Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема37

• 67 247
  • 702
  •   1
Отговори
# 615
Говори с лекаря, нямам деца, не съм преминавала през такъв тип неща , прип мен нещата бяха по различни  Peace

# 616
  • София
Проблем е. Цял месец ме трябва да вдигаш тежко, на мем родителите ми ми помагаха. Доста е досадно, но няма как. Close

# 617
  • София
izgariashtata, моето дете е на 3 и уж с по-голямо е по-лесно да се отбие това с вдигането, но около седмица едва успях да се опазя да не я вдигам, то я ще ми връхлети със засилка с "мамо, гуш", я ще се наложи някъде навън да пишка по обществените тоалетни и трябва да я вдигам, в общи линии да се опазя от вдигане ми беше най-проблемно. Това след биопсията, исках все пак да се пазя около седмица, попитай лекаря за след конизацията колко време е добре да се пазиш, но по мое мнение поне около 2 седмици ще е добре да устискаш.

# 618
Благодаря ви, то и преди съм била под пълна упойка, ама и тогава не ме беше страх от самата операция, а от самата упойка... Tired Надявам се всичко да е наред после. А да попитам нещо: Понеже имам дъщеря на 1год и няма кой да ми помага. Мъжът ми е на работа до 18, няма баби, дали от 10-я ден след операцията ще е проблем вдигането на тежко?

И при мен нямаше кой да помага, мъжа ми работи до късно, така че реално си бях сама. Плюса при мен беше че детенце върви и ходи на ясла, така че бяха единични вдиганията, но все пак 11кг са си тежест; според мен поне първите десетина дни е хубаво да намериш кой да ти помага, но и след това трябава да се пазиш  Peace

# 619
Благодаря ви  Hug

# 620
Здравейте,
В края на м.септември ми правиха конизация. За щастие, засега всичко е наред и първата ми цитонамазка през февруари беше 1 степен.
От този месец тръгнах на фитнес и си мисля, че вече мина доста време и трябва всичко да е наред.
Но след тренировката онзи ден и след днешната имам някакво странно течение - много тъмно кафяво до сиво, слабо, с някакви като малки парченца, като от белеща се рана, но много мънички.
Не се натоварвам много, с инструктор съм.
На някой случвало ли му се е такова нещо и дали е повод за притеснение, според вас, или се маха нещо гадно, на което му е дошло времето и съм му помогнала със спорта.

# 621
Аз днес съм 4 или 5 чист ден от МЦ обаче забелязах розово бяло оскъдно течение , през целия МЦ се променя като цвят и се обърквам имам или нямам бяло течение и т.н  newsm78

# 622
  • София
Дадос, а кога ще отидеш на лекар? Hug Може и хормони да са

# 623
Здравейте,
и аз нахлувам в темата с малко въпроси.
По време на бременността ми откриха "раничка", която я оставихме за лечение след като родя. Преди няколко месеца родих, след профилактичния преглед, докторът ми каза, че най-вероятно става дума за ектопия, но иска да направи LEEP и естествено да се изследва целия отстранен участък. На колпоскопа не се откриват съмнителни изменения, няма побеляване. Цитонамазката е с граничен резултат, 2-3а. Въпросът ми е следният: ако наистина е ектопия, възможно ли е да имам леко зацапване с кървави нишки? Случи ми се еднократно днес, два дена след преглед и взимане на проба за микробиология, но чак след празниците съм на доктор и съм в голяма чуденка. През бременността пак имах такова зацапване, но тогава беше обяснимо, заради натоварването и ме следяха постоянно. И аз се чудя, както в предните коментари, как ще се справя, след като мине лийп-а, без да вдигам тежко, при положение, че бебето е съвсем малко и е неизбежно да не го обгрижвам, ще го коментирам с АГ-то.
Успех и само хубави резултати на всички!

# 624
  • София
Ще намериш някой да ти помага, най-малкото ТМ да вземе малко отпуск поне. Peace А как видяха раничка, като нищо не се вижда на колпоскопа? newsm78

# 625
Не се изразих правилно  Embarassed
Вижда се на колпоскопа, но коментарът е, че няма суспективни изменения или нещо подобно беше. Предполагам това означава, че няма побеляване newsm78

# 626
Здравейте,
В края на м.септември ми правиха конизация. За щастие, засега всичко е наред и първата ми цитонамазка през февруари беше 1 степен.
От този месец тръгнах на фитнес и си мисля, че вече мина доста време и трябва всичко да е наред.
Но след тренировката онзи ден и след днешната имам някакво странно течение - много тъмно кафяво до сиво, слабо, с някакви като малки парченца, като от белеща се рана, но много мънички.
На някой случвало ли му се е такова нещо и дали е повод за притеснение, според вас, или се маха нещо гадно, на което му е дошло времето и съм му помогнала със спорта.
Не мисля, че това течение е резултат от тренировките, макар, че зависи колко натоварващи са те. Мястото би трябвало отдавна да е зараснало. Моята конизация беше края на октомври, скалпелна. От февруари се занимавам активно с танци и нямам проблем. Сподели с твоя гинеколог каква може да е причината за това зацапване.

# 627
Момичета, искам да се включа по въпроса за вдигането на малки деца след конизация и др.
Конизираха ме 2 месеца след раждането на големия ми син (през 2006). Изчакаха ме да родя, де. След това си го вдигах и носех по цял ден, до 6тия му месец все на ръце беше, все с колики и т.н. Свеки беше по цял ден на работа, мъж ми също. Не съм имала проблеми.
Миналото лято и сега преди месец влизах за абразио на матката (имах нерегулярно кървене от там, а след първото абразио установиха наченки на ракови изменения, светлоклетъчна метаплазия, и след проведено лечение второто абразио беше диагностационно дали лечението е повлияло на измененията). И след двете интервенции още на същия ден най-малкия ми син на 2,5г си го вдигах/носех на ръце. Не съм имала засилено кървене или някакви болки. При скалпелна конизация наистина бъдете по-внимателни, моята беше Лийп.

Относно момичетата за конизация и все още нераждали- след почти изцяло махната маточна шийка имах 2 бременности последвани от 2 нормални раждания без серклаж(зашиване). Така че, спокойно  Hug

# 628
Здравейте,
Не мисля, че това течение е резултат от тренировките, макар, че зависи колко натоварващи са те. Мястото би трябвало отдавна да е зараснало. Моята конизация беше края на октомври, скалпелна. От февруари се занимавам активно с танци и нямам проблем. Сподели с твоя гинеколог каква може да е причината за това зацапване.

Благодаря много за отговора! Ще отида сега през май, защото тогава трябва да ми е втората контролна цитонамазка. Дано не е нещо сериозно.

# 629
  • Buffyworld
Няколко страници назад някой питаше за Втора "С" група - не се притеснявай. Буквата " С " означава възпаление. Просто трябва да се лекува. Поискай да ти пуснат и микробиология и колпоскоп , за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт