(Био)зеленчукова градина - тема 32

• 83 591
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • Перник
Много тегаво ми върви градината тая година. ...

Толкова рано, бързо и рязко се затопли времето, че растенията полудяха. И аз не мога да смогна да свърша всичко и се дразня, ама колкото - толкова.

# 436
  • Стара Загора
Благодаря anisavt за съвета за артишока  Hug.Моят сега пониква днес видях ,че има нови  коренчета Party
Скрит текст:
Не успях да видя снимката

# 437
  • на пъпа на Златията
Утро
Аз бих то препоръчала , закали разсада от доматите т.е остави го някъде под навес. навън.Изчакай го поне на още 1-2 разклонения и направо в градината. Няма смисъл за 10 дни да го пикираш.
Моят опит показва че пикиране  само при кръстосване  не е много успешен.Кореновата система не е добре развита.

SvetlaK,
Климата стана ужасен .
В Златията завали , непременно след това духва вятър , който спича чернозема.За да обработиш почвата трябва наново да ръсиш вода. 
Тази година е много суха.

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 08:29 от rorik

# 438
Вчера видях аспержи в Бриколажа. Някой садил ли е? Дали ще виреят по нашите ширини? Пише,че дават реколта на втората година.

# 439
niditop3   ето  пак артишока не знам защо не се отвори преди
Скрит текст:
Баклата дали ще ми цъфне скоро а ,това ситничкото беличко горе дали е заченка на цвят  ? Който разбира да каже  Simple Smile
Скрит текст:
Скрит текст:
Луфата излязла и тя
Скрит текст:
Скрит текст:
Краставичките са се показали вече
Скрит текст:
Тиквите където ги бях захлупила под шишетата оцеляха и са полудели
Скрит текст:
Божура е много красив
Скрит текст:
Хубава вечер

# 440
Здравейте!Този месец беше усилен и няма време за писане и четене.Много луда пролет!Много високи дневни температури и мнооого ниски нощни.От време на време ми се налага да пускам и духалка в оранжерията заради краставиците,които не понася такива ниски температури.
Рорик,хич не съжалявай,че още не си садила картофите и зеления боб.При нас беше много топло и всичко изникна бързо и порасна,а сега в сряда очакваме слани! Praynig дано ни се размине!
Вчера набрах за първи път повече краставици за салатка,щото до сега откъсвах някой корнишонче за детето.Доматите оформят четвърта китка.Всичко върви с точно 20-25 дни по рано,но както писах опасности от студено време има още.Всъщност всичко е садено както всяка година,но разликата в развитието е голяма.По правило сея оранжерийните домати на 9 януари,пикирам през февруари и садя към 22-25 март.Краставиците само сях десетина дни по рано -към края на февруари.Ето малко снимки http://media.snimka.bg/s1/5305/036854069.jpg?r=0

# 441
# 442
  • София
Прекрасни, усмихващи ме снимки!

С един по-простичък въпрос - каква е технологията на пирамидата от колци за боб? Нещо много трудно ни изглежда, трябват поне трима човека. Аз засях на гнезда тройни и четворни и сега трябва пирамидите да градим.

А технологията за боб с един висок колец в средата и опънати канапи настрани до по-къси колчета? anisavd  мисля, че  ти показа снимка. Тук ме интересува колко са викоки периферните колчета и колко е радиусът на тази конструкция?

# 443
reni7377  bouquet Адмирации ...страхотна градина и много хубава реколта
ЗаСлон   мойта пирамида е направих от бамбукови пръчки (който бях поръчала за колци за доматите  дълги са 2,10 см )набих ги от четитите страни в полукръг , после сложих още 2-3 между тях и ги огънах и събрах върховете , завързах с тел ....това е , после имах и една решетка  която сложих в средата за да могат и тия който са по навътре да могат да се катерят и те
Скрит текст:
Другата ми е пак в четирите краища забих по една бамбукова пръчка  и отгоре завързах мрежа ( подцинкована е,  нея я  взех за картофите и ми остана ) за мрежата завързах канап и го пуснах надолу , ще го хвана с едни скоби в земята да е устоичиво и опънатао въжето
Скрит текст:
И другото за боба , огънах остатъка от мрежата на кръгове и ги поставих в лехата едно до друго  да си се увиват около него

Това е , дано да съм била полезна  и обилна реколта ти пожелавам

# 444
Красота!  Прекрасна градина и грахта как хубаво е нацъфтяла!  Едните домати тигарела ли са, стори ми се, че са с раета Grinning

# 445
Рени, отличник си! Браво на тебе! Simple Smile
С раенцата може да е Лабрадор. Като гледам как е нацъфтял, приказка!
Засадила съм малка черница. От сланата едното връхче е попарено, но има друго и дано се развива.
При нас не беше валяло от доста време. Днес цял ден ръми на пресекулки. Картофите ми са поникнали, но аз садих на редове, а са поникнали из цялата картофена нивичка. Подозирам, че това са неприбрани миналогодишни картофи.

# 446
Вчера видях аспержи в Бриколажа. Някой садил ли е? Дали ще виреят по нашите ширини? Пише,че дават реколта на втората година.
Аз февруари посях на шега в едно тенеке от сирене и вчера внезапно установихме, че има поникнали!  Едва се забелязват, че са като иглици, но ги има и ничат още. Ако искате опитайте, нищо не губите. На мен ми казаха, че семената са имали по -специфични нужди, като киснене за няколко дни във вода, после хладно. Предполагам, че на моите случайно им се е случило подходящо време и ей ги на - никнат   Mr. Green

# 447
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
днес минахме през Бриколажа  Crazy
всички луковици бяха на -50%, имаха артишок и ... гъби Crazy
гъбите се подаваха през капака на няколко от кутиите, явно си седат отдавна и са започнали да се развиват

за съжаление с двора сме до никъде и дори да купя нещо, няма да има къде да го насадя. Confused

а така ми се искаше да опитам артишока  Confused и гъбите

# 448
И аз имах мераци за артишок и брюкселско зеле, обаче реших да оставя за другата година. Тази година опитвам ревен и алабаш. Все още нито едно не е поникнало, но има време, съвсем скоро ги сях.

# 449
Много красиви градини виждам!

Евриала, мерси за отзива. Изкушавам се и аз да пробвам.

Аз съм отчаяна направо с това животно, което рови в градината. Купих два уреда, които излъчват честоти и звук и нищо не се случва. Нямам купчинки от къртица и затова мисля, че не е къртица. Нямам изядени луковици. Тунелите минават дори до тях. Страшно на гъсто са и където и да копна, за да сея, семената потъват.Водата също. Тази седмица е било по-активно, защото е копало много на плитко и се виждат линиите от изорана земя, откъде е минавало. Сякаш е било уплашено или не знам. Досега само подземни бях виждала. Какво може да е според вас?

Общи условия

Активация на акаунт