Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 287
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Наистина запустя темата;( но лято е...Wink
Дими беше с моите родители на вилата за уикенда, а ние с ММ и каката на сватба и кръщене.
Още първата нощ майка ми искала да ми звъни, защото се бил събудил и ревал час и половина. Тя била обикаляла двата етажа и всички стаи да му покаже, че мама и тате ги няма-изумих направо...що за реакция...тотално го у разсънила;(

# 571
Ха ха Ралито направо ме разсмя...тази майка ти е за утрепване - като че ли бебо ще я разбере....че не сте се скрили случайно ли го е убеждавала newsm78 hahaha Joy

# 572
Здравейте дами,

Чак днес успях да се добера до таблета... Sad тази ежедневна домашна работа край няма. Подготвям и следобяд багажа за морето (само аз и мм,малчо при баба и дядо) и време не остава.

Гери и Алекс хвърля играчки, но не много. Той обича да ги стиска-примерно плюшените е едно мачкане и бой. Когато иска нещо сочи с ръчичка към него.

Като хо гушна и е време за ядене или се радва започва да блъска глава в рамото ми и сякаш да ме хапе се опитва. Шамари има чат пат-аз обаче му показвам като се галя с ръчичката му Simple Smile

Голяма забава- когато му кажа "обичам те" е голяма радост и смях  newsm47 много се радва

Обзаведохме стаята на Алекс Simple Smile днес трета нощ както спи самичък там..
Скрит текст:
Като преместихме легло и спалнята ми стана някак празна Sad стана ми много мъчно и носталгично. Колко бързо порастна! Опитвам се да запомня всеки важен и весел момент и сякаш се нях вкопчила в тази мисъл. Поревах си и о стабилно и сега се опитвам да мисля положително и че все по-хубави неща ни очакват заедно. Аз съм малко чуствителна душа-от 4-5 години съм по-добре с  емоциите, но пак преживявам всичко Sad Купих си една книга по препоръка на позната "Оковите на майчината любов" започнах я,но още нямам впечатления.

Реших да обувам сандалите и за вътре като ходи. Те са мн стабилни около глезена и ми се струва,че той също е по-стабилен. Много обича да обикаля около катерушките-аз изчистих от бурените най-посещаваната от нас и сега и прави по 30-тина обиколки Simple Smile тръгнали случайно към него се забързва и стават проишествия-веднага забива муцунка в тръбите. Затова седя търпеливо на пейката и го чакам да се умори Simple Smile

Вашите малчовци пият ли от сламка? Аз вече се притеснявам за Алекс-защо не иска да яде с ръчичките си? Защо не желае да си държи шишето?

# 573
Гаргамелка и Бу не обича да държи шише по принцип ако да се лигави с шишето да ама така да хване и държи много рядко..А да се храни с ръцете не се притеснявай ще прояви един ден интерес към храната и ще посегне може пък повече да хареса храненето с лъжичка  и Бу нещеше допреди 2 месеца а сега е на моменти когато си иска тогава взима не мога да го накарам на сила.А пък за сламката като купих шишето веднага си засмука от нея мислех че ще е проблем да го накарам да смуче много бързо схвана идеята на сламката.

# 574
Привет, мами!  Hug

Гаргамелка, на Сиси веднъж и дадохме сламка и тя я изхвърли, не й хареса идеята. Но аз й давам да пие от чаша и шише направо и по тази причина въобще не упорствам със сламката - не ни е нужна  Wink Обаче като й дадем спагети - голяма смешка, слагаш й в устата малко и тя си ги всмуква много умело, за да си ги хапне  hahaha Според мен, всичко е въпрос на мотивация  Grinning

Shinzou, и Сияна не сочи с пръст. Само по изключение доста рядко. По-скоро сочи с цяла ръчичка или направо с двете ръчички. И за "боц" идеята никога не й е харесвала.

Иначе при нас сега най-забавната игра е гоненица по дивана. Разпъваме дивана, така че става по-голямо пространство и Сиси започва да се опитва да крачи, тича и да се търкаля насам-натам. На дивана не я е страх, че ще падне и се пуска смело. И си пада често, де, но то на мека повърхност още по-трудно се ходи  Wink Преди малко кака й се движеше насам натам с едно плюшено куче, а Сиси ги гонеше като викаше "бао-бао"  Heart Eyes

# 575
  • athina
Здравейте!

Аз и моят "помощник" сме почти готови с багажа за дългоочакваното пътуване  ooooh! не мога да ви опиша каква "помощ" ми оказа слънчицето ми.Докато сортирах малки бебешки дрешки,Никола искаше да пипне всяка една и я разнасяше из апартамента и дори се опитваше да ги "облича" като си ги слагаше на главата  hahaha Joy голям маймун е.А,когато извадих куфара за да започна да прибирам дрехи в него,дребчо се настани вътре и не искаше да излиза hahaha направих снимка с детето в куфара и я изпратих по Вайбър на баби,дядовци,лели,чичовци с послание,че най-важният "багаж" е вече в куфара и няма търпение да дойде събота.Истината е,че както ние нямаме търпение да се приберем в България,така нетърпението на роднините е примесено със "страх" от реакцията на Никола когато ги види за първи път-постоянно чувам:Той ще плаче,ще бяга от нас,беше една мръвка месо когато тръгнахте,а сега вече е малък-голям мъж с характер.Успокоявам ги,че детето е общително и ако не го "насилват" и му оставят малко време да свикне с новата обстановка,всичко ще е наред.
Купих му шише със сламка/пробвах и с обикновена/ но все още не се сеща какво да прави с нея.По-му е интересно когато го уча да пие от чаша или от шише.Постоянно сочи с пръст навсякъде и за всичко.Когато иска нещо го посочва и казва "да"което означава дай,а когато иска вода казва "ада"

ПОЗДРАВИ ОТ НАС!!!

# 576
Ех, Гери, вие си имате богат речник направо:) при нас преобладава топ-топ-неслучайно на прощъпулника хвана глобуса и топката. Лек път, Гери.
Коконче, то наистина е трагикомична нашата история;) снощи за първа нощ без кърмене падна едно реване 50 мин и ми сочеше вратата на стаята, та днес питах майка ми дали я е търсел нея;) тя се появи по едно време смятайки, че ще го успокои, но не се получи.

# 577
Днес само подадох шишето със сламка и той директно я лапна и си смукна. Посла пак и  пак  newsm44 newsm44 newsm44

Но да не ви обяснявам на какво приличаше при опит за самостоятелно ядене на праскова  Joy само по косата нямаше...бъзикам ММ,че Алекс си беше готов направо в пералнята да го пъхна Simple Smile

# 578
  • athina
Ооо,РАЛИ,имаме и с всеки ден е все по-интересно-получава ни се нещо като диалог,който разбираме само ние двамата.ММ нищо не му разбира и най-редовно ме вика да "превеждам" На топката казва "гооо" научи го по време на световното,сега рита топката и крещи "гооо" когато сочи нещо,или иска да видя нещо което е "открил" казва "иш" което е виж.От скоро чао-чао е таутау,веднъж му казах,че ушите му са за да чува,а не за украса и сега като му кажа:Пак ли не слушаш?-той ме гледа "умно" и започва да си дърпа ухото.Като го видях за първи път този "номер" не успях да остана сериозна hahaha БЛАГОДАРЯ за пожеланието!!!Дано да е лек и Никола да спи спокойно,че да не го усети  Praynig
ГАРГАМЕЛКА-Браво на Алекс! А ти се притесняваше излишно Hug

ХУБАВ ДЕН!!!

# 579
 Joy Гери, голям сладурко!  Heart Eyes Лек път и много приятно прекарване в България!  Hug

И Сиси почва с първите осъзнати думички. Много е сладка  Heart Eyes Казва "ало" на телефона, "бао-бао", "дан" (когато подава нещо), "тати", "татко", "кака", "ку-ку" (като играем на криеница), "ам-ам", "да" (за вода), "та" (за това или толкова) и доста рядко "мама". Това ни е репертоарът за сега  Simple Smile Иначе като и показвам "боц" се ядосва и ми бута ръката. Не знам дали за това не иска и да сочи. Днес сутринта й се смяхме, защото взима четката за коса на кака си и се опитва да се сресва косата, но държи четката с гладката страна към косата си  Joy

# 580
при Бу  не може гол да каже казва-ол ол вместо топка.ам-амам като е гладен ,вода-да понякога дата.айди де казва да отиваме някъде.на колите казва вместо бръм-абум  Joy  и разни други ги бърбори

# 581
Хи хи Joy
Лек път Гери!
Аз все още не мога много много да му разбирам на Алекс,но се опитвам Simple Smile

Абу е кола
Бау е всичко приличащо на куче Simple Smile
Амам- "давай да ям"
Найни (или нене)-"спимка ми се"

Казва баба,деде, но тате и мама не казва. Аз съм по-скоро ам ам. Когато ММ ме посочи и пита кой е това Алекс започва да се усмихва сладко. Когато му кажа "Обичам те" се залива от смях.

# 582
  • athina
БЛАГОДАРЯ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА МОМИЧЕТА!!!

Днес е големият ден-тръпна в очакване ММ да де прибере от работа и да тръгваме.

Пожелавам на всички Ви здраве и късмет и много усмихнати дечица.Весело да си изкарате-каквото сте си намислили-планина,море,на вилата или на работа hahaha Ще се постарая да се включа възможно най-скоро за да Ви пиша как сме.Днес се замислих,че миналата година на утрешният ден ни изпратиха за Гърция,а утре-една година по-късно ще ни посрещнат.АХ,носталгията е голяма работа!!!

bouquet bouquet bouquet

# 583
Ей, Гери, много вълнуващо!  bouquet Лек път и прекрасна почивка на българска земя!  Hug

Иначе поздрави от планината от нас със Сиси. Тук е голям купон - животни най-различни има. Сияна много се вълнува от разните "бао-бао", които срещаме. На кокошките не обръща внимание. Но пък днес първо много се изплаши от една коза, която каза "меее" срещу Сиси. Беба тръгна да бяга първо, но после размисли и любопитството надделя - върна се при козата  hahaha Забавляваме се да скачаме на батут в двора с кака Рая, а беба се друса от нашите скокове, както си е седнала в края, и много се забавлява  Heart Eyes Даже се къпе и в басейнче на двора и много обича да си изсипва вода с детската лейка върху главата  hahaha

# 584
  • София
Гери, весело изкарване в България Simple Smile
Катериче, приятна почивка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт