(Био)зеленчукова градина - тема 32

• 82 667
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря, за по малките листенца на черито, ще гледам , сега не си личи. Тревната смеска е 14 лв килото, спорт се казва. Сибирският лук ми поникна от семенца и после го преместих в градината , расте на бунчета, уникално нещо  е, режем си и пак пораства, не мръзне, увеличава се всяка година. Сигурно трябва да се разсажда не сме го правили.

# 166
Аааа ирис!  Тези на картинката са много хубави!

# 167
  • на пъпа на Златията
Някой знае ли къде се подвизава Теди.Каза че рядко минава тук.Да си отвори личните.Пуснала съм и адрес на който да ми прати семена.Бях и пращала семена и са и  останали.Лехата ми е готова,а нямам семена.
Някой има ли собствени семена.

# 168
  • на брега на Дунава
Рорик, какви семена търсиш .Чушки нямам ,но ако е от домати ,мага да ти пратя.Имам и собствени и хибридни от магазина.Сях доста ,но ми останаха .

# 169
Рорик, имам семена от чушки "за пълнене"/такива, които са за сушене/.Ако искаш пиши.

# 170
Копъра ми се показа на десетият ден  Shocked Възможно ли е? Да не е някоя тревичка?  newsm78

# 171
Такам... Снощи нахвърлях в една голяма саксия семена от домати - купени от магазина. Покрих ги с около 1см. почва отгоре и пополях. Държа ги в стаята до прозореца.
Нямам никаква идея да не съм объркала нещо.  newsm78 Надявам се все нещо да изникне.  

Какво да ги правя от тук нататък??? Да поливам ли? Кога се очаква нещо да се покаже?

# 172
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Такам... Снощи нахвърлях в една голяма саксия семена от домати - купени от магазина. Покрих ги с около 1см. почва отгоре и пополях. Държа ги в стаята до прозореца.
Нямам никаква идея да не съм объркала нещо.  newsm78 Надявам се все нещо да изникне.  

Какво да ги правя от тук нататък??? Да поливам ли? Кога се очаква нещо да се покаже?

покълват много бързо - след 2-3 дена ще имаш зелени "ушички"  Laughing
следи почвата да не песъхва, аз пръсках с пулверизатор, за да могат да пробият и да падне изсъхналата люспа от семенцето

когато изкарат 4 листенца, изглеждат кръстосани, можеш да пикираш в малки саксии или кофички от кисело мляко Simple Smile

успех  Hug

# 173
  • в здрача
Граха се е показал - получава се 3 седмици след засаждане.

NefertarriКопър никога не съм сяла от семена. Винаги сам се е разсаждал. Единственото, което правя е со велик, голям зор да го изскубя когато развалям градината - той си хвърля семенцата и пролетта да оставя на подходящо място малко от него за да го намеря и следващата година. Става една глава по-висок от дъщеря ми /а тя е 120 см/. Вече се е показал тук-таме. А да, и се реже/откъсва от страничните "клонки", не от върха, за да расте и дава до късна есен и да образува семе.

# 174
Тая година копър сях от пликче предвиден за консумация  Mr. Green, нямам представа дали ще излезе нещо.
 Утро, успех с доматите! Дръж ги на светло и топличко, за да успеят да станат достатъчно големи за навън, че време не остана. Нашите цял месец се мотаят да избият, сега с триста зора кръстосват  Crazy

# 175
Нормално ли е да не ми никнат марулките, преди може месец да съм ги насяла, два вида бяха. И други неща не са поникнали, спанак, пащърнак и червено цвекло чакам. Но ако е като марулите ще ги дочакам. Може да съм ги сяла много дълбоко, не знаех колко в браздички сях. Иначе и грах чакам, абе нещо нищо не се показва и аз се ядосвам, едни репички с по 2 листенца, дано да  е студено още, ама не вярвам. Много ви се радвам на вас Hug

# 176
Нормално ли е да не ми никнат марулките, преди може месец да съм ги насяла, два вида бяха. И други неща не са поникнали, спанак, пащърнак и червено цвекло чакам. Но ако е като марулите ще ги дочакам. Може да съм ги сяла много дълбоко, не знаех колко в браздички сях. Иначе и грах чакам, абе нещо нищо не се показва и аз се ядосвам, едни репички с по 2 листенца, дано да  е студено още, ама не вярвам. Много ви се радвам на вас Hug

навън на открито ли са?

моите поникнаха за няма и седмица  Blush но са на топло и днес ги изкарах навън Blush

# 177
Навън са ми, но мога да насадя и вътре и да ги разсадя, ама защо да си играя, то саморасли имам в градината...

# 178

покълват много бързо - след 2-3 дена ще имаш зелени "ушички"  Laughing
следи почвата да не песъхва, аз пръсках с пулверизатор, за да могат да пробият и да падне изсъхналата люспа от семенцето

когато изкарат 4 листенца, изглеждат кръстосани, можеш да пикираш в малки саксии или кофички от кисело мляко Simple Smile

успех  Hug

Тенк Ю  bouquet

Какво означава да кръстосат?!  Embarassed Да ми изникнат четири листенца ли?!

Сях и едно пликче семенца от мушкато. Много ми е любопитно дали нещо ще изникне.  newsm78

# 179
Скрит текст:

покълват много бързо - след 2-3 дена ще имаш зелени "ушички"  Laughing

успех  Hug

Тенк Ю  bouquet

Какво означава да кръстосат?!  Embarassed Да ми изникнат четири листенца ли?!

Сях и едно пликче семенца от мушкато. Много ми е любопитно дали нещо ще изникне.  newsm78

написала съм го  Blush 4 листенца и изглеждат като кръстосани Peace

ето така http://i43.tinypic.com/2hpsmyv.jpg

сяла съм мушкати. от купувани семена и от мои Simple Smile стават  Hug

Общи условия

Активация на акаунт