Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 26

• 134 222
  • 960
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Всъщност, може и да бъркам, сега чета, че Роватинекс разтваря калциевите соли, т.е. очевидно става и не само за уратни.  Peace

# 151
Всъщност аз май съм объркала темата за което се  извиням. Гледам че е в подфорум 'хронични заболявания'.

# 152
  • София
Всъщност аз май съм объркала темата за което се  извиням. Гледам че е в подфорум 'хронични заболявания'.
Не си объркала темата. На точното място си Hug

# 153
Здравейте, отдавна следя темата и най накрая реших и аз споделя… може и да успея да помогна някой…
Имам син, на 3 год., беше на 6 месеца когато откриха Хидронефроза мегауретър на десния бъбрек. От там почнаха мъките, ние оплашени родители с мъжа ми, направихме всевъзможни изследвания… но казаха незабявна операция. В Пирогов детс. Урология ( става ми лошо само като спомена въпросното място) , Пандаров ни оперира, точно преди операцията ми каза че като е отворил момчето щяло Да се види дали няма Да се наложи друга операция….   Sad Точно и това стана , след операцията детето беше с изведен уретер. На всеки мой въпрос  отговаряше , -От теб майче се иска Да си спокойна.Или времето ще  покаже.
За условията и престоя няма да ви занимавам… знаете вече!
След година влизаме пак уж да се прибере уретера на мястото. Пак преди операцията ни съобщава, (цяла година сме ходили на прегледи и ехографи ), че една корекция ще се прави , че нещо не му харесва уретера, да се стесни…
Направи корекцията, пак мъки, пак вързано дете… и пак -Времето ще покаже Майче… Тогава сменихме Пандаров с Момчилов ( "Светилата")
Една година, след прегледи при Момчилов влизаме пак в Пирогов… правят ни цветна снимка и Момчилов излиза и вика:  бъбрека е за махане… .Аз рева.. Питам: защо?  Никой не е казал че има проблем с бъбрека, нали беше уретера… той:  еми едното води до другото, не се притеснявай , левия е здрав, а и не плачи днес е 8 март…  Cry
Препоръча ни Сцинтиграфия, направихме , ходихме пак при него, потвърди пак , че десния не работи и че живее с другия!
През това време си пишехме с д-р Джинович, (каза ми за него един познат, после пишех с Sun Sea, много съм им благодарна)
Имахме консултация в Белград на 5 май, каза че трябвало да се взима радикално решения, още като е бил малък.. Потвърди, че бъбрека не работи… Мъжа ми му каза че ако ще се маха бъбрека иска Джинович да го направи.. Бяхме отчаяни и разочаровани… На 3 Юни ни беше операцията, Джинович излезе от операционната и каза че има шанс, и според него ще успее да спаси. Нямахме думи, ревяхме от щастие. Сега сме в Бг, всичко е наред, след 3-4 месеца ще заминем пак ,за да се прибере уретера на мястото най-накрая. За  клиниката и персонала в Белград нямам думи. Очарована съм!
Съжалявам че не сме знаели по рано за Д- р Джинович, можехме да спестим на детето и на нас много стрес и мъки. Не съжаляваме за нито една стотинка дадени в Белград, защото парите се намират но здравето не. Успех на всички, бъдете здрави!!!

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 16:39 от gohar

# 154
gohar Hug много сили от нас, и прегръдки.

# 155
 Много благодарим , успех и здраве на всички!!! Hug

# 156
gohar ,много се радвам за детенце.Силно стискам палци! Rolling Eyes Praynig Peace

# 157
  sun sea, Благодаря ти от сърце-за всичко!!!   Hug Heart Eyes

# 158
  sun sea, Благодаря ти от сърце-за всичко!!!   Hug Heart Eyes
Добре че Пандаров се пенсионира!!!Един бизнесмен по малко!!!!!

# 159
А на нас ни предстои поредното влизане в урологията на Пирогов.  Този път с големия. Какво да кажа...аз май съм постоянна величина Mr. Green

# 160
  • София
Мери, много съжалявам, какво му има?

# 161
gohar, Hug
marychery,имате ли дата?Мъника как е? Hug Peace
Olive,а вие как сте?

# 162
Михаил е добре. Дори има малко подорение. Този път имаше и малко остатъчна урина, но пък показателите на уродинамиката бяха по-добри. Дори докторката предложи да спреме плавно лекасртвата за да види как ще е без тях.
Сън си имаме дата, но моят син ме уведоми , че по това време заминавал на море newsm78 newsm78 Така, че с д-р Минова имаме уговорка да се чуем следващата седмица, и ще говоря да измести датата след морето.

# 163
gohar, съжалявам че сте преминали през всичко това и вие, и детенцето. Стискам палци вече всичко да е наред.

Знаете ли нефролог работещ в събота?! И със шанс за тази събота? Звънях в МЦ Детско здраве, но има свободни часове за следващата събота, а аз искам да знам дали изобщо сме на прав път с лечението.

# 164
Здравейте!Отдавна чета темата,доста от децата имаха хидронефроза, която е под наблюдение на 6 месеца.Има ли подобрение ,израстване на проблема?

Общи условия

Активация на акаунт