Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема37

• 67 309
  • 702
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
И аз ходя поне веднъж в годината и на гинеколог, и на мамолог. Имам в рода си страшни болести и може би затова съм по-стриктна.

Почти винаги съм си плащала, т. е ходя на частно. Само веднъж с направление няколко месеца след раждане.

Наскоро видях една бележка пред кабинет на джипи, че направление за гинеколог се дава само при оплакване. За профилактичен преглед не се дава. Честно казано, останах много учудена. Хем работим за превенция и ранно откриване на разни болести, хем направления не даваме...

# 451
При конизация прави ли се изследване на кръвната група и въобще кръвни изследвания и колко време преди това най рано се правят

# 452
  • София
Soul4e честито!! Пожелавам ти едно здраво и щастливо бебче, което много да те радва  Hug bouquet

elica_2007 голяма част от тези неща са обсъждани на предните страници в темата. Това е операция, правят се предоперативни изследвания. Ще ти ги назначи лекарят, който ще ти прави операцията.
Това как точно протича конизацията и каква ще бъде, както и болничния престой и всички други подробности зависят от твоето състояние. Няма универсален отговор. Ако се стигне до там, независимо от това къде се лекуваш ще ти обяснят всичко изключително подробно не се притеснявай.
Изчакай си резултатите от изследванията и не се шашкай предварително Simple Smile

# 453
  • София
На мен ми взеха кръв деня преди конизацията.

# 454
Soul4e да ви е честит бебока, много здрав и да ви радва  bouquet
Наскоро видях една бележка пред кабинет на джипи, че направление за гинеколог се дава само при оплакване. За профилактичен преглед не се дава. Честно казано, останах много учудена. Хем работим за превенция и ранно откриване на разни болести, хем направления не даваме...
И моето джи пи уж не дава за профилактика, но му скръцнах яко зъби преди няколко години,че ако не ме прегледат няма как да се установи проблем.  Все пак си плащам осигуровки и при положение че за друго не ме е виждал в кабинета си поне това може " да направи за мен", та вече ми дава през два-три месеца и то с усмивка Wink
При конизация прави ли се изследване на кръвната група и въобще кръвни изследвания и колко време преди това най рано се правят
На мен, тъй като сравнително скоро съм раждала в същата болница и ме "познават" ми казаха да си взема документа за кръвната група. Изследвания предварително не са ми правили, когато постъпих в болницата ми взеха кръв и по техен си ред нещо са изследвали, но и при мен стана набързо приемането, та предполагам затова.  Все пак е операция и ако /недай си Боже/ нещо стане да имат възможно най-много информация за бързо реагиране. Най добре е тези въпроси да ги отнесеш към този който ще те оперира или поне към болницата  Peace

# 455
  • Варна
Soul4е, извинявай, пропуснах да ти честитя рожбата! Да е здрав, силен, голям мъжкар, истински Овен! На хубава дата, в хубав месец, в хубава зодия се е появил малкият юнак. Браво! Simple Smile

# 456
Конизация само онкогенеколог ли я прави или може и всеки генеколог

# 457
Конизация само онкогенеколог ли я прави или може и всеки генеколог

Всеки гинеколог не прави операции-най-добре е да е онкогинеколог. Изследвания аз правих 2-3 дни преди операцията, по здравна каса - дават ти направление личната лекарка-по клинична пътека...Аз имах 10 дни болничен след конизацията.

# 458
  • Buffyworld
Момичета, здравейте ! Отдавна не съм следила темата, защото се занимавах с други здравословни проблеми и изследвания. Пожелавам хубави резултати на всички ! Днес си взех моите резултати от Геника. Може ли да споделите мнение ? много МЕ ПРИТЕСНЯВА текста гори над таблицата в "забележка " - ..... отделни атипични, плоскоепителни  клетки .....

ето го цялото изследване :

Материал за изследване:   Цервикален секрет
Метод на изследване:   Течно-базирана цитология

Резултат от цитологичен анализ:
Забележка: Кръв, гранулоцити, "clue cells", дегенеративни и реактивни промени, отделни атипични плоскоепителни клетки и паракератотични клетки, три групи от незрели метапластични клетки с уголемени и хиперхромни ядра. За колпоскопска преценка.

