Акушер-гинеколози Варна - 8

• 165 855
  • 817
  •   1
Отговори
# 360
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте момичета,
ще споделите ли мнение за д-р Савулева? Ходя при нея от 2-3 години и винаги съм била доволна, сега съм бременна и реших да остана при нея, въпреки , че не работи по ЗК, но имам разни притеснения напоследък- първо я питах за микробиология каза по нататък евентуално, ппосле за БХС 1 и каза няма смисъл , ще направим направо втория (на 34 съм), четох из нета, че първия бил по-важен всъщност. Вие какво мислите? Два дена чета форумите за друг лекар, но съвсем се обърках и не мога да преценя дали да остана при нея..

Точно по време на бременност изследвания не си спестявах.Поне на мен не ми звучи ок.
Имам достатъчно лични впечатления от лекари като цяло, че на колеги и роднини се гледа по съвсем друг начин (това по повод горния пост).Нямам никакви впечатления от госпожата да уточня.

# 361
  • Вестерос
Благодаря ти!

# 362
  • Wolwedans
Здравейте , моля за съвет, ето и моята история:
Миналата година в края на август пих примулит нор, с цел забавяне на цикъл, на своя глава. След което започнахме опити за бебе, неуспешни до сега. От септември започнах да посещавам д-р Росица Мурад в Олимед. Според нея всичко си ми беше нормално с изключение на обърната матка. От септември започнах да получавам розово зацапване по средата на цикъла, мислех си че е овулация, естествено информирах д-р Мурад и тя се съгласи с мен. Декември месец по време на полов акт получих доста обилно кървене, което беше извън цикъла.. Исках да си запазя час за преглед, но беше по Коледните празници и не можах. По предложение на приятелка отидох при д-р Мирчева в АГ. прегледа беше истинско мъчение, за първи път ми се случи. Прегледа ме с вагинален ехограф , който (извинявам се за израза) вкара и завъртя на обратно в мен, боля доста. Каза , че е защото матката ми е много обърната. Опита да ме прегледа с коремен , но не видя нищо и се наложи да изтърпя, както и да е . Трябваше да ми идва след 3,4 дни, но след прегледа тя каза , че току що ми е минала овулацията и лигавицата ми не отговаря като за цикъл, изписа ми Ясмин за реглулиране  . Дойде ми на очакваната дата и започнах противозачатъчните , пих ги едни месец. Сега съм решила да си проследя целият цикъл , най - вече какво се случва в лутеалната фаза. Но не знам къде да отида. Много моля за мнение да продължавам ли  с д-р Мирчева или?
С обърнатите матки за съжаление вагиналният ехограф е единствения начин да се види нещо. Аз съм с обърната матка и когато забременях, до 12-13 гестационна седмица ако някой ме погледнеше през корема или ми викаше, че не съм бременна или, че съм абортирала Laughing Нищо не се виждаше! И като ме видеха с вагиналния- хоп всичко е там! При 2-тата бременост докато влезех в кабинета и свалях гащите, чак ми се смееха... Ама като се знам каква съм... Но си е гадничко, де! Много е важно да се опитваш да се отпускаш и да дишаш за да не стягаш мускулите на таза.
Иначе докторката си е читава, но ако ще се чувстваш по-спокойна иди при някой друг. Но да знаеш, че сигурно пак така ще поискат да те прегледат... Успех! bouquet

# 363
  • Варна
Здравейте,
Имате ли някой познат, който е бил диагностициран с пролапс на матката и е решил проблема с операция?
Проучвам кой би могъл да извърши тази интервенция във Варна, но информацията е оскъдна Sad
 bouquet

# 364
  • Варна
Точно по време на бременност изследвания не си спестявах.Поне на мен не ми звучи ок.
Имам достатъчно лични впечатления от лекари като цяло, че на колеги и роднини се гледа по съвсем друг начин (това по повод горния пост).Нямам никакви впечатления от госпожата да уточня.

Съгласна.

# 365
  • Вестерос
Здравейте момичета,
ще споделите ли мнение за д-р Савулева? Ходя при нея от 2-3 години и винаги съм била доволна, сега съм бременна и реших да остана при нея, въпреки , че не работи по ЗК, но имам разни притеснения напоследък- първо я питах за микробиология каза по нататък евентуално, ппосле за БХС 1 и каза няма смисъл , ще направим направо втория (на 34 съм), четох из нета, че първия бил по-важен всъщност. Вие какво мислите? Два дена чета форумите за друг лекар, но съвсем се обърках и не мога да преценя дали да остана при нея..

Така е, но все пак личният ми лекар ми я препоръчва, а аз му се доверявам.

# 366
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Има голяма разлика между следене на бременност и обикновен преглед с цито.Аз коментирам за следенето на бременност  Peace
Коментарът ми беше относно жената на твоя ЛЛ.Като снаха на лекари повярвай ми правя разлика какво е било преди и как след в доста кабинети за съжаление.
Твое право е да се довериш на ЛЛ.Това обаче с изследванията по-горе за мен не е ок.

# 367
  • София
Реално БХС не е задължителен, а микробиологията каза по нататък, може и да е права, но май ще се консултирам с друг лекар, че така все го мисля..

# 368
  • София
Момичета, препоръчаха ми Надя Тодорова за ЖК. Някой бил ли е при нея да сподели мнение?

# 369
  • Варна
Аз ходих два пъти при нея докато все още не бях бременна и се отказах. Не останах хич доволна. Часовете вървяха доста назад и много претупваше. Но може с консултациите да не е така ☺

# 370
  • Варна
Твое право е да се довериш на ЛЛ.Това обаче с изследванията по-горе за мен не е ок.
Абсолютно не е ОК... Чела си, че не са правилни съветите и, тук ти казваме същото и въпреки това казваш, че щом ЛЛ ти я е препоръчал и се доверяваш. Защо тогава ни питаш?

# 371
  • Вестерос
Май се обърка, аз писах, че моят ЛЛ ми я препоръча за цитонамазка и питах колко взема, другата съфорумка пита за друго за нея.  Peace

# 372
  • София
Момичета,
знаете ли как стои въпроса с записването на час при доц. Балев за БХС и фетална. И всъщност това две различни изследвания ли са или са заедно?
В нета намерих, че се ходело в Петък и се записваш за следващата седмица, но беше доста старо като инфо, нз до колко е актуално
Моля, който има инфо, че ще изпусна, в момента съм в 12 с и няколко дена и искам за БХС 1

# 373
  • Варна
За БХС е нужно да се даде кръв и се прави в терапията (и е безплатно-поне миналата година беше), а ФМ е 3D УЗ, но за Балев нямам идея как става записването, тъй като аз ходих при Цонев (преглежда в същия кабинет, записва се по-лесно час и струва 60лв).

# 374
  • София
Този Цонев някой ми го препоръча, не преглежда ли при Темелков? Мислех ако не успея за Балев при него да отида. Задължително ли се ходи втерапията? Че живея доста близо до тракия и ще ми е по удобно..

Общи условия

Активация на акаунт