Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - тема 26

• 133 452
  • 960
  •   1
Отговори
# 885
При д-р Темелкова в Терапията.

# 886
Здравейте, нуждая се от помощ в безизходно положение съм.
Значи проблемът ми е, че съм имала вродено стеснение на уретера и оттам хидронефроза, която частично е увредила бъбречната тъкан, но като цяло бъбрека е спасен. Бъбрекът никакъв проблем не ми е правил до демекври 2017. Тогава започна парене на пикочния канал, помислих си, че е обикновен цистит, отидох на нефролог, стерилната ми урина беше чиста, но тя все пак ми изписа антибиотик. После се откри и хидронефрозата през февруари тази година се оперирах - пиелопластика. Проблема е, че това парене продължава и продължава. Отначало си мислех, че урината, която се задържа в бъбрека го причинява и след операцията ще отшуми, но не. Забелязала съм, че когато пия по-малко вода се влошава. Наскоро разбрахме, че майка ми има същия проблем, аз от нея съм го наследила. На нея и все още и предстои операцията, обаче при нея това парене е от 2 години - с нищо не минава. Оплакванията ни са едни и същи и по това съдя, че паренето има връзка с хидронефрозата. Лекарите обаче не могат да ми помогнат. Тъпчат ме само с антибиотици, а реално аз нямам бактерия или инфекция и затова паренето не се повлиява изобщо от тях. Вече съм в такова състояние, че нито мога да излизам навън, нито мога да мисля за нещо друго, пред нервен срив съм. И освен това продължавам да имам тежест в десния хълбок, това нормално ли е, след като вече няма причина затова т.е. в бъбрека не се задържа урина. Дали ще отмине с времето

Молбата ми е, ако сред вас има хора, които са имали същия проблем да споделят, минава ли изобщо или съм осъдена на такъв живот до края на дните си. Вие с какво сте го преодоляли при кой лекар сте отишли какво са ви направили?

# 887
  • Пловдив
...това нормално ли е, след като вече няма причина затова т.е. в бъбрека не се задържа урина. Дали ще отмине с времето
В бъбрека все още СЕ задържа урина, въпреки, че сте отстранили проблема за задръжката. След като е бил раздут с години, заради хидронефрозата не се възстановява напълно с операцията и ще отнеме години... Това е обяснението на лекарите. Оперираха дъщеря ми в 4-та степен хидронефроза преди година и няколко месеца, но все още задръжка има.
За паренето не мога да помогна. Желая ви успех!

# 888
...това нормално ли е, след като вече няма причина затова т.е. в бъбрека не се задържа урина. Дали ще отмине с времето
В бъбрека все още СЕ задържа урина, въпреки, че сте отстранили проблема за задръжката. След като е бил раздут с години, заради хидронефрозата не се възстановява напълно с операцията и ще отнеме години... Това е обяснението на лекарите. Оперираха дъщеря ми в 4-та степен хидронефроза преди година и няколко месеца, но все още задръжка има.
За паренето не мога да помогна. Желая ви успех!

Благодаря Ви! И да попитам как стоят нещата с яденето? Диета някаква трябва ли да се спазва? За солта знам, че задържа вода в организма, но пък от безсолно ядене ми се повръща даже. Аз като питам лекаря си ми казва, че не трябва да спазвам нищо, аз съм си била нормален човек (въпреки, че нищо не върви нормално досега де).

# 889
  • Пловдив
Детето ми не спазва специална диета, няма ограничения, всичко си яде.

# 890
  • София
Моето пък спазва - да не се яде много месо, повече вода, сега заради калия, избягваме и храни като спанак, банани, сок от портокал и др.
Знам, че за парене при уриниране трябва да се избягват люти и други пикантни храни.
Пробвайте с някоя от хранителните добавки, може да помогнат.

# 891
Здравейте другата седмица ни предстои контролен преглед в частния кабинет на Момчилов при него и ехограф дали ще ни трябва направление ?

# 892
  • София
Здравейте другата седмица ни предстои контролен преглед в частния кабинет на Момчилов при него и ехограф дали ще ни трябва направление ?
Вземи си направление за уролог.
С направлението + 20-30 лв. за ехограф (вика една жена, която гледа с него) и няма да има проблем. Може да е вдигнал цените за ехо.

# 893
Благодаря!
А първото й име как е, че в интернет излизат и други със същата фамилия, да не стане грешка ?
Вземи си направление за уролог.
С направлението + 20-30 лв. за ехограф (вика една жена, която гледа с него) и няма да има проблем. Може да е вдигнал цените за ехо.
  много се извинявам за вьпроса  ако може някой да ми помогне на 2 май имаме преглед при момчилов говорихме по тела казах му че имам направление и тои ми каза вземи от личния лекар талон за консултация та вьпроса ми е направление и талон за консултация не е ли идно и сьщо  нямам си напредстава какво значи днес бях при личния лекар и той се чуди какьв талон ако някой знае моля да ми помогне

# 894
  • София
едно и също е - код за уролог, не помня точно кой код е
върти ми се из главата 52, но не съм сигурна

# 895
Здравейте аз взех направление за Момчилов кода е 22 за урология поне на нашето така пише, но все пак се чудя дали важат направления при него защото аз досега съм била 1 път в частния кабинет е не съм носила

# 896
Здравейте аз взех направление за Момчилов кода е 22 за урология поне на нашето така пише, но все пак се чудя дали важат направления при него защото аз досега съм била 1 път в частния кабинет е не съм носила
нашият лекар ни даде медицинско направление  скод 53децки нефролог   и направление за хоспитализация лечение по амбулаторни процедури  незнам тези документи ли ми трябват  направо ще се побьркам и защо пькза нефролог щом ще отиваме при момчилов

# 897
  • София
Да, Момчилов е уролог. Искай си от личния лекар да ти го смени.
Момчилов ползва направления, но си доплащаш за ехографа.

# 898
Здравейте, изчела съм доста от темите, понеже оперираха синът ми от вродена левостранна хидронефроза през декември, тогава беше на 4 месеца. Сега обаче нещата са доста по сериозни, отново сме в Пирогов и установиха че има образование, което пораства в пикучния мехур. Предстои ни цистоскопия и биопсия. Лекарите ми казаха,че е много рядко срещан случай за последните 15 години, сме 3тия. Много съм притеснена, незнам какво следва, на някого случвало ли се е? Всяка информация ще ми е полезна

# 899
Пишете и-мейл на д-р Джинович и му пратете всички налични епикризи,изследвания,...Успех! Hug Peace Praynig

Общи условия

Активация на акаунт