Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 410
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Здравейте,
преди малко ме одраска едно коте, веднага се промих с кислородна вода,малко глупав въпрос, но до колко според вас трябва да се притеснявам?
Спокойно Simple Smile

# 691
  • Бургас
Отивам да хапвам тогава, няма да му мисля много много. То наистина като почне да чете човек, не остава кой знае какво да е яде  Laughing

# 692
Вчера си направих тест и имах  втора бледа розова черта тази сутрин пак си направих и отново много бледа розова черта. Дали съм бременна , ако някой е имал същото питане нека отговори Simple Smile

# 693
Вчера си направих тест и имах  втора бледа розова черта тази сутрин пак си направих и отново много бледа розова черта. Дали съм бременна , ако някой е имал същото питане нека отговори Simple Smile
Честито, дано всичко е наред, бледата чертичка си е чертичка, ако са спазен указанията на теста Peace

# 694

Направо си си бременна  bouquet Честито!

# 695
Благодаря. Силно се надявам да е така имам леки болки в корема като придърпване не ми се пуши втори ден.Кога да си направя теста на който да са си ясно изразени и двете. EFP EFP    и има ли вероятност да не съм при това положение с леко бледа втора.Благодаря ви

# 696
Здравейте! Прочетох, че при бременност трябвало да се спи на лявата страна, заради по-добрия кръвооток и кислород към бебето. От няколко дни се опитвам, но ми е много трудно да спа на една страна, всичко ми се схваща и се обръщам на дясно. Не знам, как е възможно да лежа само на едната страна, но като се обърна на дясно или по гръб и почвам да се чувствам виновна. Вие как спите и лежите?

# 697
  • Телиш/Плевен
Здравейте,
преди малко ме одраска едно коте, веднага се промих с кислородна вода,малко глупав въпрос, но до колко според вас трябва да се притеснявам?
Според мен си направила достатъчно и няма за какво да се тревожиш.

Момичета вие хапвали ли сте си пъпеш по време на бременност?
...
За пръв път чувам, че не може, но ако трябва да бъда честна, не съм се и задълбочавала много какво може и какво не по време на бременност. Ядях си каквото ми се яде, включително и пъпеши (много ги обичам).

Вчера си направих тест и имах  втора бледа розова черта тази сутрин пак си направих и отново много бледа розова черта. Дали съм бременна , ако някой е имал същото питане нека отговори Simple Smile
Положителен е тестът, просто бременността е все още в много ранен етап и затова чертичките са по-бледи. Но щом е налице втора черта, макар и бледа, има бременност. Честито и от мен! bouquet

Здравейте! Прочетох, че при бременност трябвало да се спи на лявата страна, заради по-добрия кръвооток и кислород към бебето.
...
Спях както ми е удобно. Според мен така е и правилно. Ако ти се чувстваш добре, значи и бебето е добре. Няма смисъл да се мъчиш да спиш по начин, който не ти е удобен.

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 11:04 от Лале в дъжда

# 698
  • Варна
Здравейте! Прочетох, че при бременност трябвало да се спи на лявата страна, заради по-добрия кръвооток и кислород към бебето. От няколко дни се опитвам, но ми е много трудно да спа на една страна, всичко ми се схваща и се обръщам на дясно. Не знам, как е възможно да лежа само на едната страна, но като се обърна на дясно или по гръб и почвам да се чувствам виновна. Вие как спите и лежите?

Бабите ни едва ли са знаели как трябва да спят по време на бременност и са раждали по 7,8 деца . Аз се опитвам да спя странично ,но все се събуждам по гръб. Не мисля, че е толкова фатално!

# 699

И аз го четох някъде това. По принцип спя или наляво или по корем и като се събуждах нощем по корем се чувствах виновна, ама в крайна сметка не можеш да спиш с една поза.  Peace Не го мисли толкова нищо му няма на бебо. Знам, че по гръб не трябва и го избягвам, доколкото мога..

# 700
  • Телиш/Плевен
Тук д-р Сигридов коментира спането по време на бременност. Ето и самия цитат:

Може ли лежането по гръб да доведе до задушаване на бебето?

Безспорен мит номер едно. Придружен е от неспокоен сън и дебнене, да не би случайно да се легне удобно и да стане най-лошото.
В практиката си съм имал няколко случая, в които жените се връзваха в леглото, така че постоянно да лежат наляво. Базира се на схващането, че матката, притискайки т.нар. долна куха вена (вена кава), спира притока на кислород към бебето. Реалността обаче е друга. Въпросната вена не пренася кръв, богата на кислород, тъй като това е работа на артериите, а отвежда вече използваната и богата на въглероден двуокис кръв към белия дроб, за да бъде издишан и отново заменен с кислород.
Кръвоснабдяването на матката и съответно дишането на бебето се осъществява от две артерии, които се намират от двете й страни (двойно подсигуряване), като кръвта тече със скорост от над 1 метър за секунда и високо налягане. Биологичният смисъл е при никакви обстоятелства, зависещи от майката, да не може да се спре дишането на бебето. При 6-8% от бременните тези артерии правят спазъм (така наречената прееклампсия), който нарушава дишането на бебето, но не зависи от позицията и се диагностицира рано със съвременните ултразвукови апарати.“

# 701
  • Бургас
Това  за пъпеша и аз за първи път го чувам.Но не смятам да се лишавам от тези вкусни  плодове цяло лято.А пъпеша и дините са ми и любими.

# 702
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Имам чувството, че на кой му е било скучно и хоп - седнал да пише статии за вредата от произволни хранителни продукти по време на бременност.  ooooh!

Явно се предполага, че модерната бременна знае тайната на фотосинтезата.

# 703
Ха сега де, и пъпеш ли не може?!!  ooooh! Thinking И защо по-точно не трябва да се консумира при бременност? Стана ми любопитно, а и с нетърпение чакам да станат пъпешите в градината, за да ги нападна Wink Единственото неудобство от консумацията им е, че се побърквам да ходя до тоалетната да пишкам Wink  Mr. Green

А за спането на ляво/дясно/по гръб - моят АГ ми каза "Спи както ти е удобно, няма проблем за бебето. Важното е на теб да ти е удобно, тогава и на детето ще му е комфортно!". При мен при лягане на ляво ми спират киселините и поради тази причина все на ляво лягам, но сутрин най-често се събуждам на дясната си страна. А и спането само в една поза цяла нощ хич не е за предпочитане - аз се схващам цялата, и кръста почва адски да ме боли ooooh!

# 704
  • Варна
Единственото, което сега ми изплува като спомен, свързан с пъпешите е, че има опасност от зараза с листерия... Предполагам заради по-порестата кора в сравнение с динята и факта, че лежат на земята. Но смятам, че ако се измият добре и кората се изреже повечко не би трябвало да е проблем Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт