона Simple Smile честно казано ми е добре Simple Smile в квартала има доста градинки, коя по-занемарена, коя по-новичка и ги сменяме с Алекс...честно казано ми е добре- излизам си когато преценя, прибирам си се когато желая и си ходя където ми е кеф без да се съобразявам с друг.
Не знам при вас как е, но за среща с приятели с Алекс е абсурд-един от двама ни с мм обикаля с него за ръчичка из заведението.
Аз съм активна в темата, защото си наложих следобяд да почивам. Мн ме боли левият крак и реших,че с работа ,без табота лягам в 14 да си почивам.

# 541
  • София
Привет и от мен Simple Smile
Последният месец не остава много време за интернет и не успях да се включа и аз.
Първо - изпращам много прегръдки и пожелавам много сили на Катериче и малката Сияна. Вярвам, че всичко ще е наред - имам съученик с такъв проблем и операция в първи клас - сега е 32 годишен прекрасен мъж и скоро ще става татко Simple Smile
От него знам, че проблема е често срещан, но след операцията не е имал никакви проблеми - спортува и води напълно нормален живот.
Маги света - помня, че още докато чакахме бебетата споделяше и ти и аз за роднините и тяхната ' подкрепа '. Съжалявам за разочарованието, което си изживяла... При мен ситуацията е сходна - свекърите живеят в София, но виждат децата веднъж месечно за по един час. Лятото е време за почивка и не се засичаме с тях до Септември. С моите родители се чувам почти всеки ден, но не мога да кажа, че усещам голяма подкрепа. Въпреки, че с ММ имаме ангажимент свързан с много ходене и работа ми отказаха да гледат малката за седмица за да не я влачим навсякъде. Не им се сърдя, но ми е болно... Има много отзивчиви и всеотдайни баби и дядовци, но не сме случили просто... Може би е за добро, т.к сме по сплотени като семейство именно заради факта, че се оправяме сами за всичко и няма на кого да разчитаме ...
На всички момичета с болни бебоци - бързо възстановяване!
На Емили - леко и безпроблемно раждане Simple Smile
Гаргамелка и пилета, и аз предпочитам да обикалям сама и да не се съобразявам с режима на други бебоци - моите двамата са ми достатъчни. Разбира се ми е приятно от време на време да изляза с някоя мама с малко бебе, но не всеки ден. За моя радост моята съседка има детенце 3 месеца по голямо от Яни и с моите разбирания, та не се уговаряме за разходки и т.н - като се видим в някоя градинка си говорим и до там.
И малко обзор на пропуснатия месец.
Рожденния ден мина в тесен семеен кръг. Кръщене ще правим на рожденния ден на баткото, т.к кръстниците ще са в БГ точно тогава.. В Испания си изкарахме много добре - полетите и в двете посоки бяха леки и безпроблемни. За пореден път се убеждавам, че децата са много гъвкави и приспособими стига родителите да са спокойни. Предстои ни да прекараме 3 седмици на нашето Черноморие, а след това сме за седмица в Гърция.
Яна вече ходи, но е доста предпазлива и като сме навън предпочита да има един пръст за упора. Вечерта след като се върнахме от Испания сама пожела да седне на гърне и оттогава я слагам по 3-4 пъти дневно. Седи по 5-10 мин и се случва по веднъж и да се изпишка. Не бързам и не я насилвам, но ми се ще до есента да започнем махането на памперса или поне вършенето на работа по редовно Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 12:28 от aYnaT

# 542
  • athina
И аз съм от мамите дето се разхождат сами,не,че няма майки с деца около нас-има и то доста,но не ни съвпадат по нищо режимите.Майката с която излизахме от време на време,откакто е във ваканция голямото й дете излизат само вечер след 19ч. и стоят до 22.30-23ч. в парка.А сутрин,когато излизаме ние-те спят.Не се оплаквам-устройва ме да съм сама-ходя по задачи,на пазар или просто на разходка -където и когато си пожелая.
ГАРГАМЕЛКА-от време на време и ММ се опитва да "забрави" че има и той ангажимент към детето,НО скъпоценното ни синче не го оставя на мира  hahaha в момента в който мъжо се прибере от работа,дребчо се залепва като ваденка за него и няма мърдане поне два часа-не дай Боже да се опитам да ги разделя,настават писъци и ревове.
ПИЛЕТА-циркът е голям,не само с динята.Колкото до морето,ако бях шофьор/голям пропуск-чак сега го осъзнавам/ щях да го водя всеки ден.Ама да помъкна чадъри кърпи играчки и всичко което се сетите с градският транспорт,някак си не ми се нрави.
РАЛИ-давай с прощапулника-колко ще вали?Пък и винаги може да се приберете вътре Peace да пишеш как е минал.

# 543
Момичета,дайте съвет.Вики днес се тдари от таблата на кревата-брадичката от долу.Отначало нищо му нямаше,освен че рева малко.След около  час пробвах да го приспя(сънят денем още е мисия невъзможна),като си лапна бибата,после имаше кръв на нея.Огледах му устата,но не видях от къде е.След още един час го сложих да яде и тогава вече видях че е то венеца между долните две зъбчета.И сега като лапне нещо-играчка,шише,ръце-почва да тече кръв.Успях да му бръкна в устста и да опипам зъбките.Не се клатят,поне не осезаемо.И не дава признаци да го боли.Трябва ли да правя нещо,или да чакам да си мине  Rolling Eyes Имам дентокинд,в листовката пише че е за всякакви проблеми и болки на уши,нос,гърло newsm78 И без това мислех днес да му давам,че пак почва нещо да расте и е неспокоен.Ако благоволи да заспи и за малко спре да бута всичко в устата,сигурно ще спре да тече кръв  newsm78

# 544
Щом виждаш, че няма счупено зъбче и видимо не изпитва болка - не се шашкай.
Ние имахме подобна случка преди около 2 месеца. Докато пълзеше по ламината ѝ се подхлъзна ръката и си заби муцуната в пода. От удара горния зъб се беше разместил и беше наранил венеца. Аз веднагически се обадих на моята стоматоложка, която каза, че няма никакъв проблем, тъй като техните зъби са още много подвижни, костите са меки. След 2 дена всичко се беше оправило.

# 545
Сибил, може би трябва малко време на травмата и ще се успокои, ако ли не утре бих звъннала на стоматолог. Иначе и при нас дневният сън е ад;( тъй като заради морския вирус и опасността от обезводняване се бяхме върнали към кърмене на поискване...от събота на обяд го приспивам без гърда с рев;( вчера се събуди на 30тата минута-редовен навик и нямаше такъв рев. То аз съм виновна;( залъгалки не иска от началото и мен ме ползва за такава, но вече ми дотежава и нощното недоспиване и принципно исках около годинката да го отбия. Днес майка ми отиде при него кято се събуди на 30тата минута от следобедния сън и о чудо доприспа го на ръце. Дайте съвет как да действам, като не иска залъгалка;(
Гери Атина, поръчах торта и май май си права...днес се съдра да вали, но племенникът ми е тук. ММ ще докара и каката в неделя, иначе трябваше да отложим за август, за следващите два уикенда би трябвало да се пътува..

# 546
Благодаря момичета,оправи се венеца и спря да кърви.

Иначе новото при нас е,че се научи да играе на гоненка и е голям кеф.Бяга с писъци като го гоним,а като го хванем се обръща и той ни гони.Подозирам че котката го научи на тази игра  Joy

И играем на "туту-бау",но той се крие и ни плаши.

Лека и спокойна нощ bouquet

# 547
Ей, колко хубаво - толкова много активност в темата  Hug

Благодаря ви, момичета, за подкрепата  Hug Ще се борим с малката Сиси и вярвам, че всичко ще бъде наред  Praynig
Суза, ако не се затвори отворът между предсърдията, се появяват проблеми след 25-30-40 годишна възраст като може да се стигне до белодробна хипертония. На тази възраст вече на-често е късно за оперативна намеса и процесът е необратим. Затова се смята, че най-добрата възраст за интервениране за затваряне на отвора е предучилищна възраст.

Маги, мила, наистина звучи травмиращо като отношение на баби и дядовци  Sad Еми, просто явно ще трябва да търсите други варианти за помощ. И ние сме така и не можем да разчитаме на баби и дядовци (при нас просто едните са възрастни и болни, а другите работят), така че напълно разбирам колко е сложно... Иначе и Сияна е точно на същия хал - не ходи сама, но се катери и слиза от всякъде с невероятна лекота  Shocked Когато я държа за ръчичка много бързо ходи и ме тегли нанякъде, почти тича. Но още не е овладяла баланса и току залита. Предполагам затова ме държи за ръчичка и е несигурна сама. Ще ги почакаме още малко малчовците преди да започнат да щъкат самички  Heart Eyes

Пилета, и в твоята ситуация се припознах - с бъдеща второкласничка и непроходил дребосък  Wink Каката не бих казала, че чете с особен ентусиазъм. Само ми обяснява, че е лято, почивка и т. н. Обича да чете комикси обаче - нали са с повече картинки. Иначе правим по някоя диктовка и чете основно докато Сияна спи обедния си сън  Simple Smile

Емили, кураж, малко ти остава и ще се радваш на още едно бонбонче. Много ти стискам палци и съм сигурна, че ще бъде голяма радост и чудно хубаво за дечицата като поотраснат  Heart Eyes

aYnaT, Гаргамелка, честити ви проходили крачета!  Hug
aYnaT, браво за куража и пътешествията! Страхотни сте! Надявам се да успеем в някакъв момент да се видим и на живо да разкажеш  Wink

Иначе ние също предприехме пътешествие до най-северната точка на Черноморието ни - Дуранкулак. Бяхме там с компания с други дечица и бебоци. Спахме на палатки и беше голяма забава. На дечковците им се отрази добре. Плажът беше див и прекрасен  Simple Smile Сияна обожаваше да си играе в малкото басейнче и да пълзи насам-натам по пясъка  Grinning

Много хубав ден, мами, и се наслаждавайте на лятото!  bouquet

# 548
  • athina
Добро утро!

Изкарахме чудесен уикенд на палатка на морето-страхотно ни се отрази чистият въздух,хладинката на морския бриз-приказка!!!Никола спа 10часа непробудно в палатката-струва ми се,че ще бъде любител на излетите,къмпинга и риболова-достоен син на баща си.ММ скоро ми сподели,че чак го хваща страх на моменти като вижда колко много малкия прилича на него.Остават ни 10 дни до пътуването и използвам по време на обедният сън но дребчо да приготвям багажа.Много е трудно с малкия любопитко,иска да "помага" във всичко-да пуска прахосмукачка,да сваля чаршафите от леглото,да разгъва сгънатите дрехи,да "подрежда" играчките,както му харесва на него-в различни ъгли на къщата,а не "скучно" прибрани в една кутия Joy свекървата онзи ден се смее и казва-да не си посмяла да се оплачеш,такъв "помощник"  си имаш,че чак си за завиждане hahaha
РАЛИ-как мина прощапулника?

ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ ВИ!!!

# 549
  • София
Добър ден и от мен!
Гери, и аз си имам помощница в къщи. Вади редовно мокри кърпи и търка масата, пода.. Каквото има под ръка. Види ли някъде дреха се взима и разнася из цялата къща. Видят ли се чорапи и обувки се сяда и започват опити за обуване.

Все се каня да ви питам как забавлявате мъниците в къщи? На какви игри играете? Навън какво правите? Тези, които вече са ходили на море с бебчетата как се справихте? По колко време и през коя част на деня ходехте на плаж? Количка носихте ли?
При нас нещата са следните: в къщи се обикаля вече навсякъде, като любима и остава стаята на батко и. Отваря шкафове, играе си предимно с неща от бита - рядко с играчки. Много обича да танцува и и пускам музика. Навън щом минем покрай детска площадка става страшно - става се от количката, започва да сочи и вика - Яяяя, мамо, яяя Simple Smile та минем ли покрай площадка се остава там поне по половин час. Вечер излизаме към 6 и сме навън до 9:30. През това време сменяме люлки, пързалки, ритане на топка, бутане на бебе в количка, викане по всяко минаващо животинче - куче, коте, гълъбче - всичко е Бау Бау и започваме да го гоним.
Утре заминаваме на гости по Черноморието и се чудя как да организирам катуна Simple Smile

# 550
Здравейте,
Алекс все още не ходи самостоятелно,но става все по-смел и стабилен и се пуска все по-често. Виждам го понякога как като тръгне нанякъде се зачуди дали може да го проходи или да слезе и да го пролази Simple Smile
Вчера обезопасихме с ММ всички шкафове и чекмеджета със заключалки Simple Smile вчера си защипа пръстчетата на 1 чекмедже-за щастие има разстояние между чекмеджетата и той буташе леко ,а не рязко и мина само с малко уплаха и мрънкане, но следващия път може да не се размине....затова обезопасяваме. Пробвах да го пазя, но това значи да няма никаква свобода, а аз да не мога нищо да свърша Simple Smile
Игрите при нас са следните:
@ сутрин след закуска гледа малко ducktv и след това играе малко в кошарата или излизаме на разходка до 10ч. В 10ч му свалям шините и сме по катерушките,пързалки и пясъчник.
@разучаване и пускане на пералнята
@бута прахосмукачката през целия апартамент (махам маркуча)
@бута уокъра
@ "подреждане" на шкаф с дрехи
@ слагам 1 стол в средата на стаята и се гоним около него

