Бригада Нов дом

• 134 289
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Е, да не прибързваме да съдим тези жени. Никой не е застрахован от прояви на домашно насилие, от трагични развръзки и пр.

# 91
Когато гледах рекламата за първи път си помислих, че ще е предаване, което ще ми даде някакви идеи за ремонта, който сме започнали. После се зачудих кога и как са избрани тези хора.
Естеството на предаването явно е съвсем друго. Не знам с какъв бюджет разполагат, но явно наистина не е кой знае колко. И според мен е невъзможно за една седмица да се свърши толкова работа. newsm78 Първият епизод го гледах само отгоре-отгоре. От всичко най-много ми хареса всекидневната. Детската стая на момичето и коридорът  Rolling Eyes Историите на семействата са доста вълнуващи и светещите очички на децата ми пълнят сърцето.  Simple Smile Добре, че са решили да помагат на такива семейства.
Мисля си обаче, как семейството от вчерашния епизод ще се оправя чисто финансово да поддържа дома си. До колкото разбрах месечния доход на семейството е 350 лв. Не са имали топла вода поради каква причина, освен ако не финансова? Не са имали и хладилник. С какво са се отоплявали щом казват, че в стаите е 2 градуса?

# 92
О, аз не съм никоя, за да съдя. Казвам само, че са добър пример за това, как човек трябва да се научи да мисли с главата си, докато не е станало прекалено късно.

# 93
  • Тра-ла-ла
Само, че последната майка сама си каза, че е израстнала в такава лоша среда...и просто е продължила модела като от кофти родители е минала на кофти мъже. То не става така лесно да пренастроиш чипа. А, бе, сложно е и трудно разбираемо от хора, в чиито живот не е имало кой знае какви сътресения

# 94
То и сътресенията са два вида- тези, които ни изпраща Бог, Съдбата, Животът, или както щете го наречете.
Вторият вид са сътресенията, в резултат на собствената ни глупост.
Тъжното е, че от тази глупост страдат поколения наред. Тя живяла лошо, пък пренесла модела в собствените си връзки, сега децата й живеят лошо.
Радващото е, че и в двата случая, децата бяха много симпатични, умни и интелигентни. Искрено се надявам да прекъснат този порочен модел и да имат съвсем различно бъдеще.

# 95
  • София
Нали знаете приказката "да не те среща мечка в гората". Не е толкова лесно да се прекъсне такъв пороче кръг. Не е толкова лесно да видиш що за боклук е отсрещния. Да не кажа, че понякога зад видно най-интелигентни хора с добро социално и финансово положение се крият най-извратените изверги. Трябва адекватна подкрепа...

# 96
  • Сливен
Радващото е, че и в двата случая, децата бяха много симпатични, умни и интелигентни. Искрено се надявам да прекъснат този порочен модел и да имат съвсем различно бъдеще.
- точно това си помислих и аз, и в двата епизода колко добри бяха децата.  Не за първи път се питам трябва ли да си беден, за да цениш истинските неща в живота. И двете истории бяха тежки, но признавам си снощи направо се разридах - нищо не ме натъжава така както детското нещастие и безсилието на една майка/татко, да не вдава Господ да изпадам в подобно положение.
Иначе за предаването - най-много ме радва това, че помага на наистина нуждаещи се.
Нашето семейство е от тези, които спят в хола (ние с ММ), надява се по-нататък да заживеем по-нашироко, но и така не ни е зле  Peace

# 97
Не ми хареса как го направиха. Можеха да сложах бокса в тъмната част на хола и да стане дневна, трапезария, бокс, така за майката остава самостоятелна спалня 10 квадрата, напълно достатъчно, и щеше да има уединение.
Така нямаше да има нужда и да правят измисления коридор, ако имат достатъчно стаи - да гълтат квадратура, но тя хем не стига, хем я изяждат с глупости.
А си представете в тази кухничка как се завират да ядат 4 човека, ами като поканят 1-2 на гости?
Не ми допада и стилът масовка. С това предаване могат да помогнат на много хора с практични, красиви и евтини решения. Включително за рециклиране на хубави дървени мебели вместо грозните ПДЧ-та.
Пълно е с подобни легла по нета за смешни цени, ако искат и пак розово, синьо, бяло да ги боядисат, варианти много. Но на деца, които след 2 г. влизат в тийнейджърска възраст е разхищение да купуваш легло-кола и принцеса. Ако имат много пари, да, купуваш, хвърляш и пак купуваш, но те ще спят още бая години в тях. Представям си какви подигравки ще бъдат като дойдат приятелите на 15 годишно момче у тях и видят в какво спи  Tired това от една страна, от друга - разликата в сумата можеше да иде за скринове, поне по едно имаха нужда децата, сега пак всичко ще им е навън.
Подът на банята преди беше по-добре цветово. Такъв пасва, ако стените са бели. Но при наличните плочки стана манджа с грозде.

