Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема37

• 67 327
  • 702
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, след тотална паника от прочетеното в последните страници, си запазих часове при сто различни специалиста. После ме отпусна малко и тъй като ще ходя при Ганчева отново, реших  да питам нея. Изрично я питах преди време след като излезе резултата от цитото трябва ли да се прави нещо и отговорът беше не. Сега обаче си сравних цитото от преди година и нещо от Онкото. Там пише само леко възпаление, а натова от Ганчева възпалителни промени. Та, явно има някаква динамика. По тел ми предложи биопсия. Въпросът ми сега е тя крие ли някакви рискове?

Между другото сега пак прочетох и първа страница и една камара други неща. На едни места казват, че при втора група трябва да се вземат мерки, на други, че е по преценка. На първа страница също.

# 391
Какви рискове да крие една биопсия - аз имам 4 правени  Peace
1 и 2 група обикновенно са нормални, аз съм била с 2 група но Цин 3, и лека дискариоза в следствие гъбична инфекция тоест изменения в следствие гъбички.

# 392
Плаща ли се колпоскопията, биопсията и горенето на раничка от Здравна каса?

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 21:48 от Sunshine4222

# 393
При специалистите, работещи със ЗК - да!

# 394
Ох, благодаря! А за хормонално изследване имате ли представа?

# 395
  • Варна
Писали сте, ама кой да помни...На кой ден от началото на цикъла е добре да се вземе цитонамазка?

# 396
  • София
Писали сте, ама кой да помни...На кой ден от началото на цикъла е добре да се вземе цитонамазка?

най-добре да е в първите чисти дни.

# 397
  • Бургас
да, максимум до 10-тия ден е добре да се вземе цитонамазката, като за 1-ви броиш началото  на цикъла

някой сеща ли след колко дни Геника пращат СМС с паролата, че аз пратих миналия петък, а  още нищо не съм получила и взех да се притеснявам да не се е загубила пратката по трасето

# 398
здравейте аз съм нова тук, днес бях на вземане на цитонамазка и нещата бяха страшни появи се кръв от шийката на матката ,а и доктора каза,че самата шийка е много видоизменена веднага ми направи колоноскопия и биопсия резултати чак след 2седмици, а и каза че със сигурност ще се наложи изрязване на част от шийката на матката.Сега с м много притеснена някой имал ли е подобен проблем и то да изрязване само при рак на матката ли се прави

# 399
  • София
здравейте аз съм нова тук, днес бях на вземане на цитонамазка и нещата бяха страшни появи се кръв от шийката на матката ,а и доктора каза,че самата шийка е много видоизменена веднага ми направи колоноскопия и биопсия резултати чак след 2седмици, а и каза че със сигурност ще се наложи изрязване на част от шийката на матката.Сега с м много притеснена някой имал ли е подобен проблем и то да изрязване само при рак на матката ли се прави
Колоноскопия едва ли ти е правена. По-вероятно е да е колпоскопия.

Тук всички почти сме с конизации. Спокойно, живи и здрави сме, някои и деца са раждали след това.

# 400
  • София
Е, не, не мога да се стърпя просто  Joy, много ме развесели това с колоноскопията, без никакви лоши чувства, разбира се.
А това, че при взимане на цито е имало кръв, нищо не значи, случва се често и без никакви изменения по шийката. Това, че има видими изменения, е по-лошото, но стискам палци за добър резултат от биопсията  Hug

# 401
Биопсия по Здравна каса, едва ли както и горенето най добре ако се ходи при лекар, по Здравна каса да се пита, дали ги поема направление , за колпоскопията съм сигурна че се поема, но и зависи какви хормонални изследвания иска пациента- ако са полови хормони от рода на ФСХ,ЛХ, Естрадиол и Пролактин и Тестостерона е поемат. Може ли все пак да споделите за какво става дума , да се ориентирам, правила съм по ЗК горните  Hug

# 402
Биопсия и горене са ми правени по здравна каса и то преди половин година, както и колпоскопия. Относно хормоните не знам.

# 403
Са хормоните съм сигурна но зависи кой , тези който казах и посочих съм ги правила именно по здравна каса!

# 404
А конизация в някакво пред раково състояние ли се прави и с каква упойка колко време е престоя. Извинявам се за тъпите въпроси но ми е много притеснено

Общи условия

Активация на акаунт