Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 26

• 134 251
  • 960
  •   1
Отговори
# 210
Малкият вече е на 21 дни и се консултирахме с доста специалисти до момента. Като изследвания диагнозата е хидронефроза с мегауретер и рефлукс 5-та степен. Нефролозите като цяло са скептични, а уролозите казват, че всичко ще бъде наред, но след 2 операции. Първо искат да извадят уретера (нефростома) и след 3-6 месеца да го приберат и да коригират рефлукса.
Знам, че всеки случай си е индивидуален, но ще съм благодарна за съвети.
Още съм в шок, но се надявам всичко да е наред.

# 211
Консултира се с д -р Джинович -Сърбия.  Координатите би трябвало да са в началото на темата. Успех

# 212
  • София
Малкият вече е на 21 дни и се консултирахме с доста специалисти до момента. Като изследвания диагнозата е хидронефроза с мегауретер и рефлукс 5-та степен. Нефролозите като цяло са скептични, а уролозите казват, че всичко ще бъде наред, но след 2 операции. Първо искат да извадят уретера (нефростома) и след 3-6 месеца да го приберат и да коригират рефлукса.
Знам, че всеки случай си е индивидуален, но ще съм благодарна за съвети.
Още съм в шок, но се надявам всичко да е наред.
Едностраннно ли е (т.е. само единия бъбрек)? Аз доколкото знам такава е практиката - извеждат уретера (нефростом е вид тръбичка, която слагат допълнително) и изчакват уретера да се успокои и свие, междувременно и като я няма причината и бъбрека се възстановява. След време, но знам че в повечето случаи е дори и година, правят операция, за да се прибере този уретер. Когато е едностранно, пикочния мехур си функционира и има по-малко усложнения. Познавам деца, които са имали по няколко такива операции и всичко е наред.
Но както е казала Маричери - пиши на Джинович, понеже има и по-модерни методи за лечение.
Успех  Hug

# 213
Да, само на десния бъбрек има мегауретер и рефлукс.
Писахме на д-р Джинович и във вторник му изпратихме всички изследвания. Но нямаме още отговор. Правим опит за консултация и в Хайделберг.
За съжаление малкият пак май има температура, а едва преди ден и половина ни изписаха от болницата. Пие профилактично антибиотик и беше със стерилна урина.
Трябва да вземем бързо решение как да овладеем инфекциите. Основната причина за тях е рефлуксът (5-та степен).

# 214
Повтаряй си всяка вечер и-мейла до Джинович.Обикновено след 22,00ч и през уикенда ги преглежда.

# 215
Здравейте момичета , записвам се да ви чета и да помоля ако има някой с проблем като нашият да се включи , че сърцето ми е в гърлото вече една седмица. На 6 месеца заведох малката на нефролог като всички с направление , откриха и разлика в двете бъбречета от 1,2 см , и нищо друго , насочиха ни за консулт на  1 годинка сега разликата е станала 1,7 см  -десен бъбрек 5,2 ляв бъбрек 7,1. Занесох урина всичко е ок . Доктора каза в случай на проблем че ще правим сциентиграфия , и сега трябва да следя урината при температура , ако не като поотрасне ще я направим в случай на липса на проблем.

# 216
Здравейте !
Бих искала да попитам мамите които са ходили в  частния кабинет на Д-р Момчилов - телефон, адрес, с талони ли работи ,а ако не колко струва прегледа ? Изобщо записването със седмици напред ли е ?
Благодаря ви  Hug Hug Hug

# 217
  • shumen
Navail,ние ходихме по друг повод,но данни мога да дам по късно.За направления не знам дали работи,но на частно на нас прегледа ни беше 30 лева.Записването става със седмици напред.Август обаче мисля,че ще е отпуска,но не знам от кога до кога.

# 218
Здравейте,
Някой има ли отзиви за д-р Русинов в Детско Здраве? Дъщеря ми има много завишени стойности на левкоцити в урината, а педиатърката казва, че нищо й няма и искам да я заведа някъде, където да се изкажат по въпроса и да й направят преглед с ултразвук.

