(Био)зеленчукова градина - тема 32

• 83 588
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • Пазете Гор
Аз слагам обелките от картофи, както и всякакви други - цитрусови, бананови, динени, лукови, всякакви огризки, салфетки и прочие. Това е в добавък към градинските отпадъци - само днес се напълни почти до половината с повехналата шума на презрели зюмбюли, лалета, нарциси и кокичета. Те бързо слагат, де. Отделно - в кухнята ни има малка кофичка (5 литрова от латекс - заради плътното затваряне) за растителни и дребни хартиени отпадъци.

Това е за дворната ми градина - другата ми градина има компостна купчина, чиито компост не ползвам особено.

Имам отличници - почти са готови за лехата.

# 421
Здравейте
гледам , че обсъждате компостерите ....тия дни ще пълня другата леха и ще взимам бои тор от ЧКЧ  в чувалите който ми го карат  има една камара такива червейчета ....ако иска някой нека ми пише на лични да не спамим тук , мога да му пратя ако иска за компостера
Днес ходих набързо до село  да досадя едни тиквички и зелен боб ....всичко е поникнало  Shocked за 3 дена  Shocked (верно , слагах покълнали семенца , ама чак пък толкова бързо ) снимах , но утре ще качвам снимки сега дойдох до офиса да пратя едни неща и не се стърпях да вляза във форума Laughing да вида кви ги вършите  Laughing)
Хубава вечер

# 422
Оплаквам се, насадих домати, днес виждам в оранжерия са ,върховете изядени от картофени буболечки,уж ги избих ама надали. Други корени неизядени, вехнат, разкопах да засадя нови и какво да видя един огромен рачец Shocked, убих го. Ама всички ми казват имаш и котило, е не е истина,моля помагайте, какво да правя Praynig Praynig Praynig

# 423
Здравейте ,
писах вчера при мен всичко е поникнало Simple Smile
Картофите са се показали
Единия ми картоф е огромен
Скрит текст:
Листното зеле
Скрит текст:
Брюкселско зеле и луфа
Скрит текст:
Морковите
Скрит текст:

Салатките
Скрит текст:
Ягодите
Скрит текст:
Тиквички
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Зелен боб
Скрит текст:
Скрит текст:
Баклата
Скрит текст:
Граха се  закрепва  с мустачките  Simple Smile
Скрит текст:
Боба за зрял  където го садих в събота  Shocked
Доматките в парника
Скрит текст:
Имаме си и жаба в басейна  Laughing
Скрит текст:
Хубава вечер

# 424
anisavd, в кой район на БГ е градинката?
Може да си писала, но не си спомням

Какви сортове домати отглеждаш? Смяташ ли да засадиш и в градината?

# 425
ее123456  -Северозапада Simple Smile -Видин  селото е на 5 км от града
В оранжерията съм сложила Розова магия , Розово сърце и Дорина
Навън съм сложила само в едната леха , другата ще я пълня тия дни  за там - Рома , Наслада ,  Биволско сърце , Трапезица и някакви Холандси , Чери домати -червени , жълти

# 426
Аnisavd, мен ме впечатляват ягодите ти, какъв сорт са та толкова бързо са направили плод ? Много хубава градинка!

# 427
  • Стара Загора
Страхотни градинки  Hug нашата тази година не е за показване  Embarassed ,много криви ни станаха лехите ,но дано даде добра реколта  Peace

И въпросче- посадих разсад артишок, и сега пониква.В малки саксии е!
Трябва ли да го разсада по-на рядко или да изчакам 4-ти лист и направо на редчета в градинката?

# 428
Да попитам - моите домати вече кръстосаха. Сега какво да ги правя?

# 429
  • дядовата ръкавичка
Ами трябва да ги пикираш, тоест да разсадиш в отделни съдове по един или два корена. Аз пикирам в кофички от кисело мляко. Копирам инфо от една статия "Пикирането се извършва във фаза кръстосване, т.е когато се появят два същински листа - при доматите обикновено 10-15 дни след поникването, а при пипера – 15-20 дни. При тази процедура трябва да се внимава да не се повредят корените на младите растения. Те се разсаждат на дълбочина 2-3 см по-голяма от дълбочината, на която са били преди пикирането и веднага се поливат с малко вода. "

Прибрах всички разсади вътре. Нямаме оранжерия, а прогнозата е за ниски нощни температури.

Вчера получих разсад от целогодишни ягоди Албион. Продавачът обещава тази година да имаме реколта. Някой дали има опит с такъв сорт?

# 430
Ами трябва да ги пикираш, тоест да разсадиш в отделни съдове по един или два корена.

О, добре! Благодаря!
Страх ме, че още не са много големи, но ще внимавам.
Значи да ги засадя по-дълбоко отколкото са сега?

# 431
  • дядовата ръкавичка
Да, точно така.

# 432
Не знам какъв сорт са ягодите , една съседка ги дала на майка ми , ще я питам
Днес като отидох има една узряла  Shocked Shocked Shocked Баси и ягодите .....
Скрит текст:
Скрит текст:
Лука и той се показал всичкия (купих едни малки лукчета , арпаджик май му казват при нас  ) червен воднист и бял
Скрит текст:
 http://anisavd.snimka.bg/hobby/gradina-2-zasajdane.905348.36846801      
Насадих черитата в тенекета  черно , червено , жълто крушовидно и жълто рома
Скрит текст:
Скрит текст:
Под стряхата на беседката са , надявам се да им няма нищо  Rolling Eyes

Артишока до насадих когато имаше 2 листенца  в градината , сега изглежда така
Скрит текст:
   http://anisavd.snimka.bg/hobby/gradina-2-zasajdane.905348.36843429        

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 20:33 от anisavd

# 433
Леле, какви са тия ягоди  Crazy

# 434
  • на пъпа на Златията
Много тегаво ми върви градината тая година.
То и от миналата година е така.
Ами няма дъжд. Трябва поливане , а ми тежи да слагам маркучи.
Ягодите половината не са почистени от плевели , другите не са поливани. Закъснях с мулчирането.
Имам арпаджик за досаждане. Пипера сега ми никне . Никна за 4 дни. Картофите ми не са садени , боба,, бостана , пуканките , 
Купих си люпилня да си излюпя пиленца.За първи път ми е.
Искам носачки. Искам и за месо.Бушката имаше хубави кокошки. Къде се изгубиха с Мананди?
Някакви идеи?     

Общи условия

Активация на акаунт