(Био)зеленчукова градина - тема 32

• 83 574
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • в здрача
С животните не съм наясно.
Акацията цъфна и засадих бамята. Граха си се развива, чесъна не е мръднал, което от една страна е добре, може и да преодолее... Ягодите вече са вързали на места. Много джанки изпопадаха от вятъра, но на дърветата има още. Направили са вече костилка. Аз ги предпочитам зелени.
Засях и краставиците отвън, нагласих и редовете за доматите, но външните тепърва ще пикираме. В оранжерията раните още малко и ще връзваме.
В снимките на anisvan  ако не бъркам ника видях някакво приспособление за връзване на доматите, ако можеш да споделиш от къде и на каква цена. И мести ли се, или трябва за всяко връзване да се слага ново?
Разсада чушки нещо се пробва да се пресича. Ще го видим. Оставих място за 2 кувии, това са 400 корена, a май ще трябва да направя нов и ще закъснеем с тях.

Снимки утре, че стана късно.

Втори джоджен си сложих да суша. Трябва да имам поне 3 кесийки.  

# 451
  • на пъпа на Златията
Честита Връбница ,Цветница,

https://www.youtube.com/watch?v=aw-_WSwOdTE

Яяя ,,тия млади попчета как хубаво пеят.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=911867.435;topicrefid=20

# 452
  • Русе
 В градината няма още нищо за показване, освен туфата от коприва, която си пазя от косача.
 Но гъбите дават

# 453
  • на пъпа на Златията
Пролетен дъждец ,

Ами няма 2 уреда.На какво разстояние пише че действат?  
Ако се засекат вълните мин -мах   ще се погълнат едни други и няма ефект. Ако пък са в резонанс мах - мах сигнала ще се усили. Пише ли каква е честотата за да изчисля дължината на вълната.
Тези вълни само ще ти гонят котките , кучетата.да ги гонят . а те ги усещат и дебнат и хващат.
Опитай да вържешн а грозд ,пластмасиови бутилки отворени бутилки.
Аз бях поставила  на една дълга железна пръчка пластмасова бутилка.

Къртица ще да е както казваш. Значи те зимуват под някоя постройка на топло.
Уж трябвало да се оре за да им се разрушават каналите ама при мен е все тая.
Как са ми изровили основите на кирпичената  ограда , ужас.
Чистих ягодите вчера  които са до оградата и се хванах за главата.
Излизат сутрин към 9-10 часа.  
.

# 454
Амбер,страхотни гъби!Нямах особен успех с кладницата!Дадоха една малка реколта и това беше!Върху какво е мицела?

# 455
Евриала,бяха ми обяснили,че аспержите се гледат изключително трудно!Правели се някакви дълбоки траншеи.Трябвало да избият над земята и на втората година давали реколта.Ще ти бъда изключително благодарна ако споделиш и по нататък от разсада опита си!Дано успееш и после след теб и ние!Голяма мечта са ми аспержите,но ме бяха отказали от тях а ти сега ме вдъхнови наново!

# 456
Tsv   приспособлението - представляват едни щипки  който можеш да ги местиш където си поискаш и в която част на растението искаш , много са удобни  , завързваш ги за единия край и после за тел , канап , каквото поискаш -10 лв е комплекта ..ето го и търговеца
http://olx.bg/ad/nemski-komplekt-za-vrazvane-na-rasteniya-71chas … p;id_at=166875446

# 457
Пролетен дъждец според мен е сляпо куче,за съжаление .По добре да беше къртица.Чудех се дали да сложа късни картофи и да ги пазя с такъв уред ,че си имам и аз сляпо куче,но като те прочетох се отказах.Хич няма да ги храня тия слепоци.
Рени първенец си с градината Hug

# 458
Аз купих първо един уред и реших, че ще е малко. Тогава взех втория. Единият е някакъв скъп, другият евтин, но не вършат работа. Не съм се сещала, че може да се неутрализират. Не са един до друг, но все пак си влизат в обсега. Ще пробвам да настроя единият само на звук, а другият на другото(знам, че имаше две опции, но не помня каква беше другата).
Мисля да купя и отрова ако продават.

# 459
  • в здрача
anisavd мерси. Колко са в комплекта като бройка? Струват ми се мъничко. Под 100 корена домати не слагаме - това ни е минимума, а в него ми се струват между 10 и 20, което ми идва скъпичко, нищо че ще се ползва многократно, но и колкото многократно да е на атмосферни условия пластмасата си старее, така че може би 4-5 години може да се използва.

# 460
reni7377, и мен почти ме отказаха.
 Много трудно никнели, трудно се гледали и не знам още какво. В крайна сметка това е растение като всички останали. Смятам да го оставя да се развива само на село и да се приспособява само, пък ще видим. Вярвам в силата на природата и знам, че стремежа на всяко живо същество да оцелее е много силен.
  Сега ничат още, та ако има мераклии ще пращам, само да заякнат, че са много мънички. Аз разбрах, че чак на 4 година трябва да се берат свещите, защото иначе ще се изтощи коренчето. Бях гледала по някоя от готварските телевизии ферма за аспержи и жената казваше, че ги берат рано сутрин и на следващата пак. Много бързо ничели, а тук по статиите никъде не пише такова нещо. Само се обяснява как да не се захващаш, че било много трудно  newsm78

# 461
Понеже не ми позволява да редактирам, ще пиша в нов пост.
Това е най-голямата, около нея има и други, но са мънички и едва се забелязват Grinning

снимки от нашата градина и разсади

салатка, която не помня каква е

грах, огромна е

пиперите ни

и черния Крим, който единствен се развиваше нормално

Извинете за не много хубавите снимки, но са правени със стара нокия и не можех да фокусирам добре.

# 462
Tsv, такива щипки ми беше купил моят мъж за едни рози, много бързо ми се изпочупиха.
Вчера си съборих най-хубавия разсад пипер, отиде... Събрах колкото можах, ще оцелее нещо, ама... Дали да насея още малко, много ли е късно, има ли смисъл, и аз не знам. Външният ми разсад пипер хич не върви, вътре в кофичките беше много хубав  Sad
И аз насях бамята.
Тук вчера голям дъжд се изсипа. Имаше нужда.

# 463
  • в здрача
Клоня да се откажа от щипките. Пак ще си режа вързанки. То не е и философия, де.

Ето ягодите - вече вързали
Скрит текст:
Чесъна

Картофа вече се е наредил
Скрит текст:

И тиквичките - на всякъде съм сложила по 8 семки - гнездата на единия ред почти нямат, но и тяхното семе беше от реколта 2011 г
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 12:28 от Tsv

# 464
Мама Гали, насей пипер, при тебе ще стане. Опитвала съм да сея в началото на юни, но не успяха да пораснат чушките. Имаш месец повече, а и при тебе е по-топло. Правила съм си същия гаден номер, като изпуснах/счупих разсада в края на май.

Общи условия

Активация на акаунт