Проблем с детската градина и детето

• 11 976
  • 88
  •   1
Отговори
# 60
Разбирам те. Много трудно е отделянето от мама.

Аз не разбрах на колко години е детето.

Според мен и много детски психолози до 3 годишна възраст най-доброто за детето е домашната среда (ако тя е приятна и няма някакви проблеми).

Ако е над 3 проблемът със свикването според мен е

1. учителките не го предразполагат и той им няма доверие
2. вие не сте убедена в подхода си и го предавате на детето.

Аз лично не бих спирала детето от градина за настинка и като цяло моят син е отсъствал само един ден от 1ви септември. Ваканциите и спиранията много пречат на свикването. Аз не бих говорила прекалено за детската. Обяснявам, че ходи там да научава нови неща, той ходи до 13ч30 4 пъти в седмицата. Никога не съм се разколебавала дали да го оставя (поне видимо). Трудно е. Обикновено адаптацията е 3 седмици максимум. Ако агонията продължава значи има грешка, която трябва да се намери.

В българските детски учителките са много груби и авторитетни понякога. Моите племенички плачеха с години като ги оставяха.

Може да помогне и да се виждате с майките и децата от детската извън нея. При нас много помогна.

Като цяло нямам съвет дали да го спреш, ако го спреш ще е трудно пак да тръгне наново...ако продължиш е трудно да игнорираш очевадния стрес на детето - повръщане и т.н.

Кураж!

Не ходи на детски центрове, където да оставяш детето. Поне за сега. При нас имаше 2-3 много неприятни инцидента, защото не се съобразихме, че ще му дойде в много.

# 61
  • Немция
А дали би било опция за теб детето да е само по половин ден на ДГ, без обяд? Цял ден на ДГ- от сутрин до късен следобед- е дълго и изморително за доста от децата.

# 62
А дали би било опция за теб детето да е само по половин ден на ДГ, без обяд?

Аз разбрах, че ходи до обяд.

# 63
Моята дъщеря не иска да ходи , защото там спели  Shocked реве по цял ден за тази глупост , а е на 6 и никога не е имала проблем със ходенето(освен на яслата) даже смениха групата мин.година и почна да иска всеки ден да е там.до мин.месец когато просто почна да реве , че не искала да спи там , нали ще я взема на обед , всеки ден рев от сутринта.мъжо естествено хвърля вината на майка ми , че я е разглезила , а тя я вижда веднъж на седмица , даже някой път и по-рядко.
И аз  не знам какво да правя , работя , няма как да я взимам на обед , а и е голямо дете обяснявам и , че спането е важно , но само като чуе думата сън и се почва.
Водих я да и леят коршум , пробвай с твоето дете , да не е много изплашено , ще му олекне

# 64
Моята дъщеря не иска да ходи , защото там спели  Shocked реве по цял ден за тази глупост , а е на 6 и никога не е имала проблем със ходенето(освен на яслата) даже смениха групата мин.година и почна да иска всеки ден да е там.до мин.месец когато просто почна да реве , че не искала да спи там , нали ще я взема на обед , всеки ден рев от сутринта.мъжо естествено хвърля вината на майка ми , че я е разглезила , а тя я вижда веднъж на седмица , даже някой път и по-рядко.
И аз  не знам какво да правя , работя , няма как да я взимам на обед , а и е голямо дете обяснявам и , че спането е важно , но само като чуе думата сън и се почва.
Водих я да и леят коршум , пробвай с твоето дете , да не е много изплашено , ще му олекне
Запишете я в училище в ПГ. Там не спят, имат си занималня следобед.

# 65
Момичета във коментара на всяка една от вас намерих нещо вярно за себе си, детето, мъжо и конкретната ситуация. Благодаря, че споделихте толкова гледни точки за да мога да се погледна отстрани, да мога да превъзмогна чувството на майка-орлица и да взема правилно решение. Детето е на 3 г и половина, разбира всичко много добре. Присъствието на баща му е минимално дава пари, но няма време, липсата си компенсира със скъпи играчки и това сме го коментирали- няма да се промени. Не е доволен как възпитавам детето и по тази причина ми заяви, че няма да имаме друго дете, въпреки желанието ми. Конкретно за ситуацията днес взех сина си и за първи път каза, че много му е харесало, че утре ще ходи пак и весело размахваше картинката, която е рисувал днес. А аз се почувствах така все едно съм получила най- големия подарък, бях толкова щастлива и направо не ми се   прибираше в къщи да не би"магията да се развали". Говорих с учителката на какво се дължи тази промяна и тя самата призна, че е седнала и е говорила с него все едно баба с внуче и той се е почувствал сигурен и се е отпуснал. Както, че са се разбрали да се храни там само ако той реши, че иска и че тя му е обещала.