# 219
Здравейте , момичета. Прочетох всички теми,но не открих отговор на моите си терзания. Още в 19 гс откриха хидронефроза,мегауретер и уретероцеле на сина ми.След раждането доц.Буева установи ехографски,че едното бъбрече е увредено необратимо,което се установи и от направената сцинтиграфия - 92% за здравия и 8% за болния бъбрек. Проблемът ми е,че Буева е категорична против всякакви операции за отстраняване на уретероцелето,с довода, че една цветна снимка и последваща операция ще предизвикат поне една а според нея дори няколко инфекции.От друга страна Момчилов нивика за изследвания и цветна снимка в Пирогов за да решим ББЦ каква операция да правим без да ни даде абсолютно никакви обяснения. Прегледа при него беше изключително кратък и само хвърли един два погледа на ехографа. Детето е на три месеца и досега не е правил инфекция. Отскоро е на профилактика с пиелосептил,а преди това беше на аугументин. Страх ме е да не подложа детето на излишни манипулации и операции, с което да му навредя, но от друга страна не знам, ако не ги направя какво ще се случи. Много ви моля,ако някой има мнение,да ми пише. Благодаря предварително!

# 220
Преди да подложиш детето на каквито и да е манипулации и операции в България първо си направи консултация с д-р Джинович, или с клиниката в Австрия. Координати има в началото на темата. Не взимай прибързани решения, защото те са необратими после. Детето ти е много малко, ако не се налага животоспасяваща операция дай му време да укрепне. Чети и мисли. Това е основното. Има много информация, мнения за лекарите уролози в България. Успех.

# 221
Преди да подложиш детето на каквито и да е манипулации и операции в България първо си направи консултация с д-р Джинович, или с клиниката в Австрия. Координати има в началото на темата. Не взимай прибързани решения, защото те са необратими после. Детето ти е много малко, ако не се налага животоспасяваща операция дай му време да укрепне. Чети и мисли. Това е основното. Има много информация, мнения за лекарите уролози в България. Успех.
Благодаря ти, marychery, както и на хората които ми писаха на лични! Още тази вечер ще пратя документите на д-р Джинович. Според нефролозите няма спешност при нас, но все пак се притеснявам да не би да бавя нещата и по този начин да вредя на детето си. Вече 5-6 месеца чета, мисля ....и не мога да взема решение. Ще видим какво ще ми отговори д-р Джинович и ще решавам тогава, Дай боже повече здраве за децата ни!

# 222
Радвам се , че се информираш. Не ми се иска за пореден път да подхващаме темата за БГ Уролози ( с малки изключения.) На д-р Джинович пиши упорито докато ти отговори.  Аз също имам 2 консултации с него.

# 223
Момичета, и двамата ми тийнеджъри са с белтък в урината newsm78.Ще повторим обикновената урина и после и аз ще търся детски нефролог. Д-р Минова, ме посъветва да си направиме такава консултация за Мария, защото няма урологичен проблем или някаква аномалия. Правихме и МЦГ и венозна урография.

# 224
  • София
Момичета, и двамата ми тийнеджъри са с белтък в урината newsm78.Ще повторим обикновената урина и после и аз ще търся детски нефролог. Д-р Минова, ме посъветва да си направиме такава консултация за Мария, защото няма урологичен проблем или някаква аномалия. Правихме и МЦГ и венозна урография.

Лоша работа.
Да не е от храната? Аз знам, че ако се хранят с повече белтъци(протеини), понякога се случва.

Ние сме добре, ходихме на море, сега и аз мисля да пусна една профилактична урина.

@Зодия Телец,
Както са писали - направи възможно най-много консултации.
Аз лично смятам тази сцинтиграфия за ненужно изследване, т.к. по принцип резултатите са относителни. Естествено е като има проблем, бъбрека да работи по-малко. ето при моето дете единият не работеше изобщо, а сега е около 17%. Но това не значи, че той работи с този капацитет, а че работи толкова проценти спрямо другия.
Реагира ли на тест с фурантрил? Носи всички изследвания при лекарите.
Успех

Общи условия

Активация на акаунт