Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 916
  • 737
  •   2
Отговори
# 495
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E

Аз имам голямо желание да се образовам, но не знам от къде да започна. Толкова много и различна информация има, че се обърквам   Rolling Eyes

Подфорум Кърмене и захранване е добро начало  Peace

# 496
  • София

Аз имам голямо желание да се образовам, но не знам от къде да започна. Толкова много и различна информация има, че се обърквам   Rolling Eyes

Подфорум Кърмене и захранване е добро начало  Peace
Мерси, почвам Simple Smile

# 497
Аз съм ползвала ръчна помпа на Авент, а съм с малки гърди. Ако сте на зор, както бях аз, всяка помпа ще ви свърши работа и за 3 лева и за 300.
Две неща са нужни за успешно кърмене - желание и мотивация. На мен много ми помогна блога на Хедра - https://xedra.wordpress.com/articles/bf/ .

# 498
  • град-държава
Въпреки увереността и подготовката, понякога нещата не се развиват според очакванията. В моя случай получих и категорично адекватна помощ и подкрепа в родилното от всички -акушерки, неонатолози, АГ...
Аз съм с помпа Медела суинг и мога да кажа, че си струва всяка стотинка.
Също така, въпреки мазането в последния триместър с цел да подготвя гърдите, направо си вия все още.

# 499
Беше ми много трудно и първия и втория път. Бях на ръба да се откажа с първото дете, толкова силно ме болеше месец и половина (имах вазоспазми). За съжаление в България лекарите са много неадекватни (вероятно има и изключения). Малко са жените, на които им тръгва като по вода кърменето, това е важно да се знае. Има трудности, но къде с чужда помощ, къде с четене - преодоляват се.

# 500
Въпреки увереността и подготовката, понякога нещата не се развиват според очакванията. В моя случай получих и категорично адекватна помощ и подкрепа в родилното от всички -акушерки, неонатолози, АГ...
Аз съм с помпа Медела суинг и мога да кажа, че си струва всяка стотинка.
Също така, въпреки мазането в последния триместър с цел да подготвя гърдите, направо си вия все още.

Права си. Аз исках да кърмя на всяка цена. Вкъщи идва и консултант по кърмене, правех масажи, компреси на гърдите, пиех чай за стимулиране на кърмата. Оказа се обаче, че имам недоразвити млечни жлези и кърмата ми не беше достатъчно. Въпреки това кърмих детето до 1 годинка с дохранване.
Сега като родя пак искам да кърмя, но най-вероятно положението ще е същото.

# 501
  • град-държава
Аз вече изобщо не си задавам въпроси защо покрай мен никой не кърми или не повече от месец-два.
Единствено заради фанатичната ми цел детето ми да е на кърма, независимо по кой начин все още държа фронта и се надявам да успея изобщо докато е необходимо за нея. За мен дори това, че успявам без дохранване с АМ до този момент е страхотен успех и то благодарение на помпата, защото дохранвам и/или се храни с изцедена кърма.
Та в случаите, в които нещата не се развиват според естествения си ход или очаквания, качествената помпа може да се окаже направо спасителен пояс.

# 502
  • София
Добре, а аз как да разбера каква помпа ще ми е необходима? Нали трябва да имам нещо с мен в родилното, ако се наложи още там, или там дават помпи, или да си купя от тези по 3 лева и после да видя как ще тръгнат нещата? Аз също съм твърдо решена да кърмя, но искам и да се подготвя правилно.

# 503
  • град-държава
На третия ден в родилното аз вече бях на огромни буци, с болки и пр. екстри без да бях видяла и 1 капка коластра и въпреки усилията да я кърмя.
Тогава мъжът ми отиде, купи помпата и така.
Предполагам, че може би трябваше да отида подготвена, но бях уверена, че няма да ми е необходима.
Раждах в частна болница и там даваха ръчни помпи, но аз не ползвах от тях. Не знам каква е практиката в масовия случай в родилните отделения.
Относно каква помпа бях чела пост мисля на Хедра, в който препоръчва Медела суинг.

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 11:21 от Vermilion`

# 504
Аз си купих ръчна помпа на Авент и скоро една приятелка ще ми даде и електрическа, ако нещата с ръчната не потръгнат. Надявам се изобщо да не ми потрябва, но все пак е добре човек да се готви за зима, пък ако дойде лято още по-добре  Simple Smile

За мазане с Гермастан съм съгласна. То е за подготовка за кърмене. НО това с търкането с хавлия ме втрещи. Как така?  Shocked  То ще е болезнено и ще си докараш контракции.

Как така - с хавлия, как?  Joy baby_neutral

# 505
Аз си купих ръчна помпа на Авент и скоро една приятелка ще ми даде и електрическа, ако нещата с ръчната не потръгнат. Надявам се изобщо да не ми потрябва, но все пак е добре човек да се готви за зима, пък ако дойде лято още по-добре  Simple Smile

За мазане с Гермастан съм съгласна. То е за подготовка за кърмене. НО това с търкането с хавлия ме втрещи. Как така?  Shocked  То ще е болезнено и ще си докараш контракции.

Прави се за да загрубеят зърната,но се прави само в последните седмици не по рано - има опасност от поява на контракции.

# 506
  • Варна
Въобще не се прави, пълна глупост е това. Зърната не трябва да загрубяват, напротив - кожата трябва да се поддържа мека, хидратирана и еластична. Това няма да стане с търкане с хавлии.

# 507

Прави се за да загрубеят зърната,но се прави само в последните седмици не по рано - има опасност от поява на контракции.

Това с хавлията не бих го направила за нищо на света.

# 508
Глупост я, ама още я препоръчват.
Ох, посмях се с помпите и размера на гърдите, ами не са сутиен все пак Simple Smile Въпросът е колко я бива помпата. С първото си купих ръчната на Авент, беше 80 лв. тогава хич не съм се замисляла, на фона на всички покупки, беше капка в морето.
Кърменето често е преувеличено и преекспонирано като прекрасно и леко преживяване, но често си е мъка и иска упорство. Бебето ми е на две седмици и вече взе да ми дотежава, особено след като беше за два дни на АМ, което изпиваше за минутки, а се кърмим през два часа по 30-40 мин. общо взето само това правим.

# 509
  • София
Снуки, какво стана с ЧХГ? Ако е положителен - клиника с добра техника. Точката ще се вижда! Аз пих Дуфастон и с двете, при това толкова рано, че ако не бях правила ЧХГ сигурно нямаше и да знам. Дано всичко е наред  Hug

ЧХГ -то ми е 50.7, 3 дни преди датата на М. Мисля и утре да пусна още едно ЧХГ, да видя как ще нарастне...

Общи условия

Активация на акаунт