Акушер-гинеколози Варна - 8

• 165 852
  • 817
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Той и Балев преглежда в Темелков, а ако има друг частен кабинет - за него не знам. За повече подробности относно БХС питай наблюдаващия си лекар, но когато аз бях бременна миналата година по същото време, ходих в терапията за това изследване.

# 376
  • Варна
В крайна  сметка и Балев,и Цонев преглеждат на един и същ УЗ. Друга е въпроса, че според мен Балев е прехвален, а и съм чувала, че за час при него трябвало да виси човек пред кабинета от ранни зори, и в крайна сметка пак не е сигурно дали че успееш да се вредиш.

# 377
  • София
Моята гинеколожка каза, че нямало смисъл, щяла направо на втория бхс да ме праща, затова сама  разучвам тъй като ще ми е по спокойно да го направя, а нямам време, трябва да стане идната седмица

# 378
  • Варна
След като има възможност, не виждам защо да не се направи, още повече не коства средства. За мое успокоение аз си бях направила и 2та.

# 379
  • София
Поема ли се от здравна каса?

# 380
  • Варна
 Иза,бела, Когато си направиш 1та ФМ (по важното,поне за мен изследване),на него ти вземат мерки на плода и с тях отиваш на следващият ден да пуснеш кръв за БХС. В момента в терапията е безплатно но не знам до кога. По хубаво е да се направи БХС до 12с и ако е ок втората да се пропусне. БХС е само рисково изчисляване,но е хубаво да се направи. Мисля,че е супер не логично да пропуснеш първия БХС и да направиш 2рия. Коя лекарка те посъветва така?

# 381
  • Варна
В началото на всяка година първите 7000 изследвания са безплатни (така ми беше казал моя лекар). Първо изследване правих миналата година към края на февруари,а второто - средата/края на април, но и 2та пъти беше безлатно. За по-сигурно можеш да звъннеш в терапията  и ще ти кажат всичко, което те интересува.

# 382
  • Варна
Да и на мен така ми казаха в тераппията че имат доста безплатни бройки. Аз правих преди 3 седмици и беше от безплатните

# 383
  • София
Безплатно е само кръвното изследване или всичко? Другата седмица ще бъда 13 седмица  и няколко дни, късно ли е вече Praynig

# 384
  • Варна
Само скрининга е безплатен, ФМ се плаща. Първия БХС се прави м/у 11 и 14 г.с. втория - 15-19.с. - поне на моите изследвания така пише (добре че съм ги запазила Simple Smile

# 385
  • Варна
Но първо минаваш ФМ както написа Anna93, защото със снимките от нея отиваш за БХС.

# 386
  • София
Благодаря много момичета.Надявам се да успея.

# 387
# 388
Здравейте
препоръчаха ми д-р Христина Христова за ЖК, но разбрах за нещо абонамент. Някой знае ли какво точно включва  този абонамент? ИДеят ми е че примерно за феталните морфологии искам да се обръщам специалист (д-р Балев например) да не би в случая да ги прави тя?

# 389
  • Варна
Искам само да вметна за ФМ, че е добре да се направи първата ФМ - преглед с УЗ при специалист, а не при следящия АГ. БХС може и да не правите, от там получената информация е със статистически характер и понякога може само да ви стресне, отколкото да ви успокои. Особено ако сте на повече от 35 г.

Общи условия

Активация на акаунт