Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 26

• 134 238
  • 960
  •   1
Отговори
# 195
Мами благодаря ви за отговорите,интересуваме захранването,защото моят син е на 7 месеца и му давам пюрета,ходиме при д-р Русинов и той каза  да му даваме всичко като при другите деца,без сол. Може ли да споделите малко повече.

# 196
  • Бургас
Моето дете е по-голямо на 4г.е.Захраних със зеленчукови пюрета, каши и плодови. На 8м. въведох глутен,на 1г. започнахме детска кухня - месното за обяд, постно за вечеря. На 1г.2м. дадох кисело мляко. Избягваме боб, леща(кафява), грах, пържено и овкусяването с много подравки което не е препоръчително и за другите деца. Давам вода, фреш, айрян - сокове не пие. Това е. Simple Smile

# 197
  • София
Само да напиша, че ако някой си е записал час в частния кабинет на Момчилов за четвъртък да знае, че сигурно е за четвъртък.
Аз си записах така, после се усъмних в себе си и отидох в петък (официално там работи понеделник-сряда и петък), но се оказа, че било за четвъртък - правел ехографии тогава. Та си записах пак час...

# 198
Днес за първи път бяхме при Буева.Досега замервахме мм.на разширението на бъбречното легенче надлъжно , при други нефролози.Тя сега замери напречно сечение 5мм.,което се доближавало до нормалното .Иначе надлъжно сме повече мм.Незнам дали обясних ясно,някой разбра ли за какво пиша.Каза че  така били замервали в цял свят.

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 15:44 от Ava_

# 199
  • София
Май е права. на нас винаги мерят напречно.

# 200
При Момчилов мери надлъжно на разширението и тогава излиза около 15мм.,което е стряскашто,но Буева мери напречно и ни е 5 мм.което е почти нормално.На вас къде го метят напречно?

# 201
  • София
Мойте уважения към Момчилов, но мисля, че на него му е малко трудно да гледа на ехограф, просто работата му е да оперира. Той винаги се е консултирал с ехографски специалисти.
Колко е голямо детето? По принцип 5 мм ми е странно. Русинов мери и в двете посоки. Щом се притесняваш отиди при друг нефролог.

# 202
Да при Момчилов винаги идва една докторка,която замерва.Ами 5мм.е в напречно сечение.Каза че по принцип след 5мм.се води първа степен,значи ние почти нямаме според нея.А в кабинета на Момчилолов замерват по дължина и е около 14мм.,което означава че е 2 степен.Много се обърках.Иначе каза че размерите е важно да са еднакви на бъб-е,и паренхима е запазен и сме ок.След 4 месеца пак да ходим обаче ,защобслед 4 ,заради други 80лв ли незнам.На 1.4м е детето.

# 203
  • София
Аз от години не ходя при нея, малко ми е страхлива. Има ли причина да се проследявате толкова често - инфркции, болки? Ние с 2-3та степен се проследявахме на 6 месеца. даже и при изострянва на проблема чакахме 2 месеца за операция.

# 204
Нямали сме проблеми никакви до сега,само видяното от 21г.с разширение ,което го има още и варира 10мм.-15мм.по надлъжено измерване на разширението.

# 205
Здравейте,имам син на 7 месеца с един бъбрек,на мястото на другия има кисти,съответно не работи.Когато беше на 1 месец вдигна висока температура,направихме изследвания и се оказа,че има клебсиела. Лекувахме се 3 месеца,докато я изчистиме тази бактерия. Преди два дни вдигна 39 и пуснахме вчера изследванията,кръвните са в норма,но в обикновената урина има масово левкоцити,ще чакаме и резултати от стерилната,няма симптоми за настинка.Ходили сме при Буева,но после започнахме при Русинов. Много се притеснявам да не е същата бактерия,има ли други борещи се с тази бактерия.Педиатъра назначи да пие Зефацеф,докато станат изследванията.

# 206
Здравейте,
Надявам се на вашите съвети. Имам бебе на 8 дни с диагностицирана хидронефроза и мегауретер (още пренатално знаехме за проблема). Според прегледа след раждането е между 2-3 степен. За съжаление поради липса на урина за 6 часа лекар прецени да се постави катетър. Първото изследване на стерилна урина беше без растеж. Заради катетъра или не, на 6-тия ден бебко вдигна температура и сега сме в болница на антибиотик. Утре очаквам резултатите на стерилната урина, има растеж за момента. Бебко е видимо активен, суче и пишка добре.
Ние сме от София и ще направим консултации с д-р Буева и д-р Пеев. Но за момента трябва да овладеем положението с инфекцията.
Моля за съвети за АБ профилактиката и опит на майки, които са се сблъсквали с това.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 21:53 от Nananita

# 207
  • София
 Nananita, съчувствам ти и ти пожелавам успех  Hug Според мен няма как да дадем съвети за профилактика с антибиотик. Обикновено се прави анабиограма и по нея се назначава.
не се притеснявай от АБ.. Моето дете като се роди имаше много висок CRP и беше венозно 10 дни на антибиотик и после още 5-6 с инжекции. След операцията (на 3 месеца правихме пиепластика) беше повече от половин година на АБ. По принцип е ис астма и като цяло пие много АБ. Няма някакви страшни странични ефекти.
Мога да те посъветвам да се консултирате с повече лекари за диагнозата и как да се процедира, за да може всичко да е наред. Разгледай темата назад - има много интересни и полезни неща.
Успех  Hug

# 208
Излезе антибиограмата и бактериите са чувствителни към Амикацин, който ни включиха още в началото и не се налага допълнителен антибиотик. А като профилактика ни препоръчаха Фуролин, който се продава вече и в София в една аптека.
Междувременно се установи рефлукс и ни препоръчаха да направим сцинтиграфия.
Но не сме наясно на колко малки деца се прави това изследване. Когато посетим и детски нефролог ще имаме по-ясни насоки.
Надявам се да се израсте това.

# 209
  • София
По принцип не е невъзможно да се направи сцинтиграфия, нищо че е малко детето, просто ще трябва анестезиолог. Обикновено правят и т.нар цветна снимка, която е вид рентгеново изследване. На ваше място бих се консултирала, освен с нефролог и с уролог.
Успех

Общи условия

Активация на акаунт