Показател   Резултат
Течно-базирана цитология
Адекватност на материала   Задоволителен, Наличие на клетки от трансформационната зона
Група по Папаниколау   PAP IIIA
Интерпретация на резултат   1. МИКРООРГАНИЗМИ
    * Променлива флора, подсказваща за бактериална вагиноза
2. НЕ-НЕОПЛАСТИЧНИ НАХОДКИ
    - Реактивни клетъчни промени свързани с:
        * Възпаление(включва типично възстановяване)
3. АБНОРМАЛНИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ
    - Плоски епителни клетки
        - Атипични сквамозни клетки
            * С неопределена сигнификантност (ASC-US)
Препоръки   Колпоскопия
Препоръчителни тестове   HPV-тест
Следваща намазка   след 6 месеца

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 12:42 от _Buffy_

# 459
Момичета, здравейте ! Отдавна не съм следила темата, защото се занимавах с други здравословни проблеми и изследвания. Пожелавам хубави резултати на всички ! Днес си взех моите резултати от Геника. Може ли да споделите мнение ? много МЕ ПРИТЕСНЯВА текста гори над таблицата в "забележка " - ..... отделни атипични, плоскоепителни  клетки .....

ето го цялото изследване :

Материал за изследване:   Цервикален секрет
Метод на изследване:   Течно-базирана цитология

Резултат от цитологичен анализ:
Забележка: Кръв, гранулоцити, "clue cells", дегенеративни и реактивни промени, отделни атипични плоскоепителни клетки и паракератотични клетки, три групи от незрели метапластични клетки с уголемени и хиперхромни ядра. За колпоскопска преценка.

Показател   Резултат
Течно-базирана цитология
Адекватност на материала   Задоволителен, Наличие на клетки от трансформационната зона
Група по Папаниколау   PAP IIIA
Интерпретация на резултат   1. МИКРООРГАНИЗМИ
    * Променлива флора, подсказваща за бактериална вагиноза
2. НЕ-НЕОПЛАСТИЧНИ НАХОДКИ
    - Реактивни клетъчни промени свързани с:
        * Възпаление(включва типично възстановяване)
3. АБНОРМАЛНИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ
    - Плоски епителни клетки
        - Атипични сквамозни клетки
            * С неопределена сигнификантност (ASC-US)
Препоръки   Колпоскопия
Препоръчителни тестове   HPV-тест
Следваща намазка   след 6 месеца
Извършил изследването   д-р АНАЧКОВ, Камен

Моят резултат от цитонамазката беше 95 % същият-атипични клетки-това са променени клетки, но вече трябва да се види задължително на колпоскоп, моите променени клетки бяха въз основа на възпаление - резултат от биопсията- цервицит и ендоцервицит. Резултата от Пап ми беше 3А към 3Б група. На мен ми правиха конизация понеже имах и полип.

# 460
Момичета, не издържам, ще се побърка вече. Трябва да ми дойде на 17-18 и от 5 дни някъде ми е едно такова все едно ще ми дойде всеки миг, имам понякога болки ниско долу, напрежение в кръста и ми е едно такова напрегнато. Никога досега не съм се взирала толкова, а сега всеки симптом е симптом на рак. И в тези моменти се сещам, че изгорих раничка без колоскопия и се чувствам обречена. Имам моменти, в които си казвам, че все пак цитонамазката беше 2 група, ако беше толкова зле щеше да е със сигурност да е по-висока група, в следващ момент си казвам, че не мога да разчитам само на тази цитоназмазка и общо взето се побърквам ...
Ето какво пишеше на цитонамазката ми:

РАР II
Цитонамазка представена от групи плоски епителни клетки от повърхностни и интермедиерни слоеве на многослойния плосък епител с изразени дегенеративни промени. единични и на група парабазални и базални плоски епителии с изразени дегенеративни и регенераторни промени. Множество сегментоядрени левкоцити и еретроцити.

Сега си мисля и за тези масови левкоцити и еритроцити.
От микробиологията ми излезе умерено количество гъбички. Възможно ли е да са от тях?

