Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 888
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Мами, моля за съвет. От 3 дни имам остри спазмени болки по скоро ниско в корема и повече в страни. Пия но шпа и лежа. В началото на 15та седмица съм. Дали е нормално или са някакви контракции? Sad
Около 15 седмица и мен доста ме болеше около яйчниците и изобщо. Оказа се че е от разширавянето на матката. Надявам се и при теб да е така, макар че аз устисках и не съм пила но шпа никога през бременността си, макар да го изписват за всичко.
И според мен най-добре отиди на лекар.

# 136
Момичета, в 22 седмица съм. От около седмица ми е леко мътна урината. Има ли други мами така?

# 137
Момичета, в 22 седмица съм. От около седмица ми е леко мътна урината. Има ли други мами така?
Винаги когато съм давала урина и погледна в чашката ми е мътна. Засили се и бялото течение. Кога последно са ти правили изследвания?

# 138
Здравей, преди две седмици и всичко беше в норма Sad

# 139

По принцип е добре да пиеш повече вода, може да е по-мътна заради недостатъчно пиене на вода. При мен жаждата сама си дойде и си пиех над 2.5 л вода на ден, но ако не усещаш жажда и не пиеш много вода, добре е да промениш навиците, тъй като по време на бременност е доста важно да се увеличи количеството. Случва ми се, когато по някаква причина не успея да пия достатъчно количество за определено време, и моята да помътнее.
Все пак аз бих се консултирала и с наблюдаващия гинеколог.

# 140
  • Бургас
Моята урина от началото на бременността е мътна и с наситено жълтеникав цвят.  Пия по 2 литра вода, други течности изключително рядко (т.е. максимум на ден 1 чаша чай.... кафе и газирано не пия). Правих на 3-4 пъти изследвания, всички показатели са  ок. Тъй че може би е от бременността, защото преди това урината ми беше с цвят на вода. Пусни си пак една урина за изследване, за да си по-спокойна  Hug

# 141
Здравейте. Чудех се каква козметика ще ми е необходима за бебето? Не само като марки, ами и като вид. Насочила съм се към Мустела и българските Бочко и Тео бебе, но какви продукти ще са ми необходими и кое може да отпадне? newsm78

# 142
Шампоан за тяло и коса, крем за подсичане, олио за тяло. Това ползвам за момента. Като марки - Себа мед и Биодерма.

# 143
Момичета , много Ви благодаря за отговорите. Поуспокоих се вече.  bouquet

# 144
  • Варна
олио никога не съм ползвала. Само шампоан и крем против подсичане (при необходимост, не профилактично). Не се заривай със сто неща, ще видиш впоследствие кое ти е необходимо.

# 145
  • град-държава
И на мен ми казаха крем против подсичане само при необходимост.
Олио за студените месеци и мляко/лосион за топлите.
Ползвам шампоан за цяло тяло на А-Дерма и олио на Хип-това, с което 'и правеха тоалет в родилното.

# 146
Олиото наистина не е от задължителните неща, даже зехтин е по-добрия вариант. На моята мишка му е много суха кожата и се бели и специално ми обърнаха внимание в родилния дом да го мажа с нещо. За момента ме мързи да преварявам зехтин и съм се спряла на варианта с олио.

# 147
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Аз съм против мазането на бебе с каквото и да било, освен ако няма някакви проблеми с кожата.
С голямата бях накупила какви ли не простотии, които просто си заминаха в кофата.
Най-необходомото е продукт за измиване, крем за подсичане и олио за масажи.

# 148
Момичета, бременна съм с второ бебче, сега съм в 18та г.с., по точно 17 г.с. и 4 дена. И не усещам още бебето. Нямам спомен с каката, кога я усетих, но помня, че беше точно когато трябва. Но пък знам, че второто би трябвало да го усещам по- рано. Нормално ли е още да не съм почувствала ритничето? Споделете опит. Благодаря предварително  Hug Hug

# 149
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
19та седмица най-рано започва да се усеща.
А това, че с второто се случва по-скоро не е задължително за всички. Аз в момента третото го усетих чак 20та седмица  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт