Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 18

• 81 985
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
Моя пък цъфна Simple Smile обаче все не намирам време да го снимам и да покажа. Тия дни....

# 721
  • някъде
Две орхидеи ми прецъфтяха, какво да правя?

# 722
Гледай си ги нормално. Ако искаш им отрежи цветоносите, ако не искаш - недей.

Ако смяташ, че са прецъфтели заради проблем, дай снимки да видим.

# 723
Днес отделих малко време на орхидеите си и открих няколко цветоносчета. Ура!

beauty_magnolia,
Не знам на какво се дължат промените в цветовете. Може би генетична мутация? Но е много интересна и прекрасна така, с тази още по-пеперудеста форма! На първата снимка се вижда бледожълтият цвят по средата и изсветляването към краищата Heart Eyes . Любопитно ми е Blush , имаш ли снимка на първоначалния цвят?

Сарк,
И при теб е цветна феерия Hug .
PS. Мога ли да си призная нещо? Всеки път подскачам като видя калинката на листото. Много е сладко, закачливо така, ама аз нали имам фобия от буби вкъщи -

Честити цветоносчета  Heart Eyes

Мисля, че имам снимка на оригиналния цвят и ще я потърся  Peace

П.С. Не намирам снимката на моята орхидея, но намерих в нета същата /почти/ . Ето така изглеждаше преди 4 години  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 16:49 от beauty_magnolia

# 724
Красавецът Phal. Legato. Наистина е Heart Eyes .
Благодаря ти, обогати знанията ми  bouquet .

# 725
Прощавайте, не мога да изчета всичко, влизам с бърз въпрос. Булбите на Камбрията ми се сбръчкаха доста. Поливам я може би веднъж, два пъти месечно. Седи на югоизточно изложение, ако не се лъжа. Грее я слънце но не целодневно. Скоро се местим в по-мрачен апартамент. Искам да попитам какви са оптималните условия за отглеждане на този вид орхидея ? Не съм я пресаждала, корените са бели ми изглеждат живи и жилави.

# 726
Здравейте, на какво може да се дължи увехването на пъпки на фалче и то , когато са станали доста големи.?
И да питам торите ли орхидеите по време на цъфтеж?

# 727
  • някъде
Гледай си ги нормално. Ако искаш им отрежи цветоносите, ако не искаш - недей.

Ако смяташ, че са прецъфтели заради проблем, дай снимки да видим.
Не мисля, че има проблем. Взех ги март месец, цъфнаха, изкараха 3 месеца и вече прецъфтяват. По колко месеца седят цъфнали вашите?

# 728
Здравейте, на какво може да се дължи увехването на пъпки на фалче и то , когато са станали доста големи.?
И да питам торите ли орхидеите по време на цъфтеж?

На неподходящи условия или наличие ма вредители.

# 729
Диди

Живота на един цвят е от месец до 3 месеца. Ако отваря още пъпки револверно ма върха може цъфти и година.

# 730
  • В царството на мечтите
 Embarassed

# 731
Здравейте! Моля Ви за съвет за отглеждане на Ховеара! Никъде не намирам информация за нея! БЛАГОДАРЯ ВИ предварително! bouquet

# 732
Красавецът Phal. Legato. Наистина е Heart Eyes .
Благодаря ти, обогати знанията ми  bouquet .

Impala, благодаря ти за името  bouquet
Честно не бях търсила, трудно се ориентирам как точно и къде да търся в това многообразие от имена и видове конкретно на фалаенопсисите.
Ти ми помогна много  Hug

Да допълня от мен - времетраенето на цветовете на едното ми фалче е около 4-5 месеца и понеже излизат и нови цветчета от януари до юни-юли има цветове. Heart Eyes

# 733
За времетраенето зависи от много неща, в този сезон и от настъпващите жеги. В офиса преди два месеца ми прецъфтя едното фалче, защото му стана горещо - изложението е източно и го понапече, а беше цъфтяло около два месеца, което е кратко. Сега го изнудвам да пусне пак цветонос, като го пльоснах на терасата Simple Smile

За ховеарата - нямам възможност да ѝ проверя родословието точно сега, но се гледа като обикновена камбрия. Което е същото като фалче, само че препоръчват да се полива проточно, от което идва и малко по-често поливане. Въпреки това доста хора си ги гледат точно като фалчета и нямат проблеми.

# 734
iskam da popitam-ima li problem ako orhideqta e v neprozrachna kashpa? Az mislq,che prechi na korenite da poemat nujnata svetlina,no gledam mnogo hora da gi otglejdat v kashpi i sega se chudq,zashtoto mi podariha novo falche v kashpa i neznam dali da go izvadq ili da stoi v neq ???? sory za latinicata.... Blush Hug newsm78

Общи условия

Активация на акаунт