# 461
  • Пловдив
Здравейте, миналата седмица бях на профилактични преглед. Освен цитонамазка ми пуснаха и микробиология заради едно бяло течение. Моля да ми помогнете да разтълкувам резултата.
   Микробиол.- вагин. :     1/ На директната микроскопия се наблюдават епителни клетки, умерено сегментоядрени левкоцити.Липсват лактобактерии. 2/ НЕ СЕ ИЗОЛИРАХА ПАТОГЕННИ БАКТЕРИИ И ГЪБИ.
Благодаря!

# 462
  • Buffyworld
Ice Coffe ,  Hug  на теб директно конизация без лечение ли ти направиха ? Къде беше този полип ? На шийката ли ? А след конизацията как си ? Добре ли си ? Правиха ли ти контролна цитонамазка ? Извинявам се, ако вече си споделила, но не съм чела скоро темата. Аз от ноември месец миналата година се борих и аз с полип. Но слава богу, размина се с Дуфастон. Засега поне, надявам се да е имало ефект от Дуфастона. Аз имам час другата седмица при доктора да ми каже какво лечение ще провеждам . Дано да не е конизация, защото много ме е страх. На теб поне вагинални таблетки не ти ли изписаха ???

Linkata ,  по мое мнение май не може да се разчита само на микробиология. Моята микробиология също беше абсолютно чиста, а тук на Геника ми пише - " бактериална вагиноза ???? ....   Хубавото при теб е, че нямаш  бактерии и гъби. Може да си вземеш вагинален пробиотик, заради липсата на лактобактерии . Питай в аптеките, те са много видове, ще те насочат или питай доктора.

Пейдж, според мен щом си втора група , не е толкова страшно положението. Вече си изгорила раничката, така или иначе със или без колпоскоп , не може да стоиш с раничка. Най- добре изчакай да ти дойде  цикъла, да ти съврши и започни лечение на гъбите . Всичко ще се оправи. Не се притеснявай !

# 463
Бъфи, редно е да направиш колпоскопия  Peace
ХПВ теста е все тая дали ще го направиш - все си няма лечение този вирус, ако го имаш. И при двата случая ще ти дадат да пиеш имуностимулатори по схема.

# 464
Ice Coffe ,  Hug  на теб директно конизация без лечение ли ти направиха ? Къде беше този полип ? На шийката ли ? А след конизацията как си ? Добре ли си ? Правиха ли ти контролна цитонамазка ? Извинявам се, ако вече си споделила, но не съм чела скоро темата. Аз от ноември месец миналата година се борих и аз с полип. Но слава богу, размина се с Дуфастон. Засега поне, надявам се да е имало ефект от Дуфастона. Аз имам час другата седмица при доктора да ми каже какво лечение ще провеждам . Дано да не е конизация, защото много ме е страх. На теб поне вагинални таблетки не ти ли изписаха ???

Linkata ,  по мое мнение май не може да се разчита само на микробиология. Моята микробиология също беше абсолютно чиста, а тук на Геника ми пише - " бактериална вагиноза ???? ....   Хубавото при теб е, че нямаш  бактерии и гъби. Може да си вземеш вагинален пробиотик, заради липсата на лактобактерии . Питай в аптеките, те са много видове, ще те насочат или питай доктора.

Пейдж, според мен щом си втора група , не е толкова страшно положението. Вече си изгорила раничката, така или иначе със или без колпоскоп , не може да стоиш с раничка. Най- добре изчакай да ти дойде  цикъла, да ти съврши и започни лечение на гъбите . Всичко ще се оправи. Не се притеснявай !

Конизацията ми беше август миналата година-преди месец ми беше първата контролна цитонамазка 2 група с някакви гъби-за които ми изписаха вагинални таблетки и орални. Доктора каза че колпоскопа е чист и вече след година на преглед. Полипа беше на шийката ...Сега съм добре, но всъщност и тогава бях добре...нямала съм никакви оплаквания...Без лечение направо конизация...но доктора беше казал че има 2 варианта-единия е чрез обгаряне май или вапоризация ли ..може да бъркам или конизация...и аз реших конизация...понеже лечението е дълго и обикновенно пак се стига до конизация...Понеже имам и 2 деца и за това реших да бъде конизация

Общи условия

Активация на акаунт