Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 290
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
Сибил и моята се опитва, но аз не давам. От земята се научи да се навежда и така да си взима листенце или камъче. От скоро да ви кажа като се разсърди и се извива назад и пищи...направо не знам какво ще го правя този инат!!!
Ралито...и аз всичко отдавам и оправдавам със зъбите, а те вече така ни манипулират Laughing

# 556
  • athina
ДОБРО УТРО!

Никола все още е с 4 зъбчета,двата които са съседни на вече излязлите горни,са готови всеки момент да излязат.Обаче да ви кажа драми нямаме със зъбките-отдавам го на Дентокинд-а който му давам вече 6м. Има моменти в които много настървено дъвче играчките си и така разбирам,че го дразнят и давам до три хапчета на ден,през останалите дни давам по едно-случвало се е и въобще да не дам.Вкъщи и на двора,който е с мозайка,лази на воля и дори ходи бос,но в парка и на площадките не го оставям да лази,защото са много мръсни.Освен кучетата,които ходят на всякъде,има и много гълъби,които не оставят много чисто след себе си.Пъпчето не го закачам въобще,колкото се изчисти по време на къпането-толкова,но не съм забелязала да се събира мръсотия.
РАЛИ-Радвам се,че се е получило,както го искахте.Пътешественик значи?Може би,световно известен футболист?
На морето-по стечение на обстоятелствата-ходим от събота следобед,17-17.30ч. сме там,слънцето вече не е толкова силно.Къпем се до към 20-20.30ч. и на следващата сутрин-от рано сутринта до 11.30-12ч. след това се прибираме в Атина.Количката е удобна за обедния сън,но си е един товар в повече.Никола обожава да е във водата с поясче,а когато е извън нея се опитва да я "настъпи"  докато се разбива в пясъка  hahaha
Вкъщи ми "помага" за всякаква домакинска работа,пея му,играе си с едни дървени пъзелчета,с едно шише от минерална вода и с всичко друго освен с неговите си играчки-те са само за разхвърляне.На двора бута една триколка-не сяда в нея,и сме вързали една играчка с колела с едно въженце и я разхожда из целия двор, най-любимото му е да рови из саксиите и да къса листата на цветята.

ХУБАВ ДЕН!!!

# 557
Сибил, и Сияна е така - не ми дава да й докосна зъбките. А вече от половин година правя опити да ги мия.. Изобщо няма изгледи да свиква... Зъбчетата все още са ни 4. Много се лигави от много време и май скоро още ще никнат. Напоследък често се вкисва ужасно и все протяга ръчички да я гушкам. Дано да поотмине това като почне да ходи, да говори и изникнат зъбките. Да не се превръща трайно в капризно и мрънкаво човече  ooooh! Както добричката й кака ме е разглезила, сега трудно ми е да приема толкова хленчене...
Иначе и Сиси си пълзи навън. Преди, когато не ми даваше да я водя за ръчички, нямаше сила, която да я спре да пълзи. От около месец вече ме води насам-натам за ръчичка. Така, ако съм на близо, протяга ръчичка да ходим. Иначе пак си пълзи и не й пука. Ако й боцка на коленцата, е много смешна - пълзи само на длани и ходилца - като паяче  hahaha

# 558
  • София
Оф, тези зъбки.. Яна е все още с 5.. Но вторите резци отдолу са почти пробили и последните дни не спи вечер, мрънка, иска гушкане.. Капризничи... Абе лоша работа. Все едно е друго дете.
Когато и мажа венчетата усещам, че и кътниците са се подули, но като че ли им е рано все още.

# 559
Абе Аинат и аз мислех, че е рано ама ейго на изкрали са и то доста!😜

# 560
При нас оквен зъби сме и в процес на отбиване по моя инициатива и купонът е на макс.
Гери, племенникът ми мн настояваше да не слагам футболна топка, тъй като прекара последните две седмици с нас на вилата и видя, че Дими види ли топка (независимо каква) пощурява. То сигурно и глобусът е възприет за топка;)
Да питам има ли друг малчо освен моят, който да плеска мама или който му е в близост? Все си мисля, че е израз на радост-не може да гали...но с каката съм забравила да е имало такова нещо.

