Тормоз в училищата и толеранс към него

• 52 905
  • 842
  •   1
Отговори
# 405
Пишеш глупости, без извиниение. Говорим за деца тормозещи и нараняващи други деца, говорим за родители, които се раздват на оправността на отрочетата си насърчавайки агресията, говорим за учители, които с бездействието си подкрепят целият този абсурд.
Говорим има ли начини различни от смяна на училища да се променят нещата.
Ти каква теза защитаваш?

# 406
  • волно калдъръмче
Като повториш още няколко пъти, че пиша глупости, ти по-умна не ставаш.

Деца, тормозещи и нараняващи други деца, имат психологически проблеми и не са агресори. Другата страна на медала е доколко учителите са подготвени за работа с тях, нито са психолози, нито психиатри.

Дай ситуация с конкретни примери, може и да стане ясно как изглеждат нещата от твоя страна. Ще поцъкаме с език колко са лоши чуждите и колко добро е твоето и готово. В такива теми винаги до там се стига. От това темата не печели кой знае какво.

# 407
Като повториш още няколко пъти, че пиша глупости, ти по-умна не ставаш.
Чукча писател, не читател. Ако четеше с внимание ( ако изобщо четеш ), щеше да си на ясно кой колко пъти и какво ти е писал.
Ситуация искаш - Ок.
В класа на дъщеря ми има дете, което е в кофти момент. Познавам го от бебе, родителите му също. Майката говори сутрин, обед и вечер с класната. Двете търсят начин да го вкарат в пътя.
Пример дадох с класната на синът ми. Беше доста отдавна, но няма да забравя тази жена как наблюдаваше децата си от близо и звънеше на родителите за всичко - от сбиване, до не възприемане на учебният материал.
Виждала съм насилие между деца, и изобщо не става въпрос за псих. проблеми, а за липса на възпитание и родителска простития. Едното ми беше съседче. В момента е 19 год. хулиганин, който дълбае към дъното. Докато бяхме съседи, майката го подстрекаваше да е *отракан* и *лидер*, да бие и манипулира другите за да го уважават. Махнахме се от квартала преди децата да тръгнат на училище и не знам как е протекъл живота на това дете, знам само, че никоя от бившите ми съседки не се радва, когато детето и излезе с въпросното.
Та цъкай колкото искаш, фактите са си факти и колкото и да ги преиначаваш си остават същите.

# 408
  • волно калдъръмче
Определено вторият случай е свързан с възпитанието от къщи. Като се направят необходимите консултации с родителите, може и да се стабилизират нещата. Детето не е агресор, той е жертва на родителската простотия, както много добре си я определила и ти. Ти живееш с проблемите на класа, искаш всеки ден да е изрижисиран по твоите тертипи, ама стоиш встрани, наблюдаваш и критикуваш.

# 409
Детето не е агресор, той е жертва на родителската простотия...
Познавам такова дете и ми е много трудно да определя отношението си към него. Хем ме е яд на него, хем ми е много жал. Още от първи клас нещата при него бяха много сериозни. Един от "подвизите" му беше при спречкване да събори съученик на пода и да насочи към врата му острието на пергел. Това моментално поставя въпроса защо не е имало учител, който да предотврати това. А случката преди години се разигра в НУУК (уж много престижно училище). Не мога обаче, да се съглася с теб, че такова дете не е агресор. То проявява агресия. Какъв термин да изберем за човек, проявяващ агресия, ако не "агресор"?

# 410
  • волно калдъръмче
Това моментално поставя въпроса защо не е имало учител, който да предотврати това.

Защото учителката е направила проучване и е установила, че майките на всички деца от класа ѝ имат регистрации в бгмама. Помолила ги е, като започнат да си ги трият, да я уведомят. Явно майката на това е пропуснала да ѝ каже.

Разбрах, че училището е от елитните. Но по-важното - възрастта на детето - ми убягна. В първи клас не носят никакви пергели.

# 411
  • София
Учителка - сама, на собствена глава, без разрешение - няма право да прави каквито и да е "проучвания".   Каквото и да имаш предвид под термина "проучване".

# 412
  • волно калдъръмче
На сляпа баба ли да играе тогава?

# 413
  • София
Да си върши работата като учител, на сляпа баба играе в момента, като игнорира агресивно поведение на подопечните й деца. Всъщност, не храня илюзии, че ще разбереш какво се опитваме да ти кажем. Кауза пердута: капаци и на очите, и на ушите и пей сърце ...Отговарям единствено заради другите майки.

