Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 877
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, бременна съм в 6 г.с. откриха ми инфекция на пикочните пътища и ми изписаха Амоксицилин три пъти дневно,пет дни. Нямам оплаквания като билки при  пишкане,имам само течение. Някой взимал ли е по време на временност? Мислите ли че трябва да го взимам или да опитам с чайчета ?  Прочетох ,че се предписва от доктор ако ползите са повече от рисковете. Каквото и да ознава това.

# 121
Здравейте! Бременна съм в 34 седм. Вчера намерих в къщи някакво масажно олио. Можа ли да го използвам, при положение че не е специално за бременни.

# 122
Здравейте, бременна съм в 6 г.с. откриха ми инфекция на пикочните пътища и ми изписаха Амоксицилин три пъти дневно,пет дни. Нямам оплаквания като билки при  пишкане,имам само течение. Някой взимал ли е по време на временност? Мислите ли че трябва да го взимам или да опитам с чайчета ?  Прочетох ,че се предписва от доктор ако ползите са повече от рисковете. Каквото и да ознава това.
Аз съм пила антибиотик по време на бременността, заради бактерии в урината. Принципно инфекциите са опасни, защото могат да доведат до пукане на околоплодния мехур. По съвет на нефролог пих антибиотика след 3 тия месец, тък като до тогава се образуват органите на бебето.

# 123
Здравейте! В 36 седмица съм, на последния преглед изкараха бебето по-малко от предния път. Това как е възможно???

# 124
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ехографите дават отклонения, в някой случай не малки. Следващият път като нищо да го изкара много по-голямо.

# 125
  • град-държава
Зависи от специалиста и ехографа. Родих дъщеря си 3680 в 38г.с., а на прегледа 2 дни преди раждането показа 3600.  През цялата бременност вървеше от седмица до две напред. 
АГ, при който се следих и родих дава 10% отклонение.

# 126
Детето се роди 3700, на екограф същия ден го изкараха 3400. Crazy

# 127
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
С голямата щерка няколко часа преди да я родя ехографът показа 4200, родих я 3750.
Така, че ......   Whistling

# 128
Благодаря, момичета  bouquet

Просто ми се стори странно, че излезе така, сякаш детето не е пораснало изобщо за 2 седмици. До преди това си вървеше супер , а сега малко ме ошашка лекарят. Предполагам, че предния път не го е измерил както трябва и го е измерил по-голям, но няма как да знам. Дано всичко да е наред, пък колко тежи ще стане ясно като се роди  Simple Smile Heart Eyes

# 129
  • Варна
Племенницата ми я изкараха така Simple Smile На единия ден 2800, 5 дни по-късно 2600 или нещо такова. Това в 9-я месец, малко преди термина, при един от най-големите варненски светила. Няколко дни след това се роди 3400, само дето сестра ми откачи от притеснения междувременно.

# 130
Колкото по-голямо става бебето, толкова по-трудно става измерването му. Синът ми също не съвпадна с прогнозите и на двата ехографа, на които ме гледаха преди раждането.
А тази седмица пък бебето го изкараха 2200-2300, а след три дни над 2600 Crazy
Така че....в тези седмици разминаванията са големи Peace

# 131
Мами, моля за съвет. От 3 дни имам остри спазмени болки по скоро ниско в корема и повече в страни. Пия но шпа и лежа. В началото на 15та седмица съм. Дали е нормално или са някакви контракции? Sad

# 132
  • Варна
Мами, моля за съвет. От 3 дни имам остри спазмени болки по скоро ниско в корема и повече в страни. Пия но шпа и лежа. В началото на 15та седмица съм. Дали е нормално или са някакви контракции? Sad
  Да не са бъбречни спазми? Песъчинки ,камъче? Концентрирани ли са спазмите от лявата или от дясната страна?
 Аз така получих болки в сряда и в четвъртък отидох на преглед. Оказа се ,че е от бъбреците и се бях заблудила ,че е нещо друго,защото болката беше най-силна ниско вдясно. Сложиха ме на системи за около 4 часа и вече съм ок.

# 133
  Да не са бъбречни спазми? Песъчинки ,камъче? Концентрирани ли са спазмите от лявата или от дясната страна?
 Аз така получих болки в сряда и в четвъртък отидох на преглед. Оказа се ,че е от бъбреците и се бях заблудила ,че е нещо друго,защото болката беше най-силна ниско вдясно. Сложиха ме на системи за около 4 часа и вече съм ок.
Aми по скоро не е концентрирана. Навсякъде е. На моменти е повече в дясно, друг път в ляво или в средата. Но не мога да се изправя. Бързо отшумява и после пак....

# 134

По-добре иди на преглед още утре по възможност, така ще се знае със сигурност, а и ти ще си по-спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт