Бригада Нов дом

• 134 306
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Единственото, което не ми хареса, е идейното решение на спалнята за майката. Тя искаше пространство, но не го получи напълно. Вярно, че няма стена, за да изглежда пространството по-голямо, но според мен трябваше поне нещо плътно да сложат.

# 76
  • София
Тази етажерка беше празна. Като сложат вещи и кутии примерно, ще стане плътно. В този апартамент сякаш се справиха по-добре технически. Поне не оставиха мухъл да си живее под плоскостите.

# 77
  • София
Тази етажерка беше празна. Като сложат вещи и кутии примерно, ще стане плътно. В този апартамент сякаш се справиха по-добре технически. Поне не оставиха мухъл да си живее под плоскостите.

Е да, но поне за мен спалнята трябва да си е отделена, особено от всекидневната.  Peace

# 78
  • София
Къде например? В банята? Или в коридора?
С три деца (едното от които голямо) и този апартамент като даденост, това беше опртималното решеие. Все едно не познавате хора, които живеят точно така, за да осигурят пространство за всеки.

# 79
  • София
Не, не познавам такива хора.  Peace
А иначе не съм казала, че трябваше да е другаде, просто да го бяха заградили. Всичко щеше да изглежда по-малко и тясно, но поне личното пространство щеше да е наистина такова.

# 80
  • София
Е, разбира се, защо да живеем в открити пространства (както го правят хора с маломерни/недостатъчни апартаменти по света) като можем да строим стенички и да слагаме перденца, оградки и т.н.
И наистина ми стана интересно (не се заяждам), как тъй не познаваш хора, които спят в хола, при положение, че половината български народ живее в подобни панелки и не всички имат по един апартамент за всяко дете.

# 81
Не, не познавам такива хора.  Peace
А иначе не съм казала, че трябваше да е другаде, просто да го бяха заградили. Всичко щеше да изглежда по-малко и тясно, но поне личното пространство щеше да е наистина такова.

Да, но останалата част остава без светлина.
на мен ми хареса така, от кого толкова да се крие, живее сама с децата си, не мисля, че е нужно.

Нейно ли беше жилището не разбрах?

# 82
  • КиТ
Мисля е на общината newsm78

# 83
Общинско е.

# 84

Не съм гледала обсъждания епизод, но в общинско жилище или такова под наем надали е разрешено да се правят генерални преустройства с бутане и слагане на стени без специално разрешение от общината или наемодателя. Дори и за собствено жилище трябва да имаш конструктивно становище от строителен инженер, в което да става ясно, когато става дума за премахване на стени, че не е засегната носещата конструкция и пак се минава през общината.

# 85
Тук не  е бутана стена, май вдигнаха нова само newsm78

И аз си го мислех за статута на жилището, но коя община ще се откаже от безплатен ремонт  Mr. Green

# 86
  • София
А новия коридор как се получи? Нещо не можах да си представя преустройството, типа апартамент ми е познат иначе.

# 87
  • КиТ
С гипскартона направиха стената Peace

# 88
Казаха, че жилището е общинско.
Но може и аз да не съм разбрала.  Peace

# 89
Общинско с разрешение за постоянно ползване, каквото и да значи това.
За мен предаването е полезно в друг аспект. От гледането на личните истории дотук, ако съм 17 год. пикла, която въздиша по "лоши момчета", добре ще си помисля кога ще се оженя, за кого ще се оженя и как евентуално ще живея.
Защото двете жени бяха олицетворение на един и същи стил на живот тип: " Ожених се за един страшен боклук и сле като ме изтормози добре, направи ми деца и ме заряза, веднага се натресох на още по-голям боклук, за да родя втора порция деца и да живея ей така, както ме виждате".
Хората са го казали- каквото сам си направиш от глупост, и Господ не може да ти го направи.
Добър пример е и за тези, които смятат, че раждането на дете е " Още една чаша вода в супата ".
Жалко за горките деца...

Общи условия

Активация на акаунт