Бригада Нов дом

• 134 294
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Се тая... На мен са ми еднакви.

# 136
Не във всички блокове с общински жилища има парно и топла вода. Аз съм живяла под наем в такова и нямаше. Беше направена системата, но не бяха сложени радиатори, не беше пуснато парно и жилищата в съответния блок и досега не са включени към ТЕЦ. Тръбите си стоят.
За парното е ясно, но топлата вода как я спират.
По друг повод питам - има много осъдени, които са със сметки от по 8-10000 лв. и казват, че няма няма как да им спрат водата. Явно има, но какъв е?

# 137
  • София
Нашето просто не го вързаха къмТЕЦ. Нямаше топла вода.

# 138
# 139
  • Пловдив
Пълна пародия е това  предаване. Първо не става ясно по какви критерии и как са подбирани хората, второ "ремонтите" , които правят са ужасни, трето само малоумен може да си помисли, че основен ремонт на жилище с мин. три стаи, коридор и мокри помещения може да се направи за 5-6 дни - това е невъзможно и от организационна, от технологична, от естетична и от каквато се сетите гледна точка.

# 140
Ами според мен, може да се направи основен ремонт за седмица от бригада от 5,6 човека. Ние за няма и 2седмици направихме ремонт на  2 стаи и коридор. Като майстора, който прави замазката и боядисва беше един и това ни забави. Иначе дограмата за няколко часа беше сменена. Паркета също за няколко часа във всички помещения. За кухнята около половин ден я сглобяваха и сложиха - мивка, керамичен плот, електроуредите.
Банята , когато правихме 4,5дни и трябваше да се махат старите плочки, да идва електротехник, за да свърже бойлера и луничките.
Предполагам всеки си има някаква специалност - замазка, боядисване, слагане на плочки, гипсокартон, електротехник...единия, докато лепи плочки, другия замазва, трети боядисва в стая, която е изсъхнала от замазката и така...
Ако имаш пари за бригада - можеш да отидеш на екскурзия за седмица и когато се върнеш всичко да е ново. Обаче повечети от нас ги нямат в излишък, така че ни се налага да помагаме на майстора, да си вършим нещо, което и сами можем и това забавя.

# 141
  • Пловдив
Ние се занимаваме със такъв вид дейности и мога да кажа, че в баня 2х1,5 м. двама човека ще си пречат ако работят едновременно. В същото време и нашата кухня я сглобиха за два дни понеже си беше и големичка, само че аз един месец я мислех каква да бъде, че после и кроене, кантиране и др. Под паркет може би имаш предвид - ламинат, защото ние сме с паркет и не става за ден. Ако на тавана ти има мухъл и плесен и се вижда арматурата на плочата няма начин да се оправи за 3-4  та дори и 5  дни. За ремонтите, които правят в предаването и за качеството с което ги правят 5 дни са достатъчно, но това е замаскиране на проблема или с други думи казано ремонт всяка година. Нашия собствен апартамент го направихме от тухла за месец и половина с естествен паркет, гранит, интериорни врати - дърво, като цяло са работили по 2-3 човека, а паркета го прави само един. Този мит - да наблъскаме 10 човек в апартамента и ще стане по-бързо го забравете, само си пречат,съответно обаче повечето хора струват повече пари.

# 142
  • София
Ние само коридор и кухня една година правихме.За всяко нещо търсихме отделен майстор, а балкона ни още е недовършен. Cry А един ни взе парите, разболя се и не дойде повече, и парите не ни върна.

# 143
Имаше ли епизод тази седмица?
Гледам кошмарите на запис и не мога да превключа.  bouquet

# 144
  • Тра-ла-ла
Сега тече епизода  Grinning

# 145
  • София
Имаше ли епизод тази седмица?
Гледам кошмарите на запис и не мога да превключа.  bouquet
В момента го дават.

# 146
Мерси.  bouquet
После и това трябва да връщам.  Grinning

# 147
  • Тра-ла-ла
Бригадата пак са ошлякали около касите на вратите. Толкова ли е трудно да замажат там и да не стоят дупки....или поне да не ни показват в кадър дефектите Crossing Arms

П.П. И не са боядисали касите и вратичките на вградения шкаф над детското легло

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 22:25 от Джулая

# 148
  • София
Доста мърляшки работят. Имаше и показно в едър план как не се лепят плочки. Не се пльока кюфте теракол на гърба на плочката, независимо дали с форма на сърце или на друго, а се минава цялата стена на гребен и отгоре се слага плочката, с кръстчета на фугата.

# 149
  • София
Аз малко не разбрах, откъде се появи радиатор за парно в Горни Пасарел/ преди ремонта/.
И защо "обгрижваното" момиченце обича да се разхожда с тати и бати, при условие че има двама братя.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 23:07 от az_pak_az

Общи условия

Активация на акаунт