# 561
Има има Рали.редовно ме пляска по дупето Grinning за да го взема понеже е малко разстоянието между шкафа с дрехи и кошарата.голям копон Wink
Бу проходи от няколко дни и гледам 7-ми зъб излиза и голяма кривотия.шоуто е на макс

# 562
Има Рали има!!! В чудо съм се видяла!!! Моята удри шамари на всеки, който я гушне...ей така по едно време реши да удари. Аз й се карам, но тя започва да плаче...иначе и целува..много е сладка, но с тези шамари не знам какво ще правим!!!

# 563
  • София
И Янитка бие шамари наляво и надясно - особенно батко си и то когато му се радва. Мен ме хапе предимно Simple Smile баща си го целува .. Вече се обособяват лагерите в къщи  Grinning

# 564
  • athina
И Никола раздава шамарчета в израз на радост  hahaha аз го галя и казвам "О,о,о,о" и той започва да ме "гали" и казва "О,о,о,о-аааааааааа" като при това "а" са шамарите,но за сега са от радост.Не ми се мисли като е ядосан какви шамари ще раздава,защото му е доста тежка ръката ooooh!
В този ред на мисли да Ви питам,и вашите ли бебочета обичат да блъскат и удрят играчките си където им падне?Взема играчка или предмет-не зависимо какъв-разглежда го минута-две и започва едно блъскане в земята или в масата или в друг предмет-голямо удряне и чукане настава-и искрено се наслаждава,сякаш изразходва натрупана енергия по този начин.А най-голям кеф му е да вдига толкова шум,че мама да не издържи и да отиде при него и да го "разсее" от заниманието му.

ПРИЯТЕН ДЕН МОМИЧЕТА!!!

# 565
Успокоихте ме;)  благодаря
Гери, ние не сме по блъскането, по-скоро хвърлянето или събиране и струпване едно върху друго.
Вече 4 вечер се приспиване без кърмене, но нощното и сутрешното все още е налице. На обяд спи 40 минути и се събужда и няма успокояване за връщане в леглото;( ако ползвахме залъгалка, сигурно щеше да е по-лесно!

# 566
  • в матрицата
Оооо, като заговорихте за "пляскането", Карина хапе! И то с настървение, ужас! Вчера захапала едно момиченце на 2г и то идва и ми вика" Кинка  бебе ( разбирайте Каринка) хапе  - и си показва ръчичката... Освен хапане Кинка бебе дере, скубе, абе ужас. Но, забелявазх, че така се защитава. ако, някой иска да я вземе без нейно желание -дере. Ако, я дърпат - хапе и т.н  Mr. Green

И Карина тия дни ме побърка, особено нощите.....едно че само се върти, реве, ами става и в 6 ч...... Вече съм на предела на силите си.
Да се похваля, отби се сама - без драма, без мъка, някак си от самосебе си стана. За сега млекопроизводството ми е намаяло, и се надявам да спре...че като я няма помпичката ми - Карина, не знам как ще се справя...

Хубав петък, момичета!

# 567
  • Пловдив
Мадлен сучеше само през нощта, но от около седмица прескача понякога, а сега вече дори 2-3 нощи не е сукала. Гърдите ми са си спокойни, не са напрегнати, не тече кърма и т.н., като стисна има малко /не е спряла още/, но всичко е ОК без драми.
Няколко пъти ме ухапа и баща си 1-2 пъти хапа, но аз така и се карам и и се разсърдвам, че чак се разплаква само, като види колко съм ядосана и за сега прекрати тези опити.

# 568
да Гери хвърля и мята от 2 месеца насам.даже знам че е много важно за психическото развитие на детето след годинка да правят това удряне на предмети едно в друго,както соченето с пръст.за съжаление не сочи с пръст постоянно а когато поиска.а удрянето и хвърлянето му е за добро утро

# 569
Ей мами...пак запустя темичката! Ние си имаме още едно зъбче...почнаха да изникват като гъбки...чукваме се от всякъде и после плаче, но не мога да я опазя...много е любопитна! Друго разбрах-усетила е, че като хленчи и плаче й се обръща повече внимание и сегс крещи за щяло и не щяло...ей така-профилактично. Да обаче на мен ми писна и я оставям...да види сега, че не е редно непрекъснато да се сърди...абе какво да Ви кажа-бебешки ТЕРОР!!! Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт