Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема37

• 67 688
  • 702
  •   1
Отговори
# 255
  • София
OrchideaBlue, ако толкова не смееш да изчакаш 6 месеца, започни постепенно да увеличаваш периодите. Направи следващата 4 месеца след последната, после след 5 месеца и т.н.

pars, според мен имаш някакви бактерии, за които трябва да се изпише лечение.

# 256
  • София
pars, поздравления, чудесен резултат Simple Smile Другото показва леко нарушена вагинална флора, от което може би малко гъбички, т.е. нищо притеснително няма, нещо вагинално с лактобацили би свършило работа.

# 257
  • гр.Варна
pars, поздравления, чудесен резултат Simple Smile Другото показва леко нарушена вагинална флора, от което може би малко гъбички, т.е. нищо притеснително няма, нещо вагинално с лактобацили би свършило работа.
Много ви благодаря,момичета.  bouquet

# 258
OrchideaBlue, както е казала змия.
Направи си ги през интервали.

И не се притеснявай за бебе правенето! След като 4 пъти ти излиза 2ра група Wink
Правете си бебе спокойно, и дано да се похвалиш скоро с две чертички Simple Smile

Аз ще раждам след 16 дни Wink единствено искат да е секцио, заради горната шийка и конизацията.
Но ето, почти си го износих без проблем! Simple Smile

# 259
  • София
Здравейте, момичета  Hug

Отдавна не съм писала в темата. Сега влизам да се запиша с предстоящо ЛИИП на 31.03 при Д-р Ганчева.
Припомням ви случая си Simple Smile след 3 години лечение на какви ли не инфекции и почти постоянна група 3А и 3 доста големи петна на колпоскопа преди година и половина направихме абразио, с което петната се изчистиха - резултат ЦИН 1. Последва изчаквателен период, но резултата на цитото преди 3 м. отново ми беше 3А, въпреки идеално чистия колпоскоп и успеха в борбата с инфекциите, дори успях да си завъдя лактобацили. Д-р Ганчева настоя за повторна колпоскопия - отново чиста, след коеото отсече - ЛИИП и така на 31.03 съм на линия. Малко ме е яд, че се мотах толкова време, ама имала глава да пати.  Rolling Eyes
Въпрос: при ел. бримка налага ли се поставянето на катетър, че това много повече ме ужасява от цялата процедура. И какви болнични се полагат?

Нефертари, радвам се за добрия резултат!  Hug

# 260
Не се тревожи за катетъра. На мен са ми поставяли на раждането, неприятно е, но е за секунди, както и махането.

# 261
Нон сенс радвам се да те видя  Hug
На мен катетър не са ми слагали, имаше тампонада, ама тя не се усеща. Нали....тампон....това е идеята  Crazy

# 262
  • София
nonsense name Няма нищо страшно около leep-a, най-добре си разпитай докторката за подробностите защото в различните болници процедурата е различна. Катетър не е необходим, нито пък клизма и мен това ме плашеше повече от операцията. Дадоха ми някакво разхлабително предния ден, и ми казаха да не пия и ям нищо в деня на операцията. При мен не е имало тампонада.
Хоспитализираха ме, и ме изписаха 4 часа по-късно, след като ми връчиха вода и сандвич, които много ме развълнуваха след цялото гладуване  Laughing
Болничния също е редно да се коментира с лекуващия лекар. На мен щяха да ми дадат две седмици, което е максимума, но аз си исках 3 дни. И в тези три дни успях да полудея от бездействие, тъй като не чувствах абсолютно никакъв дискомфорт или болки или каквото и да е.

# 263
  • София
Много ви благодаря за отговорите, момичета.  Hug
Мен от самата процедура не ме е страх, доста теми тук съм изчела и на теория знам, че не е страшно. От тампонадата съще не ме е страх, защото имах такава след абразиото и се смеехме тук, че сама трябваше да я извадя и бях като фокусник, който тегли знаменца от цилиндър.  Mr. Green Обаче... снощи прочетох в стара тема, че на една мама й сложили катетър и изпаднах в шок.  Simple Smile А за болничния д-р Ганчева ми спомена, че ми се полага 1 месец, което мен ме устройва де.  Grinning Ще видим. Довечера ще й се обадя само за потвърждение на датата на процедурата.

