Тормоз в училищата и толеранс към него

• 52 958
  • 842
  •   1
Отговори
# 45
А какво правим, когато се окаже, че самотната майка на детето-тормозител е също много изтормозена жена? На мен ми е жал да и се оплача. Камо ли да тръгна да се карам с нея. Или да се оплача на госпожата, с което пак ще създам проблеми на майката. Сложно е много.

# 46
И аз не искам да се карам. Не беше самотна майка, щом  предложи "да се срещна с таткото".

# 47
И аз не искам да се карам. Не беше самотна майка, щом  предложи "да се срещна с таткото".
Az говоря за мой реален случай.

# 48
  • Sofia
Да споделя личен опит. Миналата година децата ми бяха ПУГ в друго училище, различно от сегашното. В класа имаше дете, на което майката починала, бащата не се интересува особено... изобщо семейна драма. Като резултат - детето беше крайно агресивно, неуправляемо, не можеше да спазва никакви правила и никой не можеше да се справи с него. Непрекъснато биеше децата, скубеше, дереше, хапеше, плюеше им в храната и водата, поливаше ги с вода... На едното ми дете сцепи брадата до кокал и трябваше да го шият.  ooooh! Този кошмар продължи цялата година. Това не ме учудва особено, нормално следствие от семейната обстановка. Друго ме втрещи. Оказа се, че в България, за съжаление, няма абсолютно никакъв механизъм да защитиш детето си в такава ситуация. Цяла година писахме жалби и писма до директора на училището, до РИО, Закрила на детето, районната община, Столична община, районното полицейско управление. Абсолютно никакъв ефект от никъде. Повечето институции дори не благоволиха да отговорят на жалбите. Всички вдигаха рамене и казваха, че не могат нищо да направят. Оказа се, че единственото спасение е всеки да се спасява поединично и да мести детето си. Ние за съжаление нямаше къде да се местим, защото това беше единствената целодневна ПУГ в района. Едвам дочаках края на годината и ги преместих за І клас в друго училище.

# 49
Да си призная честно в последно време се потрисам, каква масовост придобива тази агресия.
Потрисам се от разказите на приятелките ми с деца на 7,8,9 години. И историите какво се случва в някой училища. Или в голяма част от училищата.
За мен буатне, блъскане, удряне нямат място сред децата даже и на шега.
Бих посъветвала авторката на мига да премести детето си от това училище. Няма защо детето и да изнесе на гърба си всичко това. Ако има сили да се бори - по добре пробвай с Господари на ефира или друг такъв вариант. Аз лично не бих оставила детето си да страда - за да участва в моята борба за справедливост.

# 50
  • София
И аз от личен опит, макар и с частни училища (което се оказа предимство в решаване на проблема, защото частните училища имат собственик, освен директор и учители; иначе не всички платежоспособни родители имат възпитани деца):

1. В началния курс: подобно неглижирано момче (родителите му живееха в друг град), риташе редовно съучениците си, моя син в това число. ММ на втория или третия случай не издържа, и в петъка, когато най-накаря се появи бащата да вземе момчето от училището, настоя да ги срещнат двамата. Отделно достатъчно сериозно каза на клсната, че не си дава парите да му бият детето... И не, не са се били бащите. Обаче имам късмета ММ да е 1.90 и 107 кг сила. Не съм била на срещата. ММ е говорил тихо, скандал не е имало.  Мързеливото татенце не знам какво си е помислил и как предупредил собствения си син, но ритниците престанаха.

2. Прогимназия - тук вече имаше намесена и учителка с тенденциозно отношение към детето; беше  успяла да настрои и повече от половината клас срещу моето дете...е, преди да взема лесното решение да преместя детето в друго училище, говорих със собственика на училището. След три дена учителката беше уволнена. Детето ми остана, не го преместих.

Съветът ми е - официално оплакване, придружено със снимки на синините на вашето дете, което да изпратите с препоръчано писмо едновременно до директора на училището, до Детска педагогическа стая на МВР, до РИО, до МОН и до Господари на ефира (като в горния десен ъгъл да са написани всички други копирани).

# 51
Това, с което не мога да се съглася, е одобрението на някои училищни среди, че "ако те ударят, удряй и ти". Ако не го направиш, не печелиш. Ако не се биеш, ти има нещо. Сътветно нараства и психическият тормоз.
Уклонът е "защо тормозят точно тебе", като се игнорира това, че тормозят и други деца.

# 52
А какво правим, когато се окаже, че самотната майка на детето-тормозител е също много изтормозена жена? На мен ми е жал да и се оплача. Камо ли да тръгна да се карам с нея. Или да се оплача на госпожата, с което пак ще създам проблеми на майката. Сложно е много.
Погледни го така - ти не искаш да създаваш проблем на тази жена с много проблеми / разбирам те /, обаче тя носи отговорност за детето си и насочвайки и вниманието към това, че то върви в неправилна посока и трябва да се работи с него е много вероятно да и спестиш огромни проблеми в бъдеще. Има вероятност с израстването детето да се *поправи* само, но има вероятност и да затъне. В случая спестявайки проблем на майката правиш лоша услуга на детето.

Аз също бих избрала *бягството* пред това да въвличам детето си в борба за превъзпитаване на другите.

Sharky* говориш за собственик на училище, детето ти в частно училище ли ходи?

# 53
Погледни го така - ти не искаш да създаваш проблем на тази жена с много проблеми / разбирам те /, обаче тя носи отговорност за детето си и насочвайки и вниманието към това, че то върви в неправилна посока и трябва да се работи с него е много вероятно да и спестиш огромни проблеми в бъдеще. Има вероятност с израстването детето да се *поправи* само, но има вероятност и да затъне. В случая спестявайки проблем на майката правиш лоша услуга на детето.

Аз също бих избрала *бягството* пред това да въвличам детето си в борба за превъзпитаване на другите.

Sharky* говориш за собственик на училище, детето ти в частно училище ли ходи?
И при мен натежава този вариант. Колкото и работещи да изглеждат в това училище по проблема. Аз резултат дотук не виждам. Въпросът е КЪДЕ да се преместим? Затова и търся похвали от някой за неговото училище...
Дори днес говорих с психоложката, която игнорира психо тормоза. Последният случай било "няма нищо, бутнал го е леко". А клеветите за псуване и показване на средните пръсти, а обидните думи? А утрешните блъскания, ако продължаваме както последните седмици?

# 54

Тя много добре знае, че детето и, най-общо казано, "не слуша". Сутринта тя ми сподели, че учителката всеки ден и се оплаква.

# 55
  • Sofia
Съветът ми е - официално оплакване, придружено със снимки на синините на вашето дете, което да изпратите с препоръчано писмо едновременно до директора на училището, до Детска педагогическа стая на МВР, до РИО, до МОН и до Господари на ефира (като в горния десен ъгъл да са написани всички други копирани).

До всички споменати институции миналата година пращах жалби, придружени от съдебно-медицинска експертиза за нанесената на детето ми средна телесна повреда и ефект нямаше абсолютно никакъв.

Василена, кажи за кой район все пак става дума. Ако живееш в Младост ІV едва ли ще си водиш детето на училище в Люлин колкото и да е прекрасно.

# 56

Тя много добре знае, че детето и, най-общо казано, "не слуша". Сутринта тя ми сподели, че учителката всеки ден и се оплаква.
Ето учителката говори. В нашия случай, поне майката на биещото се дете твърди, че учителката й е казала, че няма нищо.

# 57

Василена, кажи за кой район все пак става дума. Ако живееш в Младост ІV едва ли ще си водиш детето на училище в Люлин колкото и да е прекрасно.
Здравей!
Вършат ми работа училища в Дружба 2, Младост 1, 2, Гео Милев, Изток, Дианабад, център. Друг въпрос е, че извън зоната ни с най-много точки нямаме особен шанс. Имам точки като завършила 133 Пушкин, може би. Но регистрацията ни е в Изток. При нас има местене и временно живеем в Дружба 2. След преместване от Изток и пред евентуално връщане в центъра. Сложно е, знам.

# 58
  • София
Да, и в двата описани случая бяха частни училища (аз го бях уточнила в първия ред на първия си пост).

Институциите, докато нямат негативна публичност, по стар соц обичай няма да си мръднат пръста, под светлината на прожектора на Господари на ефира е друго.

# 59
Абе какви са тези психолози и педагози.
Няма леко, средно и силно бутане. Не трябва да има бутане по никакъв начин, нито средно нито леко.

Проблема е , че докато институциите се задействат , детето ще изживее още неща.

Общи условия

Активация на акаунт