Жената няма да я съдя, тежък живот е водела, надявала се е че с втория мъж нещата ще са по-добре, но пак не й е провървяло... Дано напред има повече късмет. Но мизерията в тях не беше само на база липса на пари. Влизала съм в много бедни домове... Ту не беше само до ремонт, беше си много разхвърляно, дрехите и в нарисувани кашони, взети от близкия магазин могат да стоят в спретнати купчинки. Но пък няма да се учудя и да е идея на сценаристите, за по-голяма разлика преди и след. Защото децата са много спретнати, жената също изглежда добре...

В крайна сметка дано дълго се радват на новия си дом и да ги стимулира да се грижат добре за него Peace

# 98
  • София
Разбиването и преместването на тръби вдига доста цената на ремонта. Да не говорим, че може в кокретното жилище технологично да не е възможно. Иначе много неща можеха да станат.

За леглата съм съгласна, че са пълна глупост. Ще могат да ги ползват година-две още.

# 99
  • Тра-ла-ла
Ако жилището наистина е общинско...сигурно има доста забрани, в това число и преместване на кухнята в хола.

# 100
Говоря за преместване, което е позволено от закона. Нашето жилище е аналогично (без едната стая).
От Общината щом са дали съгласие за това, щяха да разрешат и другото.
Преместването е много евтино всъщност, към 150 лв., те такива други глупости направиха, това нямаше да оскъпи.

За леглата съм съгласна, че са пълна глупост. Ще могат да ги ползват година-две още.
Друго се сетих, може да са реклама на фирма, т.е. каквото им се даде, това е, нямат думата... Защото сега нали се сещате, че сума ти 5-6 годишни момченца и момиченца ще кажат - искам, искам, искам Laughing не съм се интересувала кой осигурява бюджета на предаването, но съдейки по онова, което правят...

# 101
  • София
Е, не може да ме убедиш, че разбиване, правене на нива, преместване на тръби и след това замазки, плочки е 150 лева. Хайде сега! За боядисване няма нужда от разрешение от общината, живяла съм някога в общинско жилище. о за конструктивни промени със сигурност има. Стената дето я направиха е гипсокартон, а той може много лесно да се махне.

А колко и как е позволено от Закона (който и да имаш предвид ти) е съвсем друга работа... особено като не виждам да работят с архитект.

# 102
Намерих в сайта на БТВ откъс от предаването, явно не ги слагат целите епизоди. Има ли ги качени някъде цялостно? Имаше продуктово позициониране, много ясно си личеше, дори и голям надпис на Емаг имаше върху едното бюро. И според мен мизерията в жилището не беше само поради финансова невъзможност. Винаги се чудя при такива случаи защо все пак майката не работи, дори и малките деца бяха доста големи. Прочетох, че доходите на семейството им са под минималната работна заплата, което сигурно е детските, издръжката за децата, а е възможно и някакви други социални помощи, някои от които не са месечни и сигурно не ги включват. Може да са споменали в предаването, но аз успях само да прочета, не видях някаква основателна причина майката да не работи, докато има доста основателни да си потърси работа: http://www.btv.bg/gallery/za-btv/spetsialno/marija-silvestar-hva … v-dom-po-btv.html

# 103
Защото има сериозни проблеми с кръста, дори е имало вероятност да не може да ходи повече. Спомена, че лекарите са я предупредили, че при следваща криза най-вероятно ще се парализира.

Иначе ремонта ми хареса повече, отколкото този в първия апартамент. Цветовете ми бяха малко мрачни и детската стая на близнаците, както каза ММ, прилича повече на студентско общежитие, отколкото на детска стая. Банята не ми хареса изобщо, как ги измислиха тези плочки на пода, ужасни са?!
Изключително много ме дразнят драмите, изсмукани от пръстите на сценаристите, говоря за сцените с шпакловането и сушенето с вентилатора.

# 104
Е, не може да ме убедиш, че разбиване, правене на нива, преместване на тръби и след това замазки, плочки е 150 лева...
Така или иначе правиха настилките, ако не са, моя е грешката, мислех, че са сложили нови в коридора.
Скрит текст:
Разбиване няма, само замазване отгоре. Правили сме го вече в няколко апартамента, затова казвам колко реално сме платили.
Проблемът е Общината, но съм почти сигурна, че щом става дума за подобрение на имота ще даде съгласието си. Има много дискусии в нета, в които е обяснено защо може, но така или иначе не го направиха, така че е излишно да го нищим  Peace

...не видях някаква основателна причина майката да не работи...
Имаше й нещо на кръста, носеше медицински колан, но точно тогава включих канала и не чух какво й е. Големият син не работи ли? Има сериозни наранявания, но предполагам, че може да намери все нещо, което ще може да върши...

Общи условия

Активация на акаунт