Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема37

• 67 306
  • 702
  •   1
Отговори
# 465
  • Buffyworld
ice coffe , Супер, много хубаво, че пак си втора група. Аз трябва да изчакам, защото след седмица трябва ми дойде цикъла и след това ще започвам лечението.

Nefertarri, аз си направих и тест за всичките видове ЧПВ . Нямах нито един от щамовете, слава богу. На микробиологията ми излезе, че няма изолирани патогенни микроорганизми.... Но, въпреки това, цитонамазката  пак ми е лоша. Докторът каза, че ще ми изпише хапчета през устата и вагинални таблетки и ще трябва и мъжът ми да пие хапчетата.  Само ми странно , как ще определи какви таблетки да си слагам, след като микробиологията не показва нищо. Трябва да са някакви много широкоспектърни .

# 466
ice coffe , Супер, много хубаво, че пак си втора група. Аз трябва да изчакам, защото след седмица трябва ми дойде цикъла и след това ще започвам лечението.

Nefertarri, аз си направих и тест за всичките видове ЧПВ . Нямах нито един от щамовете, слава богу. На микробиологията ми излезе, че няма изолирани патогенни микроорганизми.... Но, въпреки това, цитонамазката  пак ми е лоша. Докторът каза, че ще ми изпише хапчета през устата и вагинални таблетки и ще трябва и мъжът ми да пие хапчетата.  Само ми странно , как ще определи какви таблетки да си слагам, след като микробиологията не показва нищо. Трябва да са някакви много широкоспектърни .

Бъфи, а на колпоскоп гледаха ли те?

# 467
Бъфи и моята цито е 2Б, на нея се изолираха коки, а на МБ нищо, освен грам коки 10/4. Лекаря изписа Полижинакс и след 2 месеца контрола.

# 468
Момичета преди конизацията правихме ли консултация с втори специалист, защото аз се чудя дали да правя въпреки че имам доверие на моят доктор

# 469
  • Стара Загора
Да потърсих второ мнение с онко гинеколог, потвърди,че при мен няма друго какво да се направи освен конизация. Диагнозата ми от биопсията беше карцином ин ситу.
Момичета преди конизацията правихме ли консултация с втори специалист, защото аз се чудя дали да правя въпреки че имам доверие на моят доктор

# 470
Аз все още чакам резултати от цитонамазката и биопсията и ми е много притеснено

# 471
  • Стара Загора
Спокойно стискам палци да са добри! Hug
Аз все още чакам резултати от цитонамазката и биопсията и ми е много притеснено

# 472
Здравейте, момичета. Прочетох назад, но не успях да открия отговор на въпроса, който ме вълнува. Интересува ме след биопсия възможно ли е да има някаква промяна в цикъла? Дойде ми по-рано от предвиденото и ми е по-слаб цикъла от обикновено.
 elica_2007,  аз също бях на гинеколог в Надежда, но искаха да ме приемат в болницата за биопсия, което ми се стори малко прекалено. Теб хоспитализираха ли те за да вземат биопсия?

# 473
Не, бях на преглед и тогава ми взеха биопсията

# 474
Здравейте момичета, моля да помогнете и на мен,докато дойде време да отида за второ мнение. Заради упорито течение реших да си пусна различните видове изследвания, хламидии, микоплазми,уреаплазми, гарднерела, ЧПВ. За мое огромно съжаление излезна ЧПВ 16 и 31 положителни. Цитонамазката пък ми е 2 група.  Според гинеколога ми за момента няма никаква опасност, единствено ми каза да пия Кориолус МРЛ, партньора също и след 3м.пак преглед и изследвания.
Мисля да отида и при онко гинеколог, но докато си запазя час реших да споделя и с вас.
Надявам се да споделите мненията си. Благодаря ви,хубава вечер и само хубави моменти!

# 475
  • София
Здравейте момичета, моля да помогнете и на мен,докато дойде време да отида за второ мнение. Заради упорито течение реших да си пусна различните видове изследвания, хламидии, микоплазми,уреаплазми, гарднерела, ЧПВ. За мое огромно съжаление излезна ЧПВ 16 и 31 положителни. Цитонамазката пък ми е 2 група.  Според гинеколога ми за момента няма никаква опасност, единствено ми каза да пия Кориолус МРЛ, партньора също и след 3м.пак преглед и изследвания.
Мисля да отида и при онко гинеколог, но докато си запазя час реших да споделя и с вас.
Надявам се да споделите мненията си. Благодаря ви,хубава вечер и само хубави моменти!

Живей си живота и не го мисли много. Прави си всяка година цитонамазки. Нищо друго не е нужно.

# 476
И аз щях да пиша да си живееш живота.   ЧПВ сам по себе си нищо не означава, четох, че около 90% от хората са носители на вируса.   Елица, не се притеснявай излишно, ще видиш, че ще си с идеални резултати. 

# 477
  • Buffyworld
Елица, стискам палци !

Ice Coffe,  не са ми правили колпоскоп, а на цитонамазката като препоръка пише , че трябва да се напарви. Сега и аз това се чудя. Дали да отида и на колпоскоп, преди да започна лечението, или да отида на колоскоп след лечението ??? Ако например след лечението се върна пак във втора група, тогава може и да не ми правят биопсия. Или трябва да се направи биопсия сега, преди да започна хапчетата ???  На мен са ми правили преди години, в кабинета по време на преглед, не са ме хоспитализирали. Но е много неприятно, болеше доста. Пък и това да ти откъснат парче от шийката, не я наранява по някакъв начин ?

# 478
elica_2007,  аз също бях на гинеколог в Надежда, но искаха да ме приемат в болницата за биопсия, което ми се стори малко прекалено. Теб хоспитализираха ли те за да вземат биопсия?
Моя приятелка беше "хоспитализирана" за биопсия. Хоспитализацията трая няколко часа тъй като биопсията е било нужно да се вземе от по - дълбоко и е възможен дискомфорт, т.е. под анестезия. На мен са ми взимали две биопсии / едната от които в МБАЛ Надежда/ при преглед, без нужда от анестезии. Т.е. зависи от конкретния случай  Peace

# 479
  • София
Е, то и аз се водех "хоспитализирана" за биопсията за да си приберат парите и по ЗК. От цялата процедура най-дълго беше попълването на документациите им за пред ЗК, другото продължи не повече от 10мин и ме накараха и да полежа 20мин след процедурата и това беше. На мен ми правиха и цервикално абразио освен биопсия, което вече е малко по-гадно и за него вече си трябва някакъв вид упойка задължително.

Общи условия

Активация на акаунт