Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 919
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро. Искам да ви попитам в коя седмица най-рано
може да се чуе сърчицето на бебето.
Посл. М на 02.04 сега съм в 3 седмица и 5 ден.

# 481
  • в сърцата на децата <3
На самата помпичка така пишеше, но то няма и как да се събере кърма за даване - непрекъснато се "излива" в задната част с гумичката. Колкото и да е стерилизирана (лесно се стерилизира) на мен ми е нехигиенично такова събиране. Освен това нали идеята е, че на бебето му остава, за какво ми е да я събирам  newsm78 Иначе помпите, които са за цедене, са на друг принцип и с бутилка отдолу - кърма не отива в самия механизъм.

МаминкаСладинка, 6-7 седмица най-рано  Peace

# 482
  • София
Добро утро. Искам да ви попитам в коя седмица най-рано
може да се чуе сърчицето на бебето.
Посл. М на 02.04 сега съм в 3 седмица и 5 ден.

Как се установява бременност толкова рано  Laughing
Много зависи от апаратурата с която ще те гледат, при по- добра техника след 7-ма седмица може. Аз чух сърчице чак в 11 седмица, ама там където ходех техниката беше доста стара.

# 483
  • София
Здравейте!

НЕ чакам на 1.05, имам 2 положителни различни теста, за преглед е рано, а корема ме боли, по-скоро като тръпнещо усещане, тежест, напрежение.... притеснява ме да не са контракции. Пия но-шпа, какво още мога да направя за тези "болки"? Днес чакам резултат от ЧХГ.

Първата бременност нямах абсолютно никакви симптоми, втората беше извънматочна, останах без тръба, но там болките бяха силни режещи. Моля за съвет?

Благодаря!

# 484
Освен това нали идеята е, че на бебето му остава, за какво ми е да я събирам  newsm78
Ами аз бих я пазила за извънреден момент, в който или не мога да кърмя или пък нямам кърма. Не бих изхвърлила и капчица от тази безценна течност, като чета колко майки нямат и страдат от този факт, но в крайна сметка всеки сам решава за себе си Simple Smile

# 485
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
То, проблемът с кърменето е, че винаги ти едно си мислиш, а то - съвсем друго излиза.  Simple Smile
Ако кърмата се регулира добре, не би трябвало да можеш да изцеждаш достатъчни количества за замразяване.
Друг проблем е, че с прекалената стимулация може да си докараш хипер лактация.
Моят съвет е да не правите големи планове още от сега.  Peace

# 486
  • в сърцата на децата <3
Снуки, какво стана с ЧХГ? Ако е положителен - клиника с добра техника. Точката ще се вижда! Аз пих Дуфастон и с двете, при това толкова рано, че ако не бях правила ЧХГ сигурно нямаше и да знам. Дано всичко е наред  Hug

То, проблемът с кърменето е, че винаги ти едно си мислиш, а то - съвсем друго излиза.  Simple Smile
Ако кърмата се регулира добре, не би трябвало да можеш да изцеждаш достатъчни количества за замразяване.

Абсолютно съм съгласна!  Peace

# 487
А - то това е ясно, но няма лошо човек да се поинтересува и пообразова колкото се може повече преди постъпването в болницата, защото не се знае дали и колко информация ще получим там, а и до колко ще е достоверна и актуална (пример: вчера лекарката, която ми води ЖК ми каза незабавно да започвам да търкам зърната с хавлия и да мажа с Гармастан  newsm78)
Иначе съм съгласна, че колкото и да плануваш на края може би ще се случи нещо, за което не си подготвен, но това е Божа работа Simple Smile

# 488
Момичета, в 27 седмица съм. След изследванията видяхме, че желязото ми е паднало на 11 единици. Това опасно ли е за бебето. Днес си чакам резултата от хемоглобина, че имам и малко повишена кръвна захар 5,9.

# 489
То, проблемът с кърменето е, че винаги ти едно си мислиш, а то - съвсем друго излиза.  Simple Smile
Моят съвет е да не правите големи планове още от сега.  Peace
А - то това е ясно, но няма лошо човек да се поинтересува и пообразова колкото се може повече преди постъпването в болницата, защото не се знае дали и колко информация ще получим там, а и до колко ще е достоверна и актуална (пример: вчера лекарката, която ми води ЖК ми каза незабавно да започвам да търкам зърната с хавлия и да мажа с Гармастан  newsm78)
Иначе съм съгласна, че колкото и да плануваш на края може би ще се случи нещо, за което не си подготвен, но това е Божа работа Simple Smile

За мазане с Гермастан съм съгласна. То е за подготовка за кърмене. НО това с търкането с хавлия ме втрещи. Как така?  Shocked  То ще е болезнено и ще си докараш контракции.

А по въпроса с помпите, аз съм доволна от електрическата на НУК. Пробвах ръчна на Авент, но не изцедих нищо. Гърдите ми са малки, а и нямах много кърма. Бебето го дохранвах с адаптирано.
Една приятелка се изцеждаше с ръчна помпа, но тя е с големи гърди и имаше много кърма, даже замръзяваше във фризера. Така, че моят съвет е да не бързате с покупката на помпа, за да не се окаже ненужна.

# 490
  • Бургас
Лично ст.акушерка ми каза никаква стимулация ,дърпане  и подобни неща на гърдите по време на бременност.Единствено третото тримесечие да се започне да се мажат с подходящ крем.,нищо друго.
Аз също се чудя за помпа,но накрая ще му мисля.Сега събирам повече инфо.

Pepich,на НУК имат ли някакви размери за гърди?Как си я избра?Знам за помпите на Медела,че имали някакво упътване ,но не съм срещала мама да ползва такава.

# 491
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Големината на гърдите няма нищо общо с количеството кърма, което може да произведе.
Иначе и аз съм съгласна, че трябва да се образова човек преди да роди и да не разчита много на съветите в родилното. 

# 492
  • София
Големината на гърдите няма нищо общо с количеството кърма, което може да произведе.
Иначе и аз съм съгласна, че трябва да се образова човек преди да роди и да не разчита много на съветите в родилното. 
Аз имам голямо желание да се образовам, но не знам от къде да започна. Толкова много и различна информация има, че се обърквам   Rolling Eyes

# 493
  • в сърцата на децата <3
Откакто кърмих, митовете за размера на гърдите и количеството кърма ме забавлява много  Mr. Green Бях размер В преди кърменето, след това - С. Имах кърма за три бебета и сигурно щеше да остава  Joy Но! Всичко е въпрос на правилни насоки, упоритост и много важно - адекватна подкрепа. Една много мила дама от Ла Лече Лига дори посред нощ ми е давала съвети и само и единствено благодарение на нея ми се получиха нещата  Peace

ansy81, може да е грешка в лабораторията. При мен редовно се случва с тази ми бременност. По принцип съм с таласемия и хемоглобина ми е около 90 (в нормално състояние), а няколко пъти ми изкарват желязото 8-10 единици, докато хемоглобина ми си е нормален. Което на практика няма как да стане  Laughing Пиши като разбереш колко ти е хемоглобина, и в никакъв случай не се хвърляй презглава да пиеш желязо. С първата бременност упорито ми го изписваха, аз упорито не го пиех - аг-то ми така и не повярва, че съм с таласемия. Накрая си направих тест (електролитна електрофореза или нещо от тоя род), който струваше 80 лева и тя настръхна като се сети колко желязо би трябвало да съм изпила... Хапвай червено месо и жълтъци - точно сега им е "сезонът"  Hug

# 494
Лично ст.акушерка ми каза никаква стимулация ,дърпане  и подобни неща на гърдите по време на бременност.Единствено третото тримесечие да се започне да се мажат с подходящ крем.,нищо друго.
Аз също се чудя за помпа,но накрая ще му мисля.Сега събирам повече инфо.

Pepich,на НУК имат ли някакви размери за гърди?Как си я избра?Знам за помпите на Медела,че имали някакво упътване ,но не съм срещала мама да ползва такава.

Не знам да имат размери. За първи път чувам. На Авент я пробвах още в болницата където родих, а на НУК ми я даде приятелка, която си я беше купила още докато беше бременна, но не се наложи да я ползва.

Общи условия

Активация на акаунт