# 264
  • София
Чак пък и катетър да ти сложат не ми се вярва newsm78, но зависи от ситуацията явно. Аз като раждах също ми сложиха катетър по едно време защото бебето беше вече много ниско и бях вече на магарето, а мехура ми бил пълен и това ми пречело да напъвам ефективно, но то на фона на другото, нищо от слагането и махането му не усетих  Laughing И при мен на колпоскоп нищо ненормално не се вижда, но също съм 3 А и CIN1. Успех  Hug

# 265
  • гр.Варна
Да се отчета и аз ,момичета. РАР 1- ва група.Заключение:цитонамазка с вид на нормална.Но останалото нищо не ми говори  :/ пластове суперфициални епителии от ектодарвикс,Leuc оскъдно,смесена флора с превес на коки ++,гъби + и леко намален Дьодерлайн / А сега де.  newsm78
Сега остава да си махна полипа,д-р Узунов ме насочи към Онкологията в Аспарухово при д-р Иванов.Отзиви за него ?Искам да махна полипа с хистероскопия и сега ще провеждам проучване на цените.  Simple Smile
Момичета,искам да ви попитам нещо.Възможно ли е от полипа да имам болки ниско долу в средата,тежест и напрежение? А също си усещам пик.мехур като пълен ,но нямам болки при уриниране.Чудя се на уролог ли да ходя ?Уж на вагиналния ехограф само полип се видя.

# 266
Да се отчета и аз ,момичета. РАР 1- ва група.Заключение:цитонамазка с вид на нормална.Но останалото нищо не ми говори  :/ пластове суперфициални епителии от ектодарвикс,Leuc оскъдно,смесена флора с превес на коки ++,гъби + и леко намален Дьодерлайн / А сега де.  newsm78
Сега остава да си махна полипа,д-р Узунов ме насочи към Онкологията в Аспарухово при д-р Иванов.Отзиви за него ?Искам да махна полипа с хистероскопия и сега ще провеждам проучване на цените.  Simple Smile
Момичета,искам да ви попитам нещо.Възможно ли е от полипа да имам болки ниско долу в средата,тежест и напрежение? А също си усещам пик.мехур като пълен ,но нямам болки при уриниране.Чудя се на уролог ли да ходя ?Уж на вагиналния ехограф само полип се видя.
[/quote

Аз освен променени клетки имах и полип, който махнаха с конизацията, но не съм имала болки...никъде..но при започване на МЦ винаги започва с леко кафеникав цвят и свършва така...Ако става въпрос за Варна онкологията във Аспарухово е отвратителна...не пожелавам на никого да попада там никога...

# 267
Не съм пила очиствателни  Mr. Green Не ми е казвала нищо такова Д-р Ганчева. Пусна ме на другия ден обаче, че бях с кръвно 50/70, че не търпя на глад  Crazy

# 268
да се включа и аз с въпрос. Цитонамазка 2 група,няма лезии, няма нищо,  резултат от биопсия сквамозен папилом. Знае ли някой какво значи това и има ли място за притеснение. Първоначално съмнението беше за ЦИН, но биопсията показа папилом. Това по добре ли е или по зле

# 269
да се включа и аз с въпрос. Цитонамазка 2 група,няма лезии, няма нищо,  резултат от биопсия сквамозен папилом. Знае ли някой какво значи това и има ли място за притеснение. Първоначално съмнението беше за ЦИН, но биопсията показа папилом. Това по добре ли е или по зле
Биопсия е взета от участък с изменение вероятно? И този участък се е видял на колпоскоп?

Общи условия

Активация на акаунт