Малко ми е трудно и мъчно, че стои увързан с обувките до 10ч, защото той иска да се движи но няма как Sad говорихме си с ММ,че като тръгне на ясла ще е също трудно-трябва да му слагаме обувките в 19ч, а не преди лягане за да запълним часовете Simple Smile няма да можем мн да играем с него

На море ще ходим за 6 дни само аз и ММ с кумовете ни на Гърция. ММ предложи да пита техните (имат собствен биснес и са гъвкави с работното време) да гледат малкия и те на драго сърце приеха. Аз май скоро няма да ходя за по-дълъг престой нито при моите, нито при неговите родители...мн се депресирам и изнервям-особено в дома на ММ.

Да ви се оплача Sad вчера малко си поревах-колко бързо порастна този Алекс Sad толкова неусетно.

# 551
aYnaT, на нас количката на морето ни беше полезна. Както в София Сияна не иска да спи в количката, така на морето само там си спеше обедния сън. Иначе на плажа бяхме между 9.30 и 11.30 ч. приблизително и после след 16.30 ч. Сияна страшно много се забавляваше в басейнчето от Декатлон. През останалото време пълзеше по пясъка насам-натам, играеше си на брега на морето, където се разбиват вълните или ни разхождаше по плажа  Grinning
Вкъщи напоследък страшно много се забавлява да си играе и търкаля върху дивана. Подрежда чекмеджета (но аз много внимавам да не ги отваря и затваря сама, за да не си прищипе пръстчетата). Много си играе с дребни играчки, които мести от една кутия в друга и обратно. Въобще, доста подредено е детето  Laughing Имаме и няколко любими играчки за пускане на топчета или кубчета. Също много обича да си вади всички играчки от коша и да ги подрежда. Готова е да се забавлява с всичко, което мама прави. Стига обаче мама да е седнала до нея. Много се сърди, ако я оставя и се опитам да свърша нещо друго. Евентуален вариант ми е да оставя кака й да играе със Сиси. Понякога обаче Рая се заиграва с играчките на Сияна и я изпуска от поглед, а Сиси се измъква нанякъде да прави бели  hahaha
Весело изкарване на морето!  Hug
Иначе вчера ни беше на гости една приятелка, която успя да излъже Сияна да направи 5-6 крачки сама. Явно може беборана, но просто не се чувства сигурна още и държи да се движи хваната за пръста ми  Heart Eyes
Иначе в количка в София почти не стои. Вече се придвижвам основно с моето колело и Сияна в столче отзад. Така малко повече кротува, а и по-бързо стигаме  Wink

# 552
Мами с по колко зъбчета сте? На моята принцеса бяха две отдолу и четири отгоре...сега с много сръдни изби от долу третото, но днес като й видях устата и че кътниците от горе са избили-направо се шашнах...гледам, че и долните а тръгнали...иначе и ние още не ходим...страх я е, а не е падала newsm78 newsm78 newsm78

# 553
Ихааа, коконке, аз от кога чакам кътниците и все оправдавам всичко с тях вече седмици наред;)
Гери, прощапулникът мина чудесно. Не заваля и успяхме да направим ритуала на двора на зеленко. Дими хвана глобуса-пътешества и след това футболната топка. На питката уж му отпечатах крачетата, но при печенето едното се размаза;(

# 554
И Вики е с 6 зъба,но няколко нощи реве и се мята-ново ще избива скоро.Изобщо не дава да ги мия или дори ръката ми да приближи устата му.От малък си е така.Не дава да се гледат или пипат зъби.Само като реве и отвори уста ги виждам.Незнам как ще го уча да ги мие ooooh!
А да питам,как почиствате пъпчето?Аз пробвам след баня с клечка за уши,но нищо не става.Има много тънки и дълбоки гънки,които се пълнят с мърсотия,но клечката е дебела.
А има ли бебчета дето пълзят по площадките?Вики не иска да го водя за ръце да ходи.По-интересно му е да седне на земята и да обира камъчета,листенца и каквото друго си намери.Между различните обекти се движи пълзешком и е много бърз.Днес го гоних 20мин. пълзящ по площадката а всички други мами ме гледаха   Embarassed
То и затова не излизаме като вали или е мокро.

Общи условия

Активация на акаунт