MasterChef България - сезон II (7.03. - 13.03.2016г.)

• 32 966
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
Бона, и моето мнение за хирурга е същото...накрая от много работи, нито една не е на ниво, защото човек се разпилява Rolling Eyes

Сега прегледах първа страница и визитките на шефовете - ми той Андре най-възрастен, а изглежда най-младолик  Heart Eyes. Съответно е на 47 год, шеф Виктор на 43 гад, а шеф Михалчев на 42 год.

# 196
Аз също смятам, че от този пич голям лекар няма да стане. Нищо не го води към известността като лекар. А участието в това предаване засега го спъва яко.

# 197
  • София
И тримата шефове са много свежи, много добър подбор. Най-харизматични са ми от всички, които се изживяват по другите предавания.

# 198
  • Дъблин
Не знам - понеже наскоро изгледах старият сезон, мога лесно да направя сравнението - в предишния сезон, на този етап вече бяхме видяли някои много интересни неща и сложни като техники.
Къде може да се гледа първия сезон? Никъде не го намирам, видеата са свалени от популярните видео сайтове, предполагам по искане на БТВ.

# 199
Погледнах му визитката на докторчето завършил е 2012, специализира от 2014 година, та още си е само докторче специализант, тепърва има да прави кариера,неприятен ми е .
И аз някак повече очаквах от участниците, поне нещо повече от обичайните готварски умения.
Днес на обяд там откъде си купувам храна бяха включили пиле лютика Simple Smile

# 200
  • София
Днес на обяд там откъде си купувам храна бяха включили пиле лютика Simple Smile
Laughing
Аз съм се запасила с необходимите продукти и след малко започвам да го приготвям това пиле лютика, дано ми се получи толкова вкусно, колкото ми изглеждаше онзи ден  Laughing

# 201
Аз пък реших да "гугълна" Цветелина Костадинова и на много неприятни материали за нея попаднах, които гравитираха около темата за някаква фалшива диплома. Дано не е вярно.

# 202
Скрит текст:
Познавам няколко специализанти и дори не в хирургия, които не само нямат време за мастър шеф, а имат време само да спят, през другото време се занимават с медицина.
Като казахте, че чиниите са по-посредствени от предишния сезон, на мен ми се струва нормално това. Първият сезон е обрал най-доброто, хората за една година не са се променили/научили кой знае колко и сега участниците са по-зле. Но такива предавания ще вдигнат (надявам се) цялостно културата на готвене и хранене и постепенно, ако се правят нови сезони, ще се явяват по-подготвени хора. Мен вчера ме изненада, че няколко човека не бяха пробвали да правят майонеза...

Прави ми също впечатление, че има някакви дежурно-модерни съставки, които вече доскучняват като напр. сотиран фенел, вчера го имаше в 2-3 чинии поне, пустият му фенел, по нашему резене.

# 203
Аз пък реших да "гугълна" Цветелина Костадинова и на много неприятни материали за нея попаднах, които гравитираха около темата за някаква фалшива диплома. Дано не е вярно.

Simple SmileПусна мухата и аз след теб гугълнах

# 204
  • София-Младост
Не знам - понеже наскоро изгледах старият сезон, мога лесно да направя сравнението - в предишния сезон, на този етап вече бяхме видяли някои много интересни неща и сложни като техники.
Къде може да се гледа първия сезон? Никъде не го намирам, видеата са свалени от популярните видео сайтове, предполагам по искане на БТВ.
И аз питах преди време... преди малко пак търсих и попаднах на няколко епизода
http://www.videoclip.bg/watch/459248_masterchef-bulgariq-19-03-2015
http://www.videoclip.bg/watch/483698_masterchef-b-ya-s01e37-26-05-15
Отстрани излизат и други...не помня кога започна първия сезон.

# 205
  • На брега на реката
Бона, защо да те изненадва това за майонезата?
Аз например не мога да си представя да кусам сурово яйце, просто ме потриса мисълта. Правя си млечна майонеза. Но пък например и не съм си тествала възможностите да направя майонеза на ръка, трудоемко мис е вижда. Да не говорим, че се съмнявам в ресторантите да си губят времето с ръчно джуркане на майонеза. Както и да е де, не съм аз в Мастър Шеф, мисълта ми е, че аз точно обратно реагирах, изненадах се колко добре се справиха.

# 206

Simple SmileПусна мухата и аз след теб гугълнах

И аз, и попаднах на интересно инфо, но за да съм сигурна, знаете ли колко деца има и възрастта им?

# 207
Е, защо пък сте изненадани. Още в миналата тема имаше потребилка, която спомена, че въпросната г-жа е калинка. То не е особено трудндоо и да се сети човек, де. Че даже и за документни измами са я разследвали, прекрасница.  Mr. Green  Дисциплинарно уволнена.  Mr. Green

# 208
Fervor, само и единствено, защото отиват в кулинарно съзтезание от ранга на Мастър шеф и е сигурно, че ще трябва да могат да правят майонеза, иначе за личните им предпочитания не коментирам.
Не само за ръчно бъркане, според изказванията на някои, въобще не бяха пробвали, дори и с уред. Поне от любопитство дето се вика, дали ще ти се получи...

# 209

Някои участници просто според мен не са наясно, че за успеха не е нужно само да ти харесва да готвиш, а стъпката към професията на готвача  включва не само това, което им е приятно да готвят, а и доста теория и познания по различни технологии и видове кухни.
Но то е някак продукт на нашето ежедневие - изумявала съм се как някои си пльосват чинията с фасула върху мушамичката по разни блогове с апломб и отдолу коментари - ах колко е прекрасно.
П.с. Моля да не ме разберете погрешно и аз готвя боб и по мнението на околните добре и обичам също, ама все пак това не ме прави уникална готвачка или нещо повече от средностатистическа жена у нас, че да си помисля че мога да кандидатствам за мастър шеф, някак самооценката им е много завишена на доста от участниците, особено на тези, които отпаднаха, но повечето май бяха пуснати по милост за запълване на бройката

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 16:32 от zari65

Общи условия

Активация на акаунт