Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема37

• 67 252
  • 702
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Според мен основната разлика е, че при ЛИИП се реже повърхностно, а при мокизацията се изрязвя конус, което означава, че се реже и от канала.

# 586
Това ще е именно конизация с ел.примка след като ще е в нейния кабинет, едно и също е като процедура все е конизация , Лееп си е конизация всъщност. Слага се упойка в шийката на матката и доколкото съм чела процедурата минава за секунди. За раждане говори с нея най добре.  bouquet

# 587
Благодаря момичета, ще я питам за раждането как стоят нещата следващия път. То така или иначе трябва да го махаме това, явно бързо се развива гадината Cry Поне се надявам да го изрежат добре и нищо да не остава. Praynig

# 588
Момичета супер съм притеснена !!! #Crazy
Преди  4 месеца ми  откриха при цитонамазка  плоскоклетъчни лезии и HPV  вирус. Правих и типизация от високорисковите 18 -ти е, колпоскопа показа изменена тъкан също .  Биопсия не ми е правена а директно LLETZ конизация в частната клиника на Горчев в Плевен. 
  Сега излиза хистология -  по телефона ми съобщиха предракови изменения - инвертен  кондилом  newsm78??  Какво значи това?
При колпоскопа преди това  защо не ми казаха, че имам инвертен  кондилом, т .е само при хистологията ли се установява?
Някой имал и е такъв резултат и какво означава?

# 589
Момичета,моля за Вашето мнение. Днес ми излезе резултата от цитонамазката;
IIIА
клетъчни промени свързани с :clue cells
Нискостепенна плоскоепителна лезия съдържаща: HPV(лека дисплазия) CIN1
Допълнително описание : порцио-clue cells, койлоцити. Цервикален канал-единични метапластични клетки с лека дискариоза.

Много съм притеснена  Praynig

# 590
  • София
Не се притеснявай. Ако си млада, може и сама да се пребориш. А може и всичко да се реши с една конизация.

# 591
  • София
e0ska при Leep-a възстановяването е по-бързо, тъй-като тъканта се обгаря с ток, което помага по-бързо да се затвори раната. Освен това процедурата е по-щадяща и се прави когато измененията са повърхностни. След моя Leep доки ми каза, че е рязал доста малко и въобще не е закачил канала например - т.е няма да имаме проблеми с бебетата. Няма нищо страшно  Hug

Иовита няма как с колпоскоп да се прецени точно какви са измененията. С него само се оглежда т.е може да се определи дали изобщо има наличие на такива. Преди операцията по принцип се прави биопсия която да определи точно какво е изменението, т.е там е щяло да излезе може би, че имаш инвертен кондилом. Хистологията след операцията обаче е по-точна. Ако всичко е изрязано до чисто нямаш повод да се притесняваш.

beboranka_ не се притеснявай Simple Smile Намери си лекар на който имаш доверие! Както е казала змията може и сама да се пребориш Simple Smile 

# 592
IIIA не е страхотия и присъда, едва ли не, но състоянието трябва да се следи и да се "работи" адекватно по него.

# 593
Boadicea, благодаря ти за инфото. Дано наистина е повърхностно и нямаме проблеми. Като цяло имам вяра на Дянкова, знам че е с доста точна ръка, та се надявам, че ще реже прецизно.

# 594
Благодаря ви много за отговорите. На 09.05 имам записан час при лекаря, но дотогава сигурно ще се побъркам от притеснение. Много ме шашна този резултат и особено наличието на койлоцити. Надявам се да не е тежка присъдата Sad

# 595
Момичета, аз да попитам с биобсия може ли да се разбере дали има изменения в канала? Ако биобсията е добра можеш ли да сме спокойно, че нещо не си работи навътре? Ако отговорът е не, какво изследване се прави, за да се разбере дали канала е чист??

# 596
  • София
Цервикално абразио се прави.

# 597
Я да попитам случвало ли ви се е в първите чисти дни на МЦ да имате жълтеникаво, бяло, ръждиво течение, добре го описах, зацапва ми бельото даде в 3 цвята е но на последък винаги е така  Rolling Eyes

# 598
На мен ми се е случвало

# 599
Общо взето всеки МЦ съм така, за МБ в момента няма как да отида, не съм правила от повече от година както и цито и колпоскоп също Confused

Общи условия

Активация на акаунт