# 66
  • Пловдив
много се радвам за детенцето, миличкото! Явно си е имало нужда от подход и госпожата се е взела в ръце, бая са го измъчили, а ти си се поддала на общото мнение. Някъде до 2-рата година на дъщеря ми и аз гледах какво правят майките из парковете (как се дърпат играчки от моето дете да ги дам на друго, а моето реве и крещи) и се поддавах, но сега съжалявам и никога не бих причинила на детето си нещо, което не иска, за да се научило или за да станело човек. Ами не, няма да стане!  Joy

За бащата обаче и теб, доста голям проблем, направо към психически насилник клони, какво е това грозно отношение и неглиже!? Парите са нищо, щом другото липсва и милиони да натрупа като го няма отношението, вниманието, осъзнаването...то по-зле с милионите като се замисля.
Това го казвам и защото моето семейство винаги е изкарвало средства, борело се е, аз не съм лишавана от нищо в съзнателния си живот, но е било много много трудно в началото и моите родители са се борели двамата, заедно, всеки в неговото поприще, но и доста са си помагали (баща ми в зората на демокрацията беше по-добре, а сега майка ми го е задминала), аз не съм била оставяна без тях за повече от 3 дни (опитваха да ме пратят на село, но все намираха повод да си ме вземат по-рано). Всички останали познати, с които растях и техните семейства също се бореха - но жената стоеше у дома, мъжът все го нямаше, към днешно време не са семейства и имат деца от други жени, които пак стоят и са послушни, имат даже по две жени или жените им, заедно с новите участват в оргии, само и само да си запазят семействата. Съжалявам, че го казвам. За мен като възпитан така човек, парите се изкарват и са много важни, но не по-важни от спокойствието и семейството, за всичко се искат пари, но те не са сладки, когато човек е скаран с любимия, когато не са близки, не се виждат и т.н. А когато има това надмощие и разминаване, чак да ти говори, че не си добра майка!??!?, че не иска друго дете, че няма нищо да се промени, да се откупва със скъпи играчки - трябва самата ти да започнеш от теб, твоето израстване, допълнително образование, обучение във всяка свободна минута, за да си уверен и самостоятелен човек, който няма да му забият нож в гърба, че е гледал дете и нищо не е правил и да те заменят с по-можеща и добра.

# 67
Поразгледах малко мненията и не съм съгласна, че ако не ходи на градината ще стане "глезльо". Не става въпрос дори за конкретното дете, а по принцип. Децата не идват на този свят предварително програмирани да се адаптират към нашия начин на живот, съвременните детски градини и други там неща, които сме им измислили. Има причини хиляди години наред майките да си стоят  у дома и да си гледат децата. Не казвам, че това трябва да е така и сега, но не  е било случайно тогава и не всички деца могат да се адаптират. Както и сега има майки, който искат да си стоят при децата и да си въртят домакинството, така има и деца, които имат нужда от родителите си и да са при семейството си по-дълго време. Аз съм била в подобна ситуация като твоето дете - детската градина ми се е отразявала изключително зле и са ме отписали още на 20-тия ден. Израснах вкъщи с братовчедите ми, а баба ми ме гледаше, когато родителите ми имаха работа - имах прекрасно детство и не мога да си представя да бях ходила на градина, вместо да свърша всички лудории, които измисляхме с братовчедите ми! Първи клас започнах с голям мерак и се учих много добре. Нищо не ми е станало от това, че не ходих нито на ясла, нито на детска градина. После дори и в Лондон заминах сама да уча преди да завърша 12 клас по собствено желание и с позволението и помощта на родителите ми. С най-голям ентусиазъм си разцъквах града и се запознавах с връстници. Казвайки това, искам просто да защитя своята теза, че детето ти няма да стане залюхано, само защото не ходи на градина.

Ако започне да се чувства добре там - супер! Но ако не - няма смисъл да се насилва:)

# 68
Казвайки това, искам просто да защитя своята теза, че детето ти няма да стане залюхано, само защото не ходи на градина.
Разбира се, че няма. Тази мантра я пеят настървено главно тези, които нямат друг избор, но не биха си признали това дори пред себе си.

# 69
Казвайки това, искам просто да защитя своята теза, че детето ти няма да стане залюхано, само защото не ходи на градина.
Разбира се, че няма. Тази мантра я пеят настървено главно тези, които нямат друг избор, но не биха си признали това дори пред себе си.
Ами, нямат избор. Имат, ако не всички, то една голяма част имат избор, но пък имат и други приоритети.

Стела, чудесно е, че имате напредък с детето, дано така да продължи! С таткото... стискам ти палци, но там ще е сигурно по-трудно.

# 70
Какво е това нещо, че не му харесва на бащата възпитанието на детето и затова няма да имате друго?! Просто съм втрещена! Кажи ми, моля те ти какво му отговори?
Много е хубаво, че посткомунистическите стериотипи се разбиват-социализация, стягане, възпитание, храна и спане в градина на всяка цена. Според мен цяло поколение е засегнато от такова мислене и възпитание.
 Детето е човек и има нужди и чувства! Направо не искам да си спомням моята ДГ, но често ме преследват спомени, при все че съм 30+. Не знам при вас как е?

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 00:18 от Zoι

# 71
  • Пловдив
мен нищо не ме преследва, аз съм от 30 годишните дето не са ходили и съм изгледана в Пловдив, не са село. Значи е можело  Laughing

# 72
  • Карлово
Израства се !!!!   Hug Hug Hug bouquet

# 73
Моята дъщеря не иска да ходи , защото там спели  Shocked реве по цял ден за тази глупост , а е на 6 и никога не е имала проблем със ходенето(освен на яслата) ...

Не е глупост. Много деца нямат нужда от обеден сън и за тях е голямо мъчение да трябва да лежат неподвижно, без правят нищо по два часа в едно легло. Безсмислено и жестоко е това. Казвам го от името на такова дете. Няма нито една причина, освен спокойствието на учителките, у нас да се изтезават децата така. Не съм чувала това да е практика в други бели държави. А съм питала.  Peace На 6 години дори повечето деца не спят, не искат да спят и нямат нужда да спят през деня.

... или имат друга възможност, но не им се занимава с детето.  Sad Много майки сами се залъгват, как децата им се чувстват добре в детско заведение, без това да е така. По тези причини.

# 74
Присъствието на баща му е минимално дава пари, но няма време, липсата си компенсира със скъпи играчки и това сме го коментирали- няма да се промени. Не е доволен как възпитавам детето и по тази причина ми заяви, че няма да имаме друго дете, въпреки желанието ми. Конкретно за ситуацията днес взех сина си и за първи път каза, че много му е харесало, че утре ще ходи пак и весело размахваше картинката, която е рисувал днес. А аз се почувствах така все едно съм получила най- големия подарък, бях толкова щастлива и направо не ми се   прибираше в къщи да не би"магията да се развали". Говорих с учителката на какво се дължи тази промяна и тя самата призна, че е седнала и е говорила с него все едно баба с внуче и той се е почувствал сигурен и се е отпуснал. Както, че са се разбрали да се храни там само ако той реши, че иска и че тя му е обещала.
Много се радвам, че с детето нещата са се подредили. Аз мисля, че Учителката е постъпила много правилно и това е подействало на детето успокояващо.
Относно таткото, може би просто ви се е насъбрало много за тези месеци с детската и тревогите покрай нея и сте се отчуждили и изнервили един към друг. Особено той. Да, не е много правилно изказването му за второ дете и изобщо отношението му към детето. Предполагам, че като се успокойте и преминете този труден период, всичко ще се подреди.
Във всички семейства има трудно периоди, време на недоверие и проблеми! Моя съвет е ако имаш възможност да започнеш да се занимаваш с нещо, което да те разсейва и да ти повдигне самочувствието! Така и ти ще преминеш по лесно през кризата и ще можеш да си подредиш семейството.

Общи условия

Активация на акаунт