Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 26

• 134 223
  • 960
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!Отдавна чета темата,доста от децата имаха хидронефроза, която е под наблюдение на 6 месеца.Има ли подобрение ,израстване на проблема?

Моето дете е вече на 2г. и 6м. и все още не го е израстнал. Ходим при Буева. Един път каже- намалели са легенчетата, на другият път- станали са по-големи. Скоро трябва да ходим пак на преглед и ще видим този път как ще е.

# 166
Е как така всеки път различно? Какво и е обяснението,нали се води за най-добрата.Каква степен е и колко мм.измерва? Цветна снимка карала ли ви е да правите?

# 167
Хидронефрозата е първа степен. Двустранна. Не ни е карала да правим цветна снимка. Каза ни, че само ще се следим.
Когато малкия беше на една годинка измери легенчета в ляво 3 мм, в дясно 5мм. Каза, че са намалели и се подобряват.
На 1год. и 10месеца. Измери в ляво 5мм., а в дясно 9мм.
Как става така не мога да си обясня. Питахме я, тя каза, че няма страшно, не били чак толкова големи. Не ни обясни нищо.
Нас ни вика веднъж годишно. Само първата година ходихме през 6 месеца.

# 168
А като се роди колкомм.бяха о каква степен

# 169
Пак първа степен ни каза. На 19 дни беше малкия когато го прегледа. В ляво е бил 3мм., а в дясно 8мм.

# 170
Здравейте,моето дете е на 7 месеца и е с един бъбрек,има ли мама със подобен проблем интересува ме захранването на детето,какво може да яде и какво не. Simple Smile

# 171
Здравейте,моето дете е на 7 месеца и е с един бъбрек,има ли мама със подобен проблем интересува ме захранването на детето,какво може да яде и какво не. Simple Smile

Моето дете е с един бъбрек, също установено на рутен преглед на 6м. Според лекарката при която ходим има много такива деца, почти винаги момчета , почти винаги липсва ляво бъбрече. Каза да живее съвсем нормален живот, да се храни нормално, сол - ограничено както при всички деца, евентуално в бъдеще да се пази от травми на мястото на единствения бъбрек, да се пуска периодично урина, ехографии на 6месеца, при температура с неясен произход да се пуска урина за изследване и това е общо взето.

# 172
Здравейте някой който е правил МЦГ в пирогов може ли да ми каже дали дават нещо на детето за да е спокойно,защото първата не сме я правили там и не са давали нищо на детето,а другата сряда имаме контролна и ще я правим в пирогов,и дали колко време е престоят там при безкръвна операция,защото за това забравих да питам

# 173
  • София
колко време е престоят там при безкръвна операция,защото за това забравих да питам

Зависи от вида операция. Последния път като бяхме, някои ги пускаха още в същия ден, но понеже клиничната пътека им е минимум 3-4 дни, имай готовност да ходите за визитация, епикризи и т.н.

По принцип д-р Буева препоръчва внимателно захранване - пюрета от тиквички за начало, картофите малко по-късно, ако си кърмиш си продължи. Като цяло такива деца не трабва да ядат много месо. Аз не давах и пюрета от сини сливи.
Нека пие повечко течности. По принцип няма особени изисквания, общите препоръки за захранване си важат.

# 174
  • Бургас
За месото и аз се опитвам да го намаля, но не ми се получава много. Гледам вечерята да е постна, а на обяд си яде в ДГ.

# 175
Ние правихме МЦГ в Пирогов м. януари. Моят син беше на 5г. На фона на тесен канал и много тесен меатус(отворче на канала) МЦГ направиха без успокоителни. Всичко беше ок, той не се е притеснявал и не е ревал. В рентгена дори беше сам. Стояхме до слеобяда и към 17 ч. ни пуснаха да си ходиме.
Зависи каква е безкръвната операция, но ако могат ще ви пуснат вечерта да се приберете и ще ходите още няколко дена на контролни прегледи.

# 176
Ние правихме МЦГ в Пирогов м. януари. Моят син беше на 5г. На фона на тесен канал и много тесен меатус(отворче на канала) МЦГ направиха без успокоителни. Всичко беше ок, той не се е притеснявал и не е ревал. В рентгена дори беше сам. Стояхме до слеобяда и към 17 ч. ни пуснаха да си ходиме.
Зависи каква е безкръвната операция, но ако могат ще ви пуснат вечерта да се приберете и ще ходите още няколко дена на контролни прегледи.
Ами ние не сме от софия и най вероятно ще трябва да си стоим там,а операцията е за разширяване на уретера,казаха ни че траела 20 мин

# 177
Предполагам че няма да ви държат кой знае колко, но ако детето е с катетър около 4 - 5 дена. Обикновено на 4-5 ден махат катетъра.

# 178
Предполагам че няма да ви държат кой знае колко, но ако детето е с катетър около 4 - 5 дена. Обикновено на 4-5 ден махат катетъра.
Благодаря мн за информацията,а дали ще ми позволят да и занеса нейно легло сгъваема кошарка

# 179
  • София
Определено няма. Те си имат малки кошарки. аз на моя му носих възглавница, че реагира къъм праха с който бяха изпрали чаршафите. Последния път като бяхме, една майка искаше бебешка количка, но не и позволиха.

Общи условия

Активация на акаунт