Идейки за сосове/дресинг за свежи зеленчуци, салати и зеленчуци на пара?

• 16 712
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
  • München, Deutschland
Соев сос, маджун, оцет. Става сладко-кисел, гъст сос - за месо, някои салати /с меки сирена/ и за китайско.
Какво е маджун?  newsm78

И аз това щях да питам  Grinning

Аз тази дума я знаех само като този материал, който се ползва за уплътняване на прозорци (старите, дървени дограми).

# 31
Соев сос, маджун, оцет. Става сладко-кисел, гъст сос - за месо, някои салати /с меки сирена/ и за китайско.
Какво е маджун?  newsm78

И аз това щях да питам  Grinning
Ами маджун е подобно на мед,мисля,че се прави от захарно цвекло.Ние му викаме и петмез.Тъмно на цвят сладко:)С мекици е адско вкусно:)

# 32
  • В градината...
Маджунът се вари от захарно цвекло или от дини. В Южна България му казват петмез.

Много ми липсваше сладко-кисел плътен сос и веднъж реших да пробвам - имах маджун и смесих, стана страхотно. Всъщност така смесен прилича на редуциран балсамов оцет или донякъде на сос терияки.

# 33
Е, петмез вече знам какво е  Peace

# 34
Някой може ли да ми даде идея за драсинг за салата от спанак? Какво ли не съм пробвала, но не става добре тази салата, а в заведенията много ми харесва как я поднасят, по точно дресингът към нея.

# 35
  • На брега на реката
Какви други продукти прибавяш към салатата със спанак?
Аз залагам на авокадо, сирене и кедрови ядки, като овкусявам само със зехтин, балсамико и сол. Замествам спанака с други зелении и пак е сполучливо. А спанакът предпочитам да е бейби, по-вкусен е и по-нежен.
С лек млечно-чеснов също съм правила, но не ми допада толкова.

# 36
Една от любимите ми салати е спанак,соеви кълнове,семки обелен слънчоглед,зехтин и мнооооого лимон:)

# 37
Спанак, кълнове, семки, козе сирене, сушени доматки.. в общи линии спанакът може да се комбинира с много неща, само дето не мога да докарам дресинга и става.. абе не став Simple Smile)) Благодаря за идеята ще пробвам с балсамико, иначе съм слагала зехтин и лимон, но явно не улучвам точната доза Simple Smile) Мерси мацки!

# 38
  • München, Deutschland
DV84,

ако махна сушените домати, аз лично на такава салата бих направила следния дресинг:

- зехтин или тиквено олио (ако е тиквеното, бих комбинирала с бяло балсамико, не с редукцията)
- сол
- бяло балсамико / или тъмна балсамова редукция отгоре
- 1 с.л. горчица със смокини

Не си намирам снимка в момента, за съжаление.

# 39
  • Пловдив
chrissy, горчица със смокини? Може ли снимка?  Simple Smile

Редактирам: Намерих. Simple Smile Сега остава да я има и в някой магазин.

# 40
  • München, Deutschland
Ето я моята, ходих да я снимам:

Тук отворих, да се види консистенцията:

# 41
  • Пловдив
Благодаря! Любопитствам, защото съм сигурна, че е прекрасно допълнение към зелени салати. Simple Smile

# 42
За зелени салати - айсберг или бейби спанак, както и смес със рукола и др. с чери домати и малки парченца ябълка, аз много харесвам следния дресинг:

Смес от различни олиа - от гроздови семки, тиквени семки, сусамово, шарлан, зехтин

Изцеден половин грейпфрут

Малка лъжичка мед

Добавяне на ябълков оцет на вкус

Малко сол и черен пипер

Става също и със сок от портокал

# 43
Купешки, но готин и става за салати, за запечени картофи, броколи и т.н.: тартар на олинеза. Е следя за идеи, но лесни и еднократни ме вълнуват.

# 44
  • Prague Czech Republic
Здравейте! нуждая се от съвет за сос/дресинг за патешки гърди?  Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт