Песен за огън и лед 24 - If I look back, I am lost

• 70 458
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Да, да. Последният герой го бях забравила. Тъкмо си припомних легендата. Дотук всичко се повтаря едно към едно. Баба Нан от къде я знае в такива подробности е друг въпрос. Значи ПГ умира и се преражда в Бран, който пътува във времето.

ГЧ са имали възможност да ги спрат с някаква древна магия, сигурно същата, с която и ги създават, ама в сериала май всички останали ГЧ се жертваха, за да спасят Бран. Да видим в книгата дали ще успеят да са от полза за Бран.

# 376
В сериала изглежда, че ГЧ са им изпуснали юздите на ББ, но в книгите мисля, че още си действат заедно.

В неделя Мартин ще има четене в Балтимор. Дано прочете нова глава.. или поне да обяви, че е завършил Ветровете..
Дано, макар че много се съмнявам. Сподели тук, моля, че не му следя много блога.

# 377
И аз не разбрах защо Лято трябваше да умира
Щото технологията, по която ги правят на екран, е скъпа. Спестяват просто.

В сериала изглежда, че ГЧ са им изпуснали юздите на ББ, но в книгите мисля, че още си действат заедно.
Ако беше така, зомбитата нямаше да пречат на Бран да се добере до пещерата на КГ.

# 378
  • Варна

Ако беше така, зомбитата нямаше да пречат на Бран да се добере до пещерата на КГ.

От друга гледна точка, в книгите зомбитата заведоха Бран и Ко до пещерата (както Дези обича да казва, "както се подкарват пилци") и останаха до входа, да не би някой да реши да излезе. Wink
Дано, макар че много се съмнявам. Сподели тук, моля, че не му следя много блога.

Непременно. Peace

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 19:16 от Хексе

# 379
Кажете ми, моля, за Ходор. Не ме карайте да си причинявам сериала. Simple Smile

# 380
Windekind, Бран докато е в пещерата се връща в миналото, когато Ходор е бил нормално, говорещо момче - Уилас. В същият момент ББ нападат пещерата и той от миналото се варгва в Ходор, май се варгна и в Уилас и така той видя смъртта си в бъдещето и от ужас полудя. Поне аз така го разбрах.
Мийра му подвикваше Hold the door и това всъщност беше последното, което чу. От там - HOld the DOoR

Хексе, интересна гледна точка. А аз тъкмо щях да се съглася с vvv9.  Grinning
Интересно дали и Бенджен е намесен някакси. Изчезва безследно, точно както КГ, при обход зад Вала.

# 381
  • Варна
Кажете ми, моля, за Ходор. Не ме карайте да си причинявам сериала. Simple Smile

Ходор е бил нормално момче, до момента в който Бран не се появява в миналото му. Получава се някакво преплитане на времето, тъй като, когато Бран се връща в миналото където е Ходор, ББ нападат пещерата. Мийра казва на Ходор да държи вратата (Hold the door) и Ходор от миналото получава видение за това (или Бран го варгва от миналото, не става ясно) След тази случка, Ходор не е същия и започва да повтаря само Ходор (Холд дъ доор).

П.П. Марисол ме изпревари.

# 382
  • Варна
Но се сетих и за Студени ръце, той ми се струва че е "от добрите".
А аз се сещам за една негова интересна реплика: Цитирам по памет. "Аз съм твоето чудовище Бран Старк"

# 383
Уилас е видял смъртта си?
Ама и Ходор ли убиват в сериала?
А аз си мислех, че Ходор тепърва ще има роля в книгите.

Благодаря ви за разясненията.

# 384
  • Варна
Но се сетих и за Студени ръце, той ми се струва че е "от добрите".
А аз се сещам за една негова интересна реплика: Цитирам по памет. "Аз съм твоето чудовище Бран Старк"

И точният цитат, който е доста по-зловещ:
Цитат
Дървената врата на дългата къща се отвори с трясък. Отвън вятърът виеше, студен и черен. Дърветата бяха пълни с грачещи гарвани. Студени ръце не помръдна.
— Чудовище — каза Бран.
Обходникът го погледна все едно, че останалите не съществуваха.
— Твое чудовище, Брандън Старк.

— Твое — повтори гарванът от рамото му. Отвън гарваните в дърветата подеха зова му и нощта заотеква с песента: — Твое, твое, твое.

Уилас е видял смъртта си?
Ама и Ходор ли убиват в сериала?
А аз си мислех, че Ходор тепърва ще има роля в книгите.

Благодаря ви за разясненията.

Според мен не я е видял, но съзнанието му е било на две места едновременно и това е причинило увреждането.
И малко от хумора на Ед Скръбния.. LaughingНали знаеш, че смъртта не е причина някой да няма роля в книгите.

# 385
И малко от хумора на Ед Скръбния.. LaughingНали знаеш, че смъртта не е причина някой да няма роля в книгите.
Joy Това е много добро за следващо заглавие на темата ни Simple Smile

# 386
От друга гледна точка, в книгите зомбитата заведоха Бран и Ко до пещерата (както Дези обича да казва, "както се подкарват пилци") и останаха до входа, да не би някой да реши да излезе. Wink
Те не вървяха ли така или иначе натам, водени от Студени ръце? Зомбитата са излишни и определено се опитваха да им пречат. Трябва да се препрочитат хубаво тези моменти явно, може и аз да бъркам.

# 387
  • Варна
Те не вървяха ли така или иначе натам, водени от Студени ръце? Зомбитата са и]злишни и определено се опитваха да им пречат. Трябва да се препрочитат хубаво тези моменти явно, може и аз да бъркам.

Не бяха излишни. Нямаха доверие на Студени ръце. Май трябваше да постна следващата част на цитата:
Скрит текст:
Цитат
— Твое чудовище, Брандън Старк.
— Твое — повтори гарванът от рамото му. Отвън гарваните в дърветата подеха зова му и нощта заотеква с песента: — Твое, твое, твое.
— Джойен, сънува ли това? — попита Мийра брат си. — Кой е той? Какво е? Какво ще правим сега?
— Вървим с обходника — отвърна Джойен. — Стигнахме твърде далече, за да се връщаме, Мийра. Никога няма да успеем да се върнем живи до Вала. Вървим с чудовището на Бран или умираме.
Ако нямаше опасност можеше и да премислят.

# 388
Знаейки на какво е способен Бран наистина тези глави от историята могат да хвърлят нова светлина. Явно Бран го е създал СР по някое си време Simple Smile). А зомбитата не разбрах пречили ли са на Бран да стигне до пещерата или обратното или не са знаели къде отиват, просто целта им е била да го убият?

# 389
  • Варна
Знаейки на какво е способен Бран наистина тези глави от историята могат да хвърлят нова светлина. Явно Бран го е създал СР по някое си време Simple Smile). А зомбитата не разбрах пречили ли са на Бран да стигне до пещерата или обратното или не са знаели къде отиват, просто целта им е била да го убият?

Зомбитата са били наблизо за да създават заплаха. И за да нямат избор, освен да влязат в пещерата. Сега не могат да излязат от нея, защото зомбитата са на входа.

Общи условия

Активация на акаунт