Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 8

• 106 286
  • 799
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ви, момичета. Вече съм по-спокойна.  Hug

# 91
  • София
Кити, сестра ми ражда при д-р Генадиева и е много доволна от нея. Аз съм си избрала д-р Ташков и се надявам да не тръгнат бебетата по- рано и всичко да мине по план.

# 92
KittyCatty,  и аз преди 5 години раждах при д-р Генадиева /в Тина Киркова/. Мога да кажа само хубави неща за нея! Въпреки усложненията, които се получиха при мен, тя успя да овладее положението и всичко приключи нормално.
Успех и леко раждане!

# 93
Момичета, а знаете ли колко струва прослушването на тоновете в Надежда ?

# 94
  • София
20 лв. е цената на тонове в Надежда.

# 95
  • Перник
20 лв. е цената на тонове в Надежда.
От коя седмица се започва със записа?

# 96
  • София
Около 30 г.с.

# 97
  • София
Всъщност какво разбираш под "дирижиране на раждане", за да кажа дали са го правили.
Имам предвид да не се пуска система с окситоцин да предизвикват контракции и по-бързо разкритие. Иначе си раждала при екипа който си е на смяна нали? А иначе ЖК там ли си се следила? И доволна ли си?
Много разпитвам, но ще съм благодарна за отговори

# 98
Мисля,че от 34гс...така ми казаха от регистратурата,а и от ЖК още не е казала докторката за запис  newsm78

# 99
  • София
Мисля,че от 34гс...така ми казаха от регистратурата,а и от ЖК още не е казала докторката за запис  newsm78

Аз започнах от 30 г.с. с близнаци съм, може да е заради това.

# 100
И аз съм с близнаци, но ми казаха от 35-та седмица за тонове да идвам.  newsm78

# 101
Всъщност какво разбираш под "дирижиране на раждане", за да кажа дали са го правили.
Имам предвид да не се пуска система с окситоцин да предизвикват контракции и по-бързо разкритие. Иначе си раждала при екипа който си е на смяна нали? А иначе ЖК там ли си се следила? И доволна ли си?
Много разпитвам, но ще съм благодарна за отговори
Лично при мен се наложи пускането на окситоцин, защото ми сложиха епидурална, а няколко часа по-рано на около 3-4см контракциите ми буквално бяха спрели в продължение на 3 часа. И ми сложиха, за да не спрат пак вече на 6-7см. Никой не е насилвал нещата да стават по-бързо, затова и написах колко дълго раждах. В съседната зала една майка я чакаха 17 часа, преди да видят, че нещата не вървят на никъде (даже май тоновете на бебето почнаха да заглъхват) и да направят секцио. Спукаха ми мехура пак след спирането на контракциите, преди пускането на епидуралната.
Др. Димова установи, че е започнало раждане, хванах почти цялата смяна на др. Генадиева, родих в смяната на др. Русев с акушерка Илияна ( Heart Eyes) с анестезиолог др. Плосков ( Heart Eyes). Не съм ходила на ЖК там, само на 1 платен преглед за насрочване на дата, защото бях за планово секцио. После пък бебето се завъртя и чаках да тръгне раждането. Потърси в предната тема по моето име, имам доста коментари за това от какво съм доволна и какво не. Под заглавието има бутон "Още" от него избираш "Отпечатай" и после търсиш с Ctrl+F по моя ник.

# 102
  • София
Кристалин много ти благодаря за подробен отговор. Точно това ми било интересно като не се следиш там, и то съответно и няма избор на екип, като тръгнеш да раждаш този лекар на смяна те вижда за първи път и нищо не знае за тебе

# 103
Ми според мен то няма какво толкова да знае за теб - не е като да има нужда от кой знае каква комуникация. Идваха да ме проверяват на час някъде как вървят нещата, може би защото всичко се проточваше доста бавно. Ако имаш заболявания - казваш, те и разпитват при приемането и точно след раждането. Има си документи за кръвните стойности и т.н. При мен самото израждане го направи акушерката под диктовката на доктора. А после той ме заши, защото от само себе си се разкъсах доста. И там приключва взаимодействието с него. След това те поемат акушерките и санитарките.

# 104
Момичета, да ви питам ако на някого се е случвало, че прочетох нещо подобно по-горе. Кога се взима решение за секцио при неправилно предлежание на бебето и ако се вземе такова, до последно ли се чака да се завърти бебето? Все се чудя... newsm78 Понеже не се следя там.

И още нещо, клизма правят ли и там техни нощници ли се ползват?

Общи условия

Активация на акаунт