Хайде, покажете си спалните 8

• 165 993
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Ако има нещо "соц" в картинката, това е цветът на мебелите. Може и да са нови, обаче тази комбинация венге/светло дърво е много демоде. Всъщност беше хит точно преди 35 години - в моята детска стая мебелите бяха такива и за времето си бяха супер модерни.
А паркетът придава класа и лукс на всеки интериор. Може да го пренаредите в права линия, ако ви дразни сегашната форма /рибена кост, предполагам/.

# 721
Ретро стои паркета. Не ми харесва на мен.
Сто пъти предпочитам ламинат..разнообразие от видове и шарки и цветове и форми.
Щом жената казва че не й харесва, едва ли ще й обърнете мнението.

Нощен гост, харесвай си някаква щарка и готово...все ще е по-добре от сега. Важното е ва теб да ти харесва!

# 722
  • Mostly in my mind
Венге със светло не е кой знае колко ретро. Беше супер модно преди 10-15 години по-скоро. Simple Smile

# 723
  • гр. София
Преди 10-15 години - не. Венгето беше модерно и всичко се правеше във венге и нещо светло преди 16-20 години по-скоро. Но както и да е....
Аз също не смятам, че паркета е соц! Можете да го изциклите,  лакирате или омаслите..... Ламинатът държи студено!

# 724
  • Mostly in my mind
Ами имам ясен спомен, че като правихме ремонт преди 13 г.всичко беше венге. Всичките ни приятели така си правиха мебелите. Включително и ние. Явно дълго се е задържала модата, щом казваш, че е от 20г. Wink

# 725
Подкрепям Лолита. И ние обзавеждахме преди 14 години, много венге имаме, даже и плочките в коридора. Голямо проклятие между другото. 😜

# 726
Венгето тръгна около 2004-5 година, наистина. Бях тогава в строителната сфера, та всичко се обзавеждаше именно с него. Така и не можа да ми хареса.

# 727
Подкрепям мнението за тъмен под. Едно и една интересна комбинация с винена стена за акцент:
Скрит текст:

# 728
  • гр. София
Ами имам ясен спомен, че като правихме ремонт преди 13 г.всичко беше венге. Всичките ни приятели така си правиха мебелите. Включително и ние. Явно дълго се е задържала модата, щом казваш, че е от 20г. Wink
Ние преди 17 години правихме основен ремонт и кухня и беше модерно. За хола също поръчвахме секция. В кухнята не си сложих венге, а тъмен орех май се водеше ....светлия не помня какъв беше. В хола май беше венге с цвят, който пасна на ламината пък, май бук.... Та аз от това се водя! Simple Smile
Сега венгето не е модерно, но пък ако на някой му харесва не е длъжен да е по модата!

# 729
Никога не съм харесвала венге и съответно не сме имали в къщи, много ми е тъмно и мрачно с мебели в такъв цвят. Аз съм за изцикляне и лакиране на естественият паркет, никой ламинат и най високият клас не може да се сравнява с дървото, хем е красиво, изолира добре и не наелектризира пухчета и мъхчета както ламината

# 730
Хубави снимки, но паркет на 30 години не изглежда като на тях. Има луфтове между парчетата, запълнени разбира се, и пак отворили се.
Не говоря наизуст. В три от стаите сме с поркет, циклен и лакиран...и жълтееш Joy
И скърцащ...

Това на третата картинка се постига и с ламинат.

# 731
Това на третата картинка се постига и с ламинат.

Не е същото като се разходиш отгоре с боси крака. А след няколко години и видът издава, че не е паркет. Иначе има едни ламинати, дето на вид го докарват (май магазините на Миле в моловете бяха с такива и вече им личи), ама на допир не е същото.

# 732
И аз споделям от личен опит в старият ни апартамент имаме 20 годишен буков и дъбов паркет, изглежда много добре- има нужда от циклене и лакиране и ще е перфектен. Жалко, че нямам снимки да покажа. В сегашният ни апартамент само в детската сме с естествен паркет

за 6-7 години е без забележки.
То само като стъпваш усещането е съвсем различно при паркета и ламината.

# 733
Имах предвид, че не е актуална комбинацията в една мебел на тъмно и светло дърво. Поотделно и венгето (или тъмен орех, както беше известен този цвят преди 30г.), и светлия фурнир винаги са били актуални. И в момента са. В новия си каталог Икеа също продължава да лансира и двата вида дърво, но не като съчетание.

# 734
На предишното място, на което живеехме бяхме с ламинат. Много прашасваше, въпреки редовното почистване се образуваха едни валми, направо не можех да го понасям. Не знам от модела ли беше, но и сега на морето бяхме в апартамен с ламинат и пак същата работа.

Затова, особено за стая, в която се спи, ако имам дървен под, никога не бих го заминла с ламинат. Ако не ви харесва цвета, съвременните продукти предлагат много решения.
Примерно омасляване в бяло, което пък дава и голяма свобода за цветови комбинации с мебелите.

Аз си харесвам нашия жълтеещ паркет, но по принцип съм си ретро и всяко несъвършенство на дървото ми топли душата Heart
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт