Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема37

• 67 690
  • 702
  •   1
Отговори
# 315
Гледам на повечето им изписват изопринозин или др. имуностимулант. На мен доктора ми каза ,че сега когато започва сезона на плодовете и зеленчуците не е нужно да се пият тези хапчета. Каза , че ги препоръчва от ноември до март. На мен ми каза, че не е нужно нищо да пия, а като гледам повечето сте пили доста неща. Принципно аз мисля че преди 3 или 4 години бях понастинала, дори не си и спомням кога беше и се учудвам за слабият имунитет за който говорите.

# 316
И на мен ми беше изписан Кориолус, ама не го взех по финансови причини  Embarassed Купих Биозин, ама полза от него нямаше. На практика нищо не съм пила, карам на полезно хранене и така  Crazy

# 317
Точно това ми каза и моят лекар: добра и здравословна храна е лекарството.

# 318
  • София
За гъбичките - въпрос на имунна система е.  Wink А иначе за премахването им спирането на всякаква захар е задължително!

# 319
Здравейте,
Преди около 2 месеца отидох на гинеколог с гъбички, пък докторката ми откри и раничка. Изписа ми песар и някакви имуностимуланти и каза да се върна за цитонамазка, за да започне да лекува раничката. Спомена ми и за ЧВП тест, който е доста скъпичък и аз казах, че нямам възможност в момента, безработна студентка съм... Хубаво, излекувах гъбичките от първия път и отидох за цитонамазката. Тя излезе след 2 седмици и пише, че е пап2, което означава, че тази раничка може да се третира. Пак ми споменаха за ЧВП, пак казах, че не мога да си го позволя и докторката каза да търся някакво лекарство Солкожин (Solcogyn), което тя трябва да сложи на раничката и след 3 месеца, ако я има все още без подобряване трябва да направя този ЧВП тест вече задължително. Проблемът сега е с това лекарство. Много е рядко на пазара и в момента точно дори в складовете звъняха от няколко аптеки и казаха, че и там го няма. Не ми се ще да ми горят раничката, защото не съм раждала, а ще искам да родя някога.
Та какво мислите вие по моя случай? Дайте съвет? Някой имал ли е подобен случай? Лекувани ли сте със Солкожин и имаше ли ефект? Не ми се чака и още един месец с тази раничка, кой знае от кога я имам и без това...

Послепис: Лекарката, при която ходих е в 30-ти ДКЦ д-р Мария Илиева.
А относно ЧПВ-то, не мисля, че съм добър кандидат за него, не съм сменяла партньора от близо 2 години, а пък той ми е верен и не мисля, че е възможно да е преносител. Пък и аз имам здрава имунна система, тая зима дори я прекарах без никаква дребна настинка дори  Grinning въпреки че около мен имаше болнави постоянно, от които дори мъжът ми.

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 12:18 от Анонимен

# 320
  • София
Здравейте,
Преди около 2 месеца отидох на гинеколог с гъбички, пък докторката ми откри и раничка. Изписа ми песар и някакви имуностимуланти и каза да се върна за цитонамазка, за да започне да лекува раничката. Спомена ми и за ЧВП тест, който е доста скъпичък и аз казах, че нямам възможност в момента, безработна студентка съм... Хубаво, излекувах гъбичките от първия път и отидох за цитонамазката. Тя излезе след 2 седмици и пише, че е пап2, което означава, че тази раничка може да се третира. Пак ми споменаха за ЧВП, пак казах, че не мога да си го позволя и докторката каза да търся някакво лекарство Солкожин (Solcogyn), което тя трябва да сложи на раничката и след 3 месеца, ако я има все още без подобряване трябва да направя този ЧВП тест вече задължително. Проблемът сега е с това лекарство. Много е рядко на пазара и в момента точно дори в складовете звъняха от няколко аптеки и казаха, че и там го няма. Не ми се ще да ми горят раничката, защото не съм раждала, а ще искам да родя някога.
Та какво мислите вие по моя случай? Дайте съвет? Някой имал ли е подобен случай? Лекувани ли сте със Солкожин и имаше ли ефект? Не ми се чака и още един месец с тази раничка, кой знае от кога я имам и без това...
Първото третиране на моята "раничка" бе със Солкожин. Второто бе горене с ток.
Каква точно раничка имаш? Ектопия ли е?

# 321
Първото третиране на моята "раничка" бе със Солкожин. Второто бе горене с ток.
Каква точно раничка имаш? Ектопия ли е?

Ами не съм сигурна, лекарката ми нищо не каза, а в изследването, което ми даде не пише. Има отбелязани промени свързани с кандида и коки, което нямам идея какво е, а и тя нищо не каза.

# 322
  • София
Не мога да изразя мнение, защото не знаем каква точно е "раничката". Ако е ектопия, аз не бих позволила да я горят със Солкожин. По-добре да се наблюдава на 6 месеца.

# 323
Горенето на раничка с Солкожин няма да ти попречи да родиш след време  Peace

Горена съм и с ток, и два пъти със Солкожин и конизация имам, а другата седмица ще раждам живот и здраве! Simple Smile

П.п. кандида и коки са гъбички!

# 324
Горенето на раничка с Солкожин няма да ти попречи да родиш след време  Peace

Горена съм и с ток, и два пъти със Солкожин и конизация имам, а другата седмица ще раждам живот и здраве! Simple Smile

П.п. кандида и коки са гъбички!

Благодаря, това е успокоение за мен, но все пак всеки е различен.
За гъбичките тя каза, че е нормално да излязат от цитонамазката, защото ги имах, но нямам други оплаквания, освен леко бяло течение, което тя каза, че и то е нормално (от раничката е).

# 325
  • София
Ddphoenix и мен са ме горили със Солкожин, имах малка "раничка" и положителен тест за ЧПВ.  Горенето май по-скоро ускори проникването на HPV.  Ако сега трябваше да взема решението дали да се гори или не, по-скоро бих изчакала и да ходя на прегледи по-често. За лечението със Солкожин отзивите са много противоречиви.
Една година по-късно ми направиха LEEP конизация, тъй като измененията се бяха разрастнали доста. Сега съм на 25, все още не съм раждала, и според моя доктор, на който заслужено гласувам голямо доверие, въпреки лечението няма да има усложнения при бременност. Всички искаме деца, но за да стане на първо място трябва да сме здрави.

Кандидата и коките са упорити гъбички и трябва да се лекуват.
Няма значение от колко време сте заедно с партньора за заразяването с HPV, може да го носиш от преди това. Или пък той да го е носил и да ти го е предал.
Относно Солкожина, ако все пак решиш да го купуваш, като го напишеш в google излизат доста аптеки където го има в наличност. Все пак ще трябва да го вземеш лично, защото е с рецепта, но пише, че го има.

# 326
И аз съм пап2, но никой досега не ми е предлагал горене или лекарства. Защо има толкова различия в предписанията?

# 327
И аз съм пап2, но никой досега не ми е предлагал горене или лекарства. Защо има толкова различия в предписанията?

Горене се предлага при наличие на раничка или някаква дисплазия.
Вижда се на колпоскоп, а не на цитонамазка.

# 328
При мен има раничка. Вижда се на колпоскоп, но при намазване с йод няма побеляване.

# 329
И при мен е така . Между другото, въпреки че не е по тази тема, някой да е приемал дуфастон и да знае дали зацапване е нормално преди цикъл?

Общи условия

Активация на акаунт