Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 785
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
Пандичке Hug Ужасно много обичам да те чета bouquet Нагушкай Мария от мен, голям е бонбон  Hug
За пътуването - моето котаче пътува много спокойно, играе си или си зяпа през прозореца, тъй че съвет не мога да дам, а що се отнася до обръщането - аз мисля да я държа наобратно докато се побира. Може да ви се струва прекалено, но сигурността ми е на първо място, после комфорта : )

Емили, с две принцеси - страхотно : )
За столчето - грабвай го смело, няма да сгрешиш. Ние сме със Cybex Sirona, много сме доволни. Сега за другата кола също ще взимаме столче и то точно това, което показваш : )

Ellle, браво на астралната ми близначка. Аз не мога да живея без музика, такива сме си теленцата - музикални натури : )
За рождения ден - мисля да събера роднините в някое хубаво заведение и да си спретнем едно парти : )

Jeini, прехапват се. Моя котак постоянно е с червени точици по върха на езика. Откакто проби първото зъбче е така. Още не беше излязло, но ръбчето беше достатъчно, за да нарани езика като го притисне с нещо към венеца където е зъбчето.
Много неприятна ситуация с повръщането, дано мине скорострелно.

Ех, Гери, какъв кеф. Браво на Никола за отличния резултат : )
Аз още обличам пижама с дълги крайници, но забелязвам, че постоянно се отвива, явно ѝ е топло вече. Поръчала съм чувалчета, та ще пробвам с къса пижама и чувалче, когато пристигнат.

Усмихнат ден, дами  bouquet

# 241
  • Варна
Ааа, Гери, трето и четвърто все повече като заплаха ми звучи  Joy А тати щял да прави оръжейна и първите гаджета щели да бъдат, като навършат 35 години  hahaha

Момичета, някой да има или поне да е виждал наживо, такъв контейнер http://www.novobebe.com/hranene-i-kyrmene/termosi-termoboksove-i … rana-1200-ml.html Много го харесах, но като не съм го виждала и нямам отзиви ми е трудно да преценя, а във Варна не го откривам.

# 242
  • athina
ЕМИЛИ- и това с пушките си го помислих,че сега ще му трябват 2бр. на ТМ.

# 243
Здравейте мами,

Пандичке добре дошла отново!

Гери браво на твоя сладур за ходенето по нужда...Алекс още нищо не е правил в гърнето...ще съм търпелива няма да го насилвам...щестане някога работата. Simple Smile

Ужас...аз съм с кашлица Sad в събота целият ден температура...ходих до моя док,няма проблеми ама си кашлям все още...Алекс направи сефтето да спи сам-тъй като кашлях,легнах при ММ в хола с бебефона до мен. Притеснявах се да не му дишам с моя болен нос в стаята и отделно го будех с кашляното.

Днес ходихме на уролог,препоръчан от наш близък лекар в Пирогов. Направи преглед-опипа тестисите,ок били. За пишлето каза,че не е зле,но сме нямали и да успеем сами,защото имало едно стеснено пръстенче при малкия,което пречи. Каза,че нито сме подранили,нито пък закъсняли-до годинка трябвало да се оправи това нещо. Изписа ни едно кремче, с което да мажем 10 дни преди следващия мущ преглед. Това кремче ще омекоти кожичката и така като му забели пишлето следващия път няма да се нацепи много и болезнено (надявам се да обясних добре).

За пореден път се убедих,че малкия "се има"с лекарите. Разгледа,опипа лекаря,усмихна се Joy Опита се и да му каже май нещо...Всеки път при среща с докита е спокоен и послушен Simple Smile

Вече си имаме ново столче напред-голям кеф. Ние се налагаше да пътуваме мн пъти София-Варна та Алекс е свикнал с пътя и няма проблем.

От вчера спи в тънко памучно чувалче и боди с дълъг ръкаф...надолу по кълки... както предполагаше и ММ от кеф,че беше гол надолу заспа с голям зор

Хубав ден !

# 244
  • София
Здравейте и от мен.
Малко се позагубих, но хубавото време и организацията на РД на нашата кака ми отнема всичкото време. Междувременно при нас нищо ново. Валерия става все по-смела с изправянето, но още не и е от най-любимите и практикувани упражнения. Лазенето определено и харесва много и се справя все по-добре. Хапва всичко вече - тези дни и направих крем с 1/2 вода и 1/2 домашно прясно мляко - е няма такъв кеф, ви казвам. Излапа всичко, а иначе когато го правя с АМ се молим по един час. Не знам дали писах, но няма да се записваме на кухня... явно тук лелките в Банишора не ме харесаха, но чувството е взаимно.
Аз си готвя, свикнах си и така си караме.
За гърнето - след първоначалното голямо пищене, вече седи и почти всеки път свършва по нещо, много рядко сменям памперси с голяма работа вътре.
за съня - добре се чувства дребосъчето в стаята на кака и бати и определено спи по-спокойно. преместването мина без драми (само втората вечер беше трудна, защото явно се беше усетила какво и как).
за пътуването - отначало имахме много, много проблеми - дори миналата година ме посдъвкаха във ФБ като написах, че от София до Бургас ми спа в ръцете, но свикна и отакто се вози по посока на движението много рядко мрънка.
Емили, честито за втората принцеса.
Пандичке, право на порасналото детенце. Валерия пляска и подава ръка за здрасти, дава боц и толкова, но ще се сети и за другите неща...явно ми е по-спокойна и тромава.
вода изобщо не пие, много ме притеснява, започват горещини...

# 245
Маги бяхме така докато не намалих приема на АМ.сега е само веднъж ден и пропи вода покрай топлината също.Ще пропие много се притеснявах че беше станал на 9 месеца а едвам 30 мл да пиеше вечер и то вода след баня.пробвай да даваш след къпане почти винаги минава номера с водата.аз давах по време на къпане като го поливах с каничката с вода той сам си я дърпаше да пие от нея.отказваше и всякакви шишета да приема вода,докато не купих преходна чаша с мек накрайник.отначало само го гризеше ама така поема  и вода въпреки че я плюеше.та и шишето/чашата ако не харесва няма да пие.децата си избират.та въпроса е да нацелиш точното шише/чаша предлагай вода по всяко време.пробвай ще се" закачи на въдицата" някой ден  Peace

# 246
  • Варна
Ема също пропи вода от мек накрайник. Преди това не искаше. Сега от мерак да я дъвче пие дори и сама Laughing

# 247
А Виктор толкова обича вода,че би пил от всичко като усети че има вода вътре.Така се учи на чаша с твърд накрайник  Grinning
Котката го удраска преди малко,промох с физиологичен разтвор.Знаете ли с какво може да се промоват ранички попринцип?
Ще е трудно сега да ги вардя,тий умира от кеф да я скубе,тя пък не се сеща да бяга а предпочита да раздава шамари  ooooh! Е,по този повод и та отнесе един от мен Tired

# 248
  • София
От всички разновидности на чаши, шишета и сламки пие, но пълни бузи и после се полива... почти не поглъща... дано все пак жегата да и надделее.  Joy

# 249
А Виктор толкова обича вода,че би пил от всичко като усети че има вода вътре.Така се учи на чаша с твърд накрайник  Grinning
Котката го удраска преди малко,промох с физиологичен разтвор.Знаете ли с какво може да се промоват ранички попринцип?
Ще е трудно сега да ги вардя,тий умира от кеф да я скубе,тя пък не се сеща да бяга а предпочита да раздава шамари  ooooh! Е,по този повод и та отнесе един от мен Tired
аз пък като малка много обичах да стискам силно и да ги дърпам за опашката.направо тръгва котка и аз рязко я връщам назад и дърпах опашката за да я стискам   Mr. Green

# 250
Ние със Сияна не се справихме с разните преходни чаши. Накрая в изблик на отчаяние я пробвах с обикновена чаша и тя започна да си пие доста добре. Вече дори почти не се олива като пие  Laughing Интересното е, че от шише не е толкова успешна - вкарва си езичето в шишето и се опитва да пие като кученце  hahaha
А сега да споделя и нашата голяма новина - Сияна вече си има новопоникнало зъбче  newsm47 Казвам новопоникнало, защото до  момента си бяхме с двете зъбчета отдолу, с които си се роди и които ортодонтката е убедена, че са предмлечни и ще паднат. Е, да, но това зъбче е отгоре. Това допълнително подхранва съмненията ми, че може пък и долните зъбчета просто да са си млечни и поникнали по-рано  newsm78 Ще се разбули мистерията рано или късно  Wink Хубавото е, че зъбчето изникна без много големи драми  Heart Eyes
Хубав ден и се пазете в това динамично пролетно време - пак се задават големи температурни амплитуди  Hug

# 251
Ааа, Гери, трето и четвърто все повече като заплаха ми звучи  Joy А тати щял да прави оръжейна и първите гаджета щели да бъдат, като навършат 35 години  hahaha

Момичета, някой да има или поне да е виждал наживо, такъв контейнер http://www.novobebe.com/hranene-i-kyrmene/termosi-termoboksove-i … rana-1200-ml.html Много го харесах, но като не съм го виждала и нямам отзиви ми е трудно да преценя, а във Варна не го откривам.
Имам подобно. Доволна съм, харесвам си го.

# 252
Катериче, честито "първо" зъбче : )
В началото, когато сподели, че Сияна се е родила със зъбчета, аз бях много изненадана, защото никога не бях чувала бебче да се роди със зъбче, та споделих тогава с моята зъболекарка и тя каза, че няма такова понятие като "предмлечни зъби", тъй че е много вероятно да са си млечни зъбчета, които са излязли по-рано : )

gergamelka, бързо да оздравяваш и успех с интимната работа!

sibil1987, лоша ситуация. Хем горко коте, че го скубят, хем лошо коте, че пуска нокти : ) Моите и двете бягат като видят, че малката калпазанка им замисля нещо : )

С чашите още нямам никакъв успех. Тази с накрайника само я ръфа, а от обикновената излива съдържанието и после пак ръфа.

Момичета, тия дни бяхме на консултация и ми беше казано : "млякото вече не се брои за хранене". Аз ли нещо не съм в час? Имам спомен, че съм чела, че до 1 година млякото е основна храна за бебетата. Пък и как да не ѝ го броя за хранене, като тя си го търси и пие не малко количество.

Усмихнат следобед, дами  bouquet

# 253
  • София
Здравейте и от нас  bouquet
Пак се гледахме у дома с баткото, че от настинка на настинка се хвърля, сега за капак и аз звуча като Дартвейдър  hahaha Но вече оздравявам. Съответно време за мен -цък.
Катериче, честито зъбче  Heart Eyes На малката последното (7-мо) поникна преди месец и от тогава затишие.. Отгоре има 4 , а отдолу 3 зъба Simple Smile) Вече си е момиченце, като я погледнеш... Вчера се опитах да пиша тук, но ми стана мило като започнахте да говорите за порасналите дечица. РаПлаках се и погушках малката вместо да вися на компа.
gergamelka, успешно и безболезнено да мине процедурата.
Пандичке, много любов има в постовете ти. Така е приятно да се четат. Правите ужасно много неща, чак се засрамих, че моята хубавица на нищо не съм я научила още  Blush
С гърнето -днес се заехме отново да опитваме-ама успях само постфактум да го сложа, докато се напъне и вече съм закъсняла. Преди не исках пред баткото да тренираме, а преди това не седеше особено стабилно на него... Ще трябва по-упорито да действам. Magi-sveta, Geri-Atina, браво че сте се почанучили!
Emili_D, честита принцеска  Heart Eyes Ще са си дружки в игрите.
С водата сме доста по-добре от баткото, пие по около 100-150 мл. на ден, което е ок според мен. Аз избягвам да и давам точно преди или по време на хранене, за да не си разширява стомахчето и толкова се събира. С баткото беше ужас, чак в най-големите жеги пропи на 8-9 м... Също ползваме чаша с накрайник, розова е и много си я обича. Като цяло забелязвам, че има афинитет към този цвят.
Като цяло в кошарата за игра грам не стои за разлика от батко си, който много обичаше и понтазинлогика, пък, е първа писта на проходилката. Добре че я имаме, че малко да миряса на сигурно. Той пък за нищо я нямаше. Как може да са така различни в някои отношения Simple Smile)
С голямо столче до 25 кг от 0+ сме още от първите месеци, защото това, което ни вървеше със старата количка е ужасно малко и неудобно за бебе над 5-6-7 кг. И решихме като така и така ще взимаме да го купим по-рано и да си го ползваме. Не бързам засега да го обръщам по посока на свижението. Нямаме кой знае колко дълги пътувания, по час засега най-много са, но тя е доста кротичка... Дано така да се задържи. Стана дълго, пак ще пиша Simple Smile Явно не мога всичко на куп. Лека нощ от нас Simple Smile

# 254
  • athina
ДОБРО УТРО МАМЧЕТА!!!

КАТЕРИЧЕ-Честито Ви "първо" зъбче!

ЦВЕТКА-бързо оздравяване на теб и на баткото!

Започнах да давам чашата с накрайник когато беше на 7м. но той влагаше много голяма сила и се давеше постоянно.После откри,че му харесва да си чеше венците с накрайника и до преди няколко дни я използваше за чесалка.Докато не забелязах,че си пийва вода и не се дави.Сега през деня пие от тази чаша,а през нощта от шишето с биберон.С изключение на онзи горещ ден в който изпи 700мл. си пийва около 300-350мл. за денонощие или по-скоро от 11ч.преди обяд до 5ч.сутринта.

ГАРГАМЕЛКА-ако спазвате указанията на лекаря няма да има абсолютно никакъв проблем и ще бъде безболезнено за малкият герой.
Никола не се събира на дължина когато столчето е обратно на движението.Краката му опират в седалката на колата и се изнервя много,затова я сложихме в посока на движението.Знам,че препоръчват ако може и до година и половина да са с гръб към движението,но моето 80см. момченце не се събира.
СИБИЛ- Всички ожулвания и одрасквания може да се промиват и почистват с Йодасепт.
ПИЛЕШКО-и аз за първи път чувам,че млякото не се брои за хранене.В такъв случай АЗ храня детето си само три пъти на ден,а "упражнението" кърмене сутрин и вечер сигурно е за да стават челюстите на малчо по-силни newsm78 Не мога да си обясня какво е имала в предвид лекарката за да ти каже такова нещо,но следващият път я попитай за доводи.

ПРИЯТЕН ДЕН НА ВАС И МАЛКИТЕ СЛАДУРКОВЦИ!!!

Общи условия

Активация на акаунт