# 414
... възрастта на детето - ми убягна. В първи клас не носят никакви пергели.

Точно за първи клас става дума. По-коректно би било да се каже, че в първи клас нямат никаква нужда от пергели, а иначе не малко деца носят несесери, които се продават готово окомплектовани и в тях има и пергел.

# 415
  • волно калдъръмче
Да си върши работата като учител, на сляпа баба играе в момента, като игнорира агресивно поведение на подопечните й деца. Всъщност, не храня илюзии, че ще разбереш какво се опитваме да ти кажем. Кауза пердута: капаци и на очите, и на ушите и пей сърце ...Отговарям единствено заради другите майки.

Аз пак не разбрах в конкретен случай кой какво е игнорирал. Общите приказки може да си нагласяме според нуждите на тезата си.

... възрастта на детето - ми убягна. В първи клас не носят никакви пергели.

Точно за първи клас става дума. По-коректно би било да се каже, че в първи клас нямат никаква нужда от пергели, а иначе не малко деца носят несесери, които се продават готово окомплектовани и в тях има и пергел.
Дори да няма пергел, то може да реши да си отмотае връзките от обувките, да си ги навие на китката и да си спре кръвта. Накъде ще е насочен ефекта от родителската простотия е все едно. Дете в първи клас да няма идея какво е опасна игра и да няма никакво усещане за самосъхранение, не пропуск на учителя. Въобще не засягам толерантните отношения и съпричастността, които на повечето са много чужди и би трябвало тепърва да се възпитават. Тези деца не са се развивали нормално до първи клас.

# 416
Дори да няма пергел, то може да реши да си отмотае връзките от обувките, да си ги навие на китката и да си спре кръвта. На къде ще е насочен ефекта от родителската простотия е все едно. Дете в първи клас да няма идея какво е опасна игра и да няма никакво усещане за самосъхранение, не пропуск на учителя. Въобще не засягам толерантните отношения и съпричастността, които на повечето са много чужди и би трябвало тепърва да се възпитават. Тези деца не са се развивали нормално до първи клас.
Да, още от самото раждане на това дете, нещата около него и с него не да нормални. И затова ми е много жал за него. Майката е много разтревожена и предприема какви ли не мерки, но на този етап ефектът е близък до кръглата нула. При него агресията към околните е съчетана и с автоагресия. Изобщо не става дума за дете, което не си дава сметка какво прави. Дава си и продължава да го прави и  това е най-лошото. Но на въпроса какво да направи учителят в този случай, има едно просто правило, а именно, първокласници не се оставят сами нито за миг.

# 417
  • волно калдъръмче

Да, още от самото раждане на това дете, нещата около него и с него не да нормални. И затова ми е много жал за него.
Помогни му по някакъв начин. Остави тъпата учителка.

# 418

Да, още от самото раждане на това дете, нещата около него и с него не да нормални. И затова ми е много жал за него.
Помогни му по някакъв начин. Остави тъпата учителка.
Не съм достатъчно близка на семейството, за да се намеся. А и там ситуацията е такава, че нямам идея какво трябва да се направи, за да се оправят нещата. Но защо да оставя учителката? Децата са поверени от родителите си на нея, не на мен. Тя отговаря за живота и здравето им. И това е едно от нещата, за които получава заплатата си.

# 419
Дори да няма пергел, то може да реши да си отмотае връзките от обувките, да си ги навие на китката и да си спре кръвта. На къде ще е насочен ефекта от родителската простотия е все едно. Дете в първи клас да няма идея какво е опасна игра и да няма никакво усещане за самосъхранение, не пропуск на учителя. Въобще не засягам толерантните отношения и съпричастността, които на повечето са много чужди и би трябвало тепърва да се възпитават. Тези деца не са се развивали нормално до първи клас.
Да, още от самото раждане на това дете, нещата около него и с него не да нормални. И затова ми е много жал за него. Майката е много разтревожена и предприема какви ли не мерки, но на този етап ефектът е близък до кръглата нула. При него агресията към околните е съчетана и с автоагресия. Изобщо не става дума за дете, което не си дава сметка какво прави. Дава си и продължава да го прави и  това е най-лошото. Но на въпроса какво да направи учителят в този случай, има едно просто правило, а именно, първокласници не се оставят сами нито за миг.
Това точно при конкретното дете е жажда за внимание.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт