(Био)зеленчукова градина - тема 32

• 82 548
  • 746
  •   1
Отговори
# 645

ЗаСлон   Hug
Нали трябваше да пристигнат живи и здрави гадинките при теб  Laughing та им подсигурих комфорт
Кутията е подарък  за твоя обяд от твойта градинка , аз си имам няколко такива

# 646
Ех, Ани, уникална си бе жена как не те мързи бе newsm78. Някой може ли да обясни как се сади пипер, по две коренчета в една дупка, или в браздата  в ниското едно от едната страна , едно от другата. Моля помагайте, много съм боса. То не че калта ,ми дава възможност , ама трябва да се сади. Много процвиля разсада.

# 647
  • на пъпа на Златията
--Някой може ли да обясни как се сади пипер--

Я глей не можах да си намеря старотописане, та повтарям

Леха широка 50 см.,ориентирана север -юг.
От едната и другата страна на ширината  ная 15 смот края и , по една дупка с по 2 растения в нея.

Следващото редче на една педя разстояние.

# 648
Благодаря  Hug, да повторя, правя леха, дълга , но 50 см широка. Меря 15 см и садя пиперчетата по 2 в дупка, та тук и питам, през колко са двете пиперчета и друго, колко е мястото между лехите дето са по 50 см. Само колкото да се минава и да ги обслужваме ли и как се поливат, те трябва да се пръскат, нямам капково, до колкото разбирам не са на редове , които са повдигнати, дано ме разбра  bouquet

# 649
Цитат
2. пипера   - в леха,  дълбока - 20 см  ,  широка 50 см,  на 16 см открая по 2 стръка.
Хвърляш в лехата  вар и син камък  и сини гранули.от страни на лехата., почти в тира.
Поливаш със канчето,после притискаш и пак поливаш.
След 3 дни пак поливаш. След 5 дни пак поливаш , ътябва да са се вкоренили. и после на една седмица.

Рорик, ето го Simple Smile
Аз нали си вадя важните неща, та го имам.
Нищо, че вече съм посадила пипера по грешния начин Mr. Green По един стрък през 10-15 см.

# 650
Днес садих праз , една съседка ми донесе

rorik  дадоха ми и над 50 стръкчета Магарешки уши , аз нямам толкова място , ако искаш пиши на лични да се разберем и ще ти пратя , да се реванширам  за инструкцийте за пипера  Laughing

Картофите ми цъфтят и те
Скрит текст:
Ягодите , мойте дето ги садих преди месец  вече  зреят
Скрит текст:
Бобеца почва да полудява и той  Laughing
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Небето над Влашко
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 651
И аз другата седмица мисля пипер да садя, нищо, че още не е баш за садене. Прави ми впечатление, че всичко сложено в земята се развива по-бързо. Може да ми се смеете, обаче вчера насях домати - сан марцано гигант. Не знам кога ще станат обаче имам много лошо предчувствие за годината и реших да действам, за да не съжалявам. Надявам се поне две китки да успеят да направят дорде дойдат студовете. Ще видим какво ще стане.
 Моля, някой ако има семенца от тези магарешки уши излишни и иска да сподели с другарче, нека пише. Аз няма да имам място вече в градинката, понеже гледам да разделям пиперите, за да се запазят сортовете, но много искам другата година да си ги завъдя и тях.  
  И да попитам, има ли разлика между лук влашец и шалот. Оставам с впечатлението, че са едно и също, но влашецът е местен сорт. С майка искаме да си завъдим шалот, но ако другият  е като него, но български ще предпочетем българския.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 09:49 от евриала

# 652
 И да попитам, има ли разлика между лук влашец и шалот. Оставам с впечатлението, че са едно и също, но влашецът е местен сорт. С майка искаме да си завъдим шалот, но ако другият  е като него, но български ще предпочетем българския.

Едно и също са, а и винаги е за предпочитане местния сорт...  Peace

# 653
 bowuu
Имам  шушулки грах
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Картофа има такива хубави цветове Shocked
Скрит текст:
Руколата и тя цъфти newsm78
Скрит текст:
Синия домат ( ама тоя е бял ) Laughing
Скрит текст:
Красивото ...
Скрит текст:
Помощника уморен спи  Laughing
Скрит текст:
Разсаждах си цвеклата  и сглобявахме лехите за пипера , утре  мисля да го садя

# 654
  • Русе
Напаст голяма са охлювите при мен. След посипаната отрова, заварих това. , Изяждат всичко и цветя и краставици и моркови.

# 655
  • Варна
Напаст голяма са охлювите при мен. След посипаната отрова, заварих това. , Изяждат всичко и цветя и краставици и моркови.
Ами изяждайте ги вие тях!   Wink
 Не ги ли събирате?

# 656
  • Русе
Толкова ме е яд на тях, че не ги и ядем. Simple Smile . Страхувам се, че може да са яли някъде отрова.

# 657
  • Варна
Влизам с молба: някой може ли да определи каква е причината за петната по доматите? Не мога да реша с какво да пръскам: http://prikachi.com/images.php?images/101/8807101z.jpg
 http://prikachi.com/images.php?images/102/8807102w.jpg

# 658
  • дядовата ръкавичка
Охлювите доскоро ги осъждах на заточение - мятах ги в съседния двор, където няма никой и нищо. Жал ми беше да ги екзекутирам. Напоследък, обаче, съм им толкова сърдита, че ги осъждам на смърт  #Cussing out. Всичко опустошават, не ги спира ни отрова, ни вар, ни бира.

# 659
Охлювите са междинен гостоприемник на някакви паразити. Според мен е опасно да се ядат диви, пък дори и термично обработени.

Моите домати в оранжерията доста са се подобрили. Пръсках ги и ги полях обилно преди седмица със Силика15. Нямат вече пожълтели листа.

СВУ, за петната не мога да помогна. Може би мана, но с какво се пръска, ще кажат експертите.
За всеки случай може да пробваш Силиката.

Ани, ти сякаш си на друга планета или друг климатичен пояс  Shocked Каква е тази топлина при вас, че всичко толкова е дръпнало?!

Подземният звяр в градината ми е изял част от разсадения карфиол. Прегризани са корените, а горната част от растението си лежи на повърхността.
Четох за слагане пиратки в дупката, но къде продават по това време?

Общи условия

